Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Saly napisał:
hej hej

Ja poszukuje właśnie kogoś do ogrodzenia Jeśli możecie podać jakie i za ile będę bardzo wdzięczna

Własnie poleciłem mojego wykonawce od siatki, zobaczcie:

http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&groupid=1397&discussionid=2666&gmid=1058228#gmessage1058228

adamgrazia napisał:

No chłopieeeee .. kopęęęęęę lat ;)

Jakby co to tej gliny już nie mam, pozbyłem się ;)

Co słychać ? Wydaje mi się, czy ogrodzenie od innej działki ;) ?

pozdrawiam, majki

majki napisał:
W/g mnie, spokojnie bym zostawił. Od wewnątrz masz zlicowane ze ścianą, od zewnątrz, wgłębienie w murze, na oko max 20 cm.

IMHO prawdopodobieństwo zalewania przy deszczu mniejsze i w cale to źle nie wygląda.

Ja bym zostawił. Uważam, ze jest ok

Ale to moje zdanie ;)

pozdrawiam, majki

majki, to wgłębienie to cała grubość ściany (36,5 cm bez tynków). Nad drzwiami jest balkon.

Najbardziej martwi mnie kwestie termoizolacyjności i przemarzania.

Kurczę, a w projekcie miałam w połowie ściny. Nie mogę sobie darować, że nie pomyślałam wtedy jak montowali. Boję się mostka cieplnego.

bajanadjembe napisał:
EZS, teraz mam podwójne. Ale oba (?, oboje ?, obie pary ?) są tymczasowe, zastępcze. W czerwonej ościeżnicy są od producenta okien - tak zostały. Ale ostatecznie będą tylko jedne, właśnie te w głębi. Tylko mam zamiar je "przemontować" w środek grubości muru, bo mostek....

U nas jeszcze nie ma ani drzwi ani okien :)

ale wydaje nam się że drzwi powinny być wstawione w licu ... tak samo jak wstawia się okna ........ aby uniknąć mostka termicznego .... a wnękę daje grubość styropianu...

Pozdrawiam

M

ladybird9x napisał:
Witam wszystkich - pierwszy raz na forum!

Zastanawiam się nad montażem rolet zewnętrznych w systemie INTEGRO, czy ktoś ma jakieś z nimi doświadczenia?

Jako moderator :) witam serdecznie nowego usera forum :lol2: O, sorki, tak zawodowo pojechałem ;)

Na pewno ktoś Ci odpisze na temat rolet, ja nie mam ..

pozdrawiam, majki :bye:

bajanadjembe napisał:
majki, to wgłębienie to cała grubość ściany (36,5 cm bez tynków). Nad drzwiami jest balkon.

Najbardziej martwi mnie kwestie termoizolacyjności i przemarzania.

Kurczę, a w projekcie miałam w połowie ściny. Nie mogę sobie darować, że nie pomyślałam wtedy jak montowali. Boję się mostka cieplnego.

A jak bok obłożysz jakąś 3-5 cm styro ? Lekko wejdzie na framugę, a ociepli na pewno węgarki ...

Ale ja bym zostawił, wizulanie, źle nie wygląda :)

pozdrawiam, majki

/edit/

masz taką samą naklejke na oknie jak ja :p ;)

bajanadjembe napisał:
No to są zdjęcia.

http://img585.imageshack.us/img585/8412/img1555k.jpg

(Drzwi na razie są zastępcze. Ościeżnica przy krawędzi zewnętrznej jest do innych drzwi - nie bierzcie jej pod uwagę)

Cześć:D Wtrącę swoje 3 grosze: znam te drzwi;) i widzę fajny bajer: sztywny łańcuch, zgadza się? Jak on ma zadziałać, jak drzwi będą głębiej zamontowane? Gdyby były zamontowane tak jak chcesz i nie mogłabyś korzystać z tego, za co płaciłaś, wtedy byłaby podstawa do reklamacji...

bajanadjembe, te drzwi montowane są na beton więc gdzie byś ich nie wstawiła to mostek i tak będzie bez ocieplenia ościeży:(

Chyba nawet producent zaleca ocieplenie.... nie pamiętam dokładnie... Drzwi antywłamaniowych nie montuje się na piankę, jak okien więc to trochę inna specyfika. Tak jak pisze Majki, trochę styropianu i będzie dobrze:)

bajanadjembe napisał:
Dzięki Wam,

Wciąż boję się tego mostka......

Idę spać.

Witam

podpowiedź fachowca :) brzmi ....ale to nie ja ...:)

w ścianie dwuwarstwowej ...ściana nośna i styropian .... drzwi montuje się w licu ściany na zewnątrz .....

ale po montażu okien widzę że to ściana jednowarstwowa ..............

i w takim przypadku drzwi powinny być zamontowane tak jak piszesz na środku .........

pozdrawiam

M

medesy napisał:
Witam

podpowiedź fachowca :) brzmi ....ale to nie ja ...:)

w ścianie dwuwarstwowej ...ściana nośna i styropian .... drzwi montuje się w licu ściany na zewnątrz .....

ale po montażu okien widzę że to ściana jednowarstwowa ..............

i w takim przypadku drzwi powinny być zamontowane tak jak piszesz na środku .........

pozdrawiam

M

Masz rację, każde inne, ale tych drzwi się nie da;) Specyficzna budowa ościeżnicy;)