Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mila,

robila kominek z PW, ogrzewanie- podlogowka i grzejniki, rekuperacje i pewnie cos tam jeszcze- to byl u nich glowny wykonawca do rzeczy z woda i ogrzewaniem. I chyba odkurzacz centralny :)

Nie pamietam konkretnie kwoty- i nie bardzo mam mozliwosc dopytac- ale jak porownywalam ich cene do naszych ofert wypadali mocno korzystnie...

Kaja, jeszcze Cię pomęczę - napiszesz mi na priv jakie mieliście te porównywane oferty i jak ta firma wypadała, no i jaką Wy instalację planujecie?

witam

czy ktoś z tutaj obecnych miał problem z uzyskaniem warunków zabudowy z powodu braku dobrego sąsiedztwa? dotyczy to działki na ul. Kalinowskiego UM Łódź Górna dodam ze działki obok mają wydane WZ . Proszę o jaką kolwiek pomoc

z góry dziękuję

no ja takch problemów miałem z kilkadziesiąt, jeden własny a pozostałe zawodowo klientów bo akurat specjalizuję się w takich sprawach dot prawa nieruchomości, jesli potrzebna pomoc prosze o kontakt na priv, trzeba się odwołaywać- skuteczność znaczna ale uprzedzam droga długotrwała i czasami nawet kilkakrotnie trzeba uchylać decyzje

Panowie i Panie powiedzcie mi ile teraz kierownikowi budowy się płaci?

Może znacie również stawki archeologów?

Jaremy,

nasz kierownik budowy liczy sobie 2 tysie, robi nam tez dach i w zasadzie pieniadze za kierownikowanie odjął bez negocjcacji z ceny robienia dachu.

Kierownik pojawia sie na budowie kiedy tylko potrzebujemy, a że mieszka parę km od budowy to jak nie potrzebujemy też zaglądal. Pilnuje żeby było prawidłowo i równo :)

Archeologowi płaciliśmy ok. 500 zł za całość.

Panowie i Panie powiedzcie mi ile teraz kierownikowi budowy się płaci?

Może znacie również stawki archeologów?

i jeszcze co do archeologa- w Wydziale na pietrynce podali nam wykaz uprawnionych (przesłali mailem, ale niestety nie mam juz tego zestawienia) obdzwonilismy kilkunastu, wybralismy tych bezproblemowych, a z bezproblemowych najtanszego :)

Przypominam o imprezce forumowej!

12 marca 2011 - godz. 17.00

Ci co chcą przyjść, a nie dostali jeszcze namiarów, proszę o kontakt na priv.

W programie imprezy: nabożeństwo Ojca NetBeta, atrakcje i fotorelacje Majkiego, liczne konkursy i dyskusje panelowe na odpowiednim poziomie. Dla chętnych, wytrwałych i średnio trzeźwych turniej o puchar Zetki na szybkość uprzątnięcia 1mkw terenu po budowie...

Ale będzie jazda!

Zetka - prześlij namiary na priv bo znów będę błądził. Nie wiem czy na pewno dam radę bo mała nas jeszcze deko blokuje - trochę choruje, ale może uda się na jakieś pifko podjechać.

Jaremy,

nasz kierownik budowy liczy sobie 2 tysie, robi nam tez dach i w zasadzie pieniadze za kierownikowanie odjął bez negocjcacji z ceny robienia dachu.

Kierownik pojawia sie na budowie kiedy tylko potrzebujemy, a że mieszka parę km od budowy to jak nie potrzebujemy też zaglądal. Pilnuje żeby było prawidłowo i równo :)

Archeologowi płaciliśmy ok. 500 zł za całość.

Kajka ja mam ten wykaz. Zrobiłem tak jak ty. Mam jeden typ tyle że 700 zeta. A zależy mi na jakims sprawdzonym i właśnie bezproblemowym. Jeśli możesz podeślij mi na prv. kierownika i tego archeologoa

P.S. A gdzie masz działkę?

czy u Was też ziemia nadal zamarznięta?

Planowaliśmy w tym tygdniu kontynuować budowe ale musimy jeszcze zagescic ziemie przed wylewka. Pojechalismy z kierbudem na działkę sprawdzić czy to już ale niestey, nawet pół szpadla nie wbiliśmy- wszystko zamarznięte :(

a jak u Was?

Zetka- Ty w Lutomiersku- jak wygląda u Ciebie? (sama sprawdzę też w sobotę :) )

Kochani!

Ja odnośnie sobotniej imprezy - czy znajdzie się jakaś dobra duszyczka, która jadąc przez Łódź mogła by mnie zgarnąć (okolice Centralu)? Sama będę (ślubny nie może) i inaczej chyba nie dam rady...

Mila, jak nie znajdziesz lepszej oferty to proponuję wsiąść w 43 do Lutomierska (jeżdżą też busy) a ja moge Cie zgarnąć z Lutomierska z przystanku do Zetki... o ile mi dziecko wyzdrowieje do soboty... :(

Mila, jak nie znajdziesz lepszej oferty to proponuję wsiąść w 43 do Lutomierska (jeżdżą też busy) a ja moge Cie zgarnąć z Lutomierska z przystanku do Zetki... o ile mi dziecko wyzdrowieje do soboty... :(

Jak innego wyjścia nie będzie, to pewnie tak zrobię. I ew będę kogoś molestować przy powrocie... ;)

A Ty Kajka kuruj dziecko :yes:. Ja swoje już od jakiegoś czasu przestałam do przedszkola posyłać, bo co poszła, to chora :mad:

Zetka - będę kombinejszyn, łatwo się nie poddam :yes: