Saly 23.02.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Co do okien polecam KMM OKNO z ul Inflanckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 23.02.2011 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 malinka_g - domek z Twojego avatara przypomina mi Librę, to tam są takie drogie okna? ( chyba te zaokrąglone profile są tak podwyższają cenę) Sądziłam, ze Schuco to już są z górnej półki, a tu Salamander z Abatexa nawet trochę je przewyższa ceną. Nie wiem co sądzić o tym Abatexie. Na forum o oknach profil Schuco jest bardzo chwalony, nie wiem tylko jak z firmą. Mielczarek jest O.K. Możesz pojechać i zobaczyć jak robią twoje okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.02.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Swojego czasu zrobiłam sobie tabelkę w której rozpisałam, wydawało mi się, wszystkie parametry okien z 4 firm wybranych do ostatecznego starcia. Nie było problemu z Jezierskim i Mielczarkiem, bo pracują właściwie na tych samych profilach, systemach. Salamander ma inny profil i inne okucia, to samo dotyczyło MS okno, więc o porównania trudno. Sprzedawcy schucco twierdzili, ze pozostałe dwa profile i okucia są o klasę słabsze. Wątek o oknach jakby to potwierdził, ale tam silne lobby schucco Stanęło w końcu na Jezierskim. Dali więcej gratisów. Tzn w cenie część klamek z kluczykiem, system antydomykający, tzn jak otworzę okno tarasowe to zostaje w takiej pozycji, ani się nie zamknie, ani b. nie otworzy, kolor dwustr. w cenie. Ale dzisiaj zamówiłabym te okna chyba u Jareko a nie w Łodzi. Ale jak to mówią wszędzie lepiej gdzie nas nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 24.02.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam, przyłączam się do prośby ewanz. Mam kilka wycen: Mielczarek- Schuco- 26300, Budvar- Energy Line- 23700, Abatex- Salamander 3 D- 26900. Ceny zawierają montaż, kolor obustr. i pakiet 3 szybowy. Jutro jeszcze będą wyceny od Peteckiego i Makarskiego. Wychodzi praktycznie wszędzie to samo, tylko pytanie brzmi u kogo lepsze okna? Proszę o wskazówki Ciekawe spostrzeżenia ... ja mam u siebie duże powierzchnie przeszklone (m.in dwa okna przesuwne 240x240): liczba okien: 10 powierzchnia: 30m2 obwód: 67m dodatki: szyby P4, kolor x2, 4klamki z kluczykiem, blokady antyprzeciągowe, ciepłe ramki itp W Abatex zapłaciłem 21 000zł W Mielczarek Schuco chcieli ode mnie 29 000zł i ani grosza mniej. Veka około 20 000zł Budvar 19 500zł. Uważam, że najsolidniej wyglądały Schuco Mielczarka ale cena mnie powaliła. W mojej ocenie najładniejsze były Salamander z Abatex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOSIA KARASIŃSKA 24.02.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam!!!Proszę o opinie na temat dachówki cementowej Braas bałtycki w kolorze grafitowym, bo właśnie taką wybraliśmy i niewiemy do końca czy dobrze. Szukamy też firmy do tynkowania więc jak ktoś ma sprawdzoną to proszę o podanie. I jeszcze jedno gdzie kupowaliście bramę garażową? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.02.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam!!! Proszę o opinie na temat dachówki cementowej Braas bałtycki w kolorze grafitowym, bo właśnie taką wybraliśmy i niewiemy do końca czy dobrze. Szukamy też firmy do tynkowania więc jak ktoś ma sprawdzoną to proszę o podanie. I jeszcze jedno gdzie kupowaliście bramę garażową? Dzięki za pomoc Co do dachówki- nie mam, więc nie pomogę. Tynki- ja bardzo polecam ekipę pana Rolnika, namiary na tablicy ogłoszeń. Zresztą polecani przez wiele osób z fm Swoją bramę kupiłam w Hormannie na Wólczańskiej- bardzo solidna i brama i firma. Zero problemu z seriwsem, obsługą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.02.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 malinka_g, mam Schuco od Mielczarka i baaaarrdzo sobie chwalę. Mod grupy też. Potwierdzam Chwalę pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.02.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam!!! Proszę o opinie na temat dachówki cementowej Braas bałtycki w kolorze grafitowym, bo właśnie taką wybraliśmy i niewiemy do końca czy dobrze. Szukamy też firmy do tynkowania więc jak ktoś ma sprawdzoną to proszę o podanie. I jeszcze jedno gdzie kupowaliście bramę garażową? Dzięki za pomoc Mamy Braasa celtycką. Leży już 3 rok. Po prostu ok. Tynki CW - namiary w moim pierwszym poście na tablicy ogłoszeń. Brama - Poltau Łódź. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.02.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Swojego czasu zrobiłam sobie tabelkę w której rozpisałam, wydawało mi się, wszystkie parametry okien z 4 firm wybranych do ostatecznego starcia. Nie było problemu z Jezierskim i Mielczarkiem, bo pracują właściwie na tych samych profilach, systemach. Salamander ma inny profil i inne okucia, to samo dotyczyło MS okno, więc o porównania trudno. Sprzedawcy schucco twierdzili, ze pozostałe dwa profile i okucia są o klasę słabsze. Wątek o oknach jakby to potwierdził, ale tam silne lobby schucco Stanęło w końcu na Jezierskim. Dali więcej gratisów. Tzn w cenie część klamek z kluczykiem, system antydomykający, tzn jak otworzę okno tarasowe to zostaje w takiej pozycji, ani się nie zamknie, ani b. nie otworzy, kolor dwustr. w cenie. Ale dzisiaj zamówiłabym te okna chyba u Jareko a nie w Łodzi. Ale jak to mówią wszędzie lepiej gdzie nas nie ma... poczytaj watek o Jezierskim jareko już dla nich nie pracuje a firma mooże wyjdzie z dołu a może nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 24.02.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Heejjjo,pamiętam o termowizji. Jeszcze nie mam wyników. Na prośbę dostałam tylko fotki kominka (same fotki). Jak będzie po analizach - zapodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 24.02.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 A nie orientujesz się przypadkiem, czy są zaznajomieni z połączeniami kominków z buforem + inne źródłó - kotły ew pc? Jak cenowo? Mila kolezanka korzystala z firmy alfaterm i jest bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 24.02.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam, przyłączam się do prośby ewanz. Mam kilka wycen: Mielczarek- Schuco- 26300, Budvar- Energy Line- 23700, Abatex- Salamander 3 D- 26900. Ceny zawierają montaż, kolor obustr. i pakiet 3 szybowy. Jutro jeszcze będą wyceny od Peteckiego i Makarskiego. Wychodzi praktycznie wszędzie to samo, tylko pytanie brzmi u kogo lepsze okna? Proszę o wskazówki my też mamy poki co jeszcze w mieszkaniu schuco mielczarka, dla nas bomba, mimo, ze to byla wresja najtansza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 25.02.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam wszystkichPoszukuję hydraulika, który będzie się dobrze znał na ogrzewaniu podłogowym i co . Chciałabym , żebyście polecili kogoś, kto robił na przykład u Was i wszystko grzeje i działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 25.02.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Mila kolezanka korzystala z firmy alfaterm i jest bardzo zadowolona Kaja, a orientujesz się co konkretnie koleżance robili i jak to wyglądało cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 25.02.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Jakieś namiary, cena ? Jesteś zadowolona z badań ? W sensie, tego, ze człowiek był "w porządku" ? Jakbyś mogła podać, tu czy na PW z góry dzięki, pozdrawiam, majki Dla wszystkich zainteresowanych AN - Termowizja Mirosław Antczak, tel. 691943231 Opracowanie zawiera bardzo dużo zdjęć. A oto fragmenty "Podsumowania": "Badanie (...) wykazało dobrą spoistość energetyczną bryły wskazującą na dobrą praktykę budowlaną. Budynek wykonano z zachowaniem wymaganej przez producenta technologii i widać tego efekty, ściny zachowują równomierny rozkład temperaturowy, spoiny są cienkowarstwowe i wpływają niezauważalnie na przenikanie ciepła. Dobrze też rozwiązano płyty balkonowe wykorzystując systemowe rozwiązania. Naturalne mostki termiczne występujące w narożach i przy podłożu oraz przy sufitach mają ograniczony obszar i nie będa wpływać nadmiernie destrukcyjnie. Pomimo generalnie dobrej oceny przegród zewnętrznych budynku, zalecałbym ocieplenie zewnętrzne (...) wełnę mineralną. Osadzenie okien i drzwi jest prawidłowe, w nielicznych przypadkach należy poprawić wady wynikające (...) ze szczelin w piance. Koniecznie docieplić wnęki okienne. Osadzenie drzwi wejściowych zlicowanych z elewacją ściany wewnętrznej jest dyskusyjne, korzystniejszym energetycznie rozwiązaniem jest osadzenie w połowie grubości ściany(...) Ogrzewanie podłogowe jest dobrze rozłożone.(...)" Dobrze wypadło? Żadnych mostków nadproży i wieńcy! Ytong goły, nie tynkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinka_g 25.02.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Otrzymałam tel. z wyceną od Peteckiego, szczęka mi opadła... 17 tyś. :b Skąd taka różnica? prawie 10 tyś. mniej niż pozostali. Muszę chyba osobiście udać się do salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 26.02.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Dobrze wypadło? wyszło tak jak zawsze przy 1W mostki termiczne występujące w narożach i przy podłożu oraz przy sufitach zalecałbym ocieplenie zewnętrzne Koniecznie docieplić wnęki okienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 26.02.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Witam ,poszukuje sprawdzonej i nie drogiej firmy od rekuperacji,inf [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 26.02.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Dla wszystkich zainteresowanych AN - Termowizja Mirosław Antczak, tel. 691943231 Dobrze wypadło? Żadnych mostków nadproży i wieńcy! Ytong goły, nie tynkowany. Jeżeli możesz, to podaj proszę jakie to są koszty takiego badania. Może być na PW. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.02.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Aneccy, bulba. Wyrzuciliśmy wspólnymi siłami z mężem namiary na tą firmę od kostki. Kurcze!!!Ale namiar był stąd, z forum. Tylko, że wiadomości ze skrzynki też gdzieś wyparowały. Po zmianach na forum śmieci mi w skrzynce zostały, a to co trzymałam - gdzieś poszło! Może się namarodawca ujawni????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts