Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

wy sobie jaja ze mnie nie róbcie. ja narazie ciemna masa w sprawach budowlanych, ale zobaczycie ........

no dzisiaj byłem na oglądnięciu kotłowni na ekogroszek i rozmawiałem z właścicielem owej kotlowni a przy okazji nawinął się hydraulik, który to dzieło ogarnął.

a tak na marginesie stwierdził że nie ma sensu bawić się rurki firmowe skoro innych firm (czytaj tańszych) są równie dobre.

i co wy na to

i czy 35 zł za mkw rozłożenia podłogówki i 120 zł za punkt to drogo czy tanio

Drogo i niedrogo :-)

U mnie za mniej więcej 10 mkw podłogówki facet zainkasował 150 pln, ale znów za p-kt zainkasował też 150 pln więc gdzieś zarobił "mało", a gdzieś więcej. Chociaż jak człowiek pomyśli, że facet u mnie spędził 3 tygodnie i przytulił ponad 5000 pln ... dodam, że pracował może 6-7 godzin dziennie z jednym pomocnikiem przez połowę tego czasu.

Wykażcie się to może i Was zatrudnię w łazience

My Ci taką łazienkę zrobimy, że .... :cool:

Tylko pamiętaj - z wizją Tfórcy sie nie dyskutuje. Ją sie przyjmuje i kontempluje :yes:

A to, że kafelki będą na suficie, WC w oknie, wanna na ścianie a kran do góry nogami to tym absolutnie sie nie przejmuj. To będzie jedyna w swoim rodzaju łazienka :stirthepot::lol2:

pozdrawiam, majki

no faktycznie, nie jest wysoka??

1 m3 gazu w taryfie w-3 kosztuje jakieś 1,6 PLN to niewątpliwie nie jest dużo (no od stycznia br. jest jakas obniżka w ramach kampanii przedwyborczej...... kilka gr)

jak się spali 300 czy 400 m3 gazu więcej czyli 480-640 PLN to faktycznie żadna różnica

koszty stałe typu abonamenty i inne opłaty wymyślane przez PGNiG pomijam

przekręciłeś moje słowa. Napisałam, że różnica czy się spali 300 czy 400 (czyli 100) to nie jest już duża.

Opłat stałych nie pomijaj. Nie mam teraz rachunku przed nosem, ale pamietam, że gaz był jakoś taniej, dopiero jak się doda koszty przesyłu, to cena rosnie. A koszty zależą od taryfy

przekręciłeś moje słowa. Napisałam, że różnica czy się spali 300 czy 400 (czyli 100) to nie jest już duża.

Opłat stałych nie pomijaj. Nie mam teraz rachunku przed nosem, ale pamietam, że gaz był jakoś taniej, dopiero jak się doda koszty przesyłu, to cena rosnie. A koszty zależą od taryfy

W taryfie W-3 m3 gazu kosztuje oecnie 1,63zł bez przesyłu, boli ale cóż zrobić :(

My Ci taką łazienkę zrobimy, że .... :cool:

..., WC w oknie, ...

Wszystko przejdzie ale żebym do kibla się d... wystawiał do okna... toż to trzeba uprawnienia na prace na wysokości posiadać, tzn ja mam ale moja nie :D Trudno będzie chodzić na dwór ;)

Pozdro

Gość 2mm

niczego nie przekręciłem

w taryfie W-3 cena netto za 1m3 gazu wynosi od stycznia br. 0,9982 PLN i opłata za przesył zmienna 0,3041 PLN

opłaty stałe to 8,20 + 48,30 PLN/mies

ponadto VAT wynosi obecnie 23% więc można sobie policzyć ile kosztuje przyjemność zużycia 1 m3 gazu (+ opłaty stałe oczywiście)

zasadą jest, że im "niższa" grupa taryfowa tym opłaty za sam gaz + za przesył są wyższe a opłaty stałe miesięczne są niższe.

zresztą mozna sobie poczytać

http://www.pgnig.pl

chodzi o rozliczenie Vat-u, a pamiętam, że kiedyś przy okazji poruszenia tego tematu pisałeś, że robiłeś to sam przy pomocy jakiegoś programu?.

http://formularz-vzm.pl/

program jest darmowy ale trzeba się zalogować

Program jest całkowicie bezpłatny dla osób, które używają go dla celów osobistych (wypełniają zeznania dla siebie, jak i nieodpłatnie dla znajomych, rodziny i przyjaciół). Osoby, które wykorzystują program dla celów zawodowych i wypełniają wnioski o zwrot VAT usługowo prosimy o zkupienie licencji