majki 12.02.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Majki zaczął marzyć o dziewicy ... oj tam od razu marzyć, wizualizować sobie zacząłem pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 13.02.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witam i mam do Was prośbę o poradę w nstp. sprawie: Składając wniosek o pozwolenie na budowę mieliśmy mieć instalcję CO i CWU na gaz, w międzyczasie okazało się, że gazu jednak nie będzie toteż zrobiliśmy wszystko na ekogroszek, oczywiście zaznaczając zmianę w projekcie i we wszelkich papierach potrzebnych do odbioru. Po odebraniu papierka informującego o odbiorze budynku okazało się, że Nadzór przyjął nam instalację gazową, której nie mamy. Jak myślicie iść do nich i prosić o zmianę czy też po prostu olać sprawę (jakie mogą być tego konsekwencje)?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.02.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Mruwa, to zależy. Ja, w mojej "otulinie" pozwolenia na groszek bym nie dostała. Więc tu groszek czy gaz robi dużą różnicę. Jeżeli nie ma u ciebie jakiś zaostrzeń ekologicznych, to ja bym albo olała albo poszła do władz zapytać, czy mozesz miec jako dodatkowe źródło ten groszek i czy musisz zgłaszać to i komu. Ot, taka hybryda ci się zamarzyła. Z gazem bym nie odkręcała, a kto ci to sprawdzi. A w ogóle bym nic nie odkręcała, raczej zgłaszałabym jako chęć poszerzenia instalacji o ten groszek właśnie. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 14.02.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Mruva u nas w Justynowie możesz mieć wg planu gaz, olej lub ekologiczne kotły węglowe więc nie ma żadnego problemu z praktycznie żadnym nowym kotłem - dowiadywałem sie osobiscie.Nie wiem nie znam sie co w twojej sytuacji ale może zostawić sobie w papierach tą instalacje gazową która jest w papierach a nie ma w rzeczywistosci że jak kiedyś by powstawała to można poprostu zrobić wg projektu i już nic nigdzie nie zgłaszać... Ale uprzedzam nie znam się nie chce w błąd wprowadzić. A info o moim kotle do sprzedania jest tu.. http://allegro.pl/kociol-weglowo-mialowy-17-kw-okazja-i1461266235.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 14.02.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 EZS i Jaskul, dzięki za sugestie, jeżeli to formalnie nie jest problem, to rzeczywiście najchętniej tak bym zostawiła, ponieważ jak tylko będzie możliwość i finanse pozwolą przepniemy się na gaz.. Spróbuję zrobić tak jak radzi EZS. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 14.02.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Droga awiedzi poszuję taniego archeologa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ross 14.02.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witam Na forum jestem nowy. Planuje budowe domu pietrowego z plaskim dachem i pojawilo sie pytanie czy odplyw z dachu zrobic grawitacyjny czy podcisnieniowy. Wiele sie o tym naczytalem i doszedlem do wniosku ze podcisnieniowy jest lepszy. Jednak nigdzie nie moge znalezc cen obu systemow, nie wiem o ile drozyszy bedzie system podcisnieniowy. Czy macie moze jakies doświadczenie w tej dziedzinie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.02.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 ..ja tak nieśmiało podpytam... polecacie kogoś od kretów.. tych mikso-kretów? ( bo jakoś słabo widzi mi sie samemu zalewanie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 14.02.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 ..ja tak nieśmiało podpytam... polecacie kogoś od kretów.. tych mikso-kretów? ( bo jakoś słabo widzi mi sie samemu zalewanie ) Hmmmm .... Boguś .... ? Brał ze 2 lata temu 36 zł za m2 powierzchni : materiał i robocizna. Ale chyba bym jednak teraz poszukał kogoś innego .... Albo wziąść go, ale pewne rzeczy zrobić po swojemu dodatkowo - nie przykrywać folią wylewek, zraszać wodą normalnie jak chudziaka, może nie lać tak ze szlaucha , ale spryskiwać Dopilnować grubości wylewek i sposobu ułożenia zbrojenia ( miałem w pom. gosp i garażu, mimo dystansów, są na samym spodzie, a nie w środku wylewki ). Inne kandydatury ? pozdro, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 14.02.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 EZS i Jaskul, dzięki za sugestie, jeżeli to formalnie nie jest problem, to rzeczywiście najchętniej tak bym zostawiła, ponieważ jak tylko będzie możliwość i finanse pozwolą przepniemy się na gaz.. Spróbuję zrobić tak jak radzi EZS. Pozdrawiam Wiesz, natchnęło mnie i spojrzałem w nasz odbiór ... mamy wpisane że mamy kanalize i wodociąg sieciowy. A NIE mamy ! No to jakoś tak natuarlnie ... olaliśmy i nic Czyli też olej pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 15.02.2011 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Ale dawno mnie tu nie było a tu proszę jakie imprezka się szykuje i dziewica w co drugim poscie się przewija (kto ostatni w kolejce... ) Co do spotkania to jestem również chętny jak tylko będe wiedział jak pracuję w ten dzień, czyli określę się bliżej terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 15.02.2011 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Aaaaaaaaa zapomniałem zapytać. Czy ktoś się wybiera na targi INTERBUD 17-20.02.2011 ? ja myślę wybrać się w czwartek lub piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 15.02.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Wiesz, natchnęło mnie i spojrzałem w nasz odbiór ... mamy wpisane że mamy kanalize i wodociąg sieciowy. A NIE mamy ! pozdrawiam, majki Z tego wynika, że to w Nadzorze standard, kto by pomyślał, że takie błedy się tam wkradną?. W takim razie jesteśmy po odbiorze, hura, hura, hura!!!. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 15.02.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Z tego wynika, że to w Nadzorze standard, kto by pomyślał, że takie błedy się tam wkradną?. W takim razie jesteśmy po odbiorze, hura, hura, hura!!!. Pozdrawiam mruva GRATULEJSZYN!!! podpowiedz w takim razie koledze za co muszę się wziąć (czyli co po kolei załatwiać) teraz żeby być na tym samym etapie, bo musimy jak najszybciej pyknąć odbiór - mamy 12 kW przyłącza budowlanego co kosztuje extra prawie 100 pln co miesiąc. Muszę przyspieszyć bo dzidzia też wolałaby pewnie w domku niż w ciasnym mieszkanku. Nasz Słodziak ... :-) :-) :-) http://images35.fotosik.pl/445/2295c67ec087d460.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.02.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam Na forum jestem nowy. Planuje budowe domu pietrowego z plaskim dachem i pojawilo sie pytanie czy odplyw z dachu zrobic grawitacyjny czy podcisnieniowy. Wiele sie o tym naczytalem i doszedlem do wniosku ze podcisnieniowy jest lepszy. Jednak nigdzie nie moge znalezc cen obu systemow, nie wiem o ile drozyszy bedzie system podcisnieniowy. Czy macie moze jakies doświadczenie w tej dziedzinie? Pozdrawiam witamy nikt ci nic nie napisał, bo chyba to nie jest popularny rodzaj dachu i nikt u nas takiego nie ma W łodzi na większości terenów obowiazują plany ze stromymi dachami... Może na wymianie doświadczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ross 15.02.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 dzieki postaram sie ta zapytac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 15.02.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam Na forum jestem nowy. Planuje budowe domu pietrowego z plaskim dachem i pojawilo sie pytanie czy odplyw z dachu zrobic grawitacyjny czy podcisnieniowy. Wiele sie o tym naczytalem i doszedlem do wniosku ze podcisnieniowy jest lepszy. Jednak nigdzie nie moge znalezc cen obu systemow, nie wiem o ile drozyszy bedzie system podcisnieniowy. Czy macie moze jakies doświadczenie w tej dziedzinie? Pozdrawiam Ja mam częściowo płaski dach lub jak kto woli, dwa wielkie tarasy. U nas odpływ grawitacyjny przewidziany został na obu. Na jednym do rynny, drugim- dwa wpusty. Ale na etapie wykonawstwa zrezygnowaliśmy z wpustów, ze względu na koszty i nieufność w stosunku do ekip wykonawczych. Odpływ ciśnieniowy pewnie skuteczniejszy, tylko kto Ci to porządnie i za ludzkie pieniądze zrobi. Płaskie dachy nadal w naszym kraju niepopularne, więc i wykonawców z doświadczeniem mało. Anula buduje dom z płaskim dachem, to jest link do jej postów. Przewijają się tam też ludzie z domami z płaskimi dachami, może jej zapytaj. : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163293-Posty-do-Anuli/page40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ross 15.02.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 dzieki wielkie postaram sie podpytac moze ktos bedzie siedzial akurat w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 15.02.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Aaaaaaaaa zapomniałem zapytać. Czy ktoś się wybiera na targi INTERBUD 17-20.02.2011 ? ja myślę wybrać się w czwartek lub piątek My się wybieramy - też jakoś w czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 15.02.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Nasz Słodziak ... :-) :-) :-) http://images35.fotosik.pl/445/2295c67ec087d460.jpg Forsa - córcia cudna Gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts