Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

kajak ja stare skoszewy ja na drugim krańcu

a tak na margnesie - może słyszałaś coś o Panu Sylwestrze Skibińskim - wykonuje orodzenia i do tego jest zajebiaszczo konkurencyjny, aż boję się czy nie za bardzo.

niestety nie slyszalam,a chetnie uslysze, musimy cos ogrodzic :) i opcja tanio jest jak najbardziej milo widziana :)

Ja miałam i mogę na priv wysłać namiar na archeologa, który robi nadzór i przygotowuje całą dokumentację.

Generalnie najpierw w Łodzi w Wojewódzkim Urzędzie Ochrony Zabytków (tel. 42 6380721) trzeba złożyć pismo o wytyczne konserwatorsko-archeologiczne.

proszę podeślij namiary na [email protected] oraz ewentualne info ile Was kosztowął cały ten nadzór ?

z góry dziękuję

Witam,

właśnie otrzymałem pozwolenie na budowę, ale niestety otrzymałem nadzór archeologiczny przy pracach ziemnych.

Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? proszę o info jak złątwić taki nadzór.

dzięki za info[/quote

Ja też mam nadzór archeologa. Z tego co wiem to piszesz oświadczenie, że w razie natrafienia na dzban ze złotymi monetami powiadomisz odpowiednie służby i wstrzymasz roboty do czasu spenetrowania terenu przez archeologa - oczywiście na swój koszt :)

P.S. A gdzie budujesz, bo może my ziomki są.

Hej,

daj znać czy jak już mam decyzję o nadzorze przy pracach ziemnych jest sens pisać takie oświadczenie do urzędu?

Ja buduję w miejscowości Borchówka gm. Nowosolna.

EZS Mam pytanie do ciebie. Masz parkiet przemysłowy. Czy pod nim masz podłogówkę (jeśli tak jak to się sprawdza)

nie mam podłogówki. wiem, ze można, ale więcej rur się robi no i nie uwierzę, że podgrzanie tego drewna kosztuje tyle samo, co płytek..

Poszukuję również namiarów na dobrego hydraulika - jeśli ktoś ma sprawdzoną i nie za drogą osobę i chciałby pomóc Bardzo proszę o podanie namiarów tu na forum albo na [email protected]

Z góry dziękuję

na tablicy ogłoszeń jest mój. Nie był tani, ale nie mam na razie (3 lata) zadnych problemów z instalacją.

http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2666

tak dokładnie? Pisze się i zresztą hydraulik to potwierdził, że pod drzewo trzeba dać więcej zwojów podłogówki. Nawet jeżeli jest to niegruby parkiet przemysłowy. Logiczne jest, że te więcej zwojów drożej będzie nagrzać. wiem, trzyma ciepło dlużej, może, ale jakoś do mnie nie przemawia, stawialiśmy na oszczędnośc. Poza tym rośnie w ten sposób bezwładność i tak już bezwładnej podłogówki. Dlatego z niej zrezygnowałam.

to nie jest logiczne, drewno na podłogówce nie powoduje zwiększenia strat ciepła przez ściany, a jedynie wymusza wyższą temperaturę zasilania żeby zrekompensować mniejsze przewodzenie ciepła

polecam wątek podłogówka i drewno skończmy z tymi bzdurami

tam w szczegółach macie wyjaśnione co i jak

Wstaw może jakieś fotki, to ocenimy jak to wygląda wizualnie teraz. Np. od wewnątrz, zewnątrz i po skosie od zewnątrz ( ujęcie szersze ) ;)

pozdrawiam, majki

Heeejjo,

Ale się narobiło!!!!!!!!!!!!:rotfl:

Właściwie, to jak mogło być inaczej! :lol2::yes:

Bardzo się cieszę, Majki.

Wieczorem zamieszczę jakieś zdjęcia (w sprawie drzwi). Założyłam osobny temat w dziale "prawo" - tam nic. I jeszcze gdzieś (Budowa - wymiana doświadczeń --> Okna, drzwi...) temat "drzwi w ścianie jednowarstwowej". Nie wiem czy zamieszczać wszędzie te zdjęcia, czy tylko w jednym wątku?

Majki gratulacje za nową fuchę... :p

A teraz prywata - ma może ktoś zbędne po budowie tymczasowe drzwi? Jeżeli tak, to chętnie przygarniemy... Czas zacząć zamykać otwory.

Ja od wczoraj mam wolne :) Dostałam za 4-pak od Długiego. Porażające nie są, ale u mnie 6 miesięcy się sprawdzały.

Wyglądają tak:

http://lh4.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TL8CWqam2kI/AAAAAAAABJI/MFnGy6Xpgxk/s512/100_1458.JPG