Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Majki, Milek, Kajka SSN.. - to ja dziękuję Szanownym Gościom ogromnie!

Kajka - faktycznie ciasto Asi super - mąż właśnie dojada...

I tu apel do kolegi PROSIMY O PRZEPIS NA TO SMAKOWITE CIASTO!

Forsa - jeśli żona karmi piersią to radzę odstawić herbatki tzw, mlekopędne (jeśli pije) - przy drugim dopiero odkryłam, że to do tego kolki...

Pozwalam sobie wkleić przepis, który Wspaniały Kolega już wczoraj przesłał:

Ciacho :) tu dodam: uroczej Joanny:

Składniki:

1 duża paczka petitków

1,5 paczki krakersów

2 małe śmietanki 30% (słodkie)

2 śmietan-fixy

0,5L mleka

Mąka krupczatka

Cukier waniliowy

Kostka Kasi

Puszka masy krówkowej – smak do wyboru

Krem:

0,5 szklanki cukru

0,5 szklanki krupczatki

2 szklanki mleka

1 cukier waniliowy

Wszystko zagotować, intensywnie mieszając, bo się łatwo przypala, ostudzić i zmiksować z ¾ Kasi do jednolitej masy

Na blachę wykładać w kolejności:

-Herbatniki

-Krem

-Krakersy

-Krówka

-Krakersy

-Śmietana (ubita na sztywno ze śmietan-fixami)

Smacznego

Dołączam do podziękowań za super przyjęcie w świetnym towarzystwie :yes:

Kto nie był - niech żałuje :p

Jedzonko było pyycha...

a to słynne ciacho SSN774 - brak słów - będę próbować zrobić, ale takie na pewno mi nie wyjdzie...

Majki - jeszcze raz dzięki za transport :)

(będę obserwować moje czeremchy - i lepiej żeby obrodziły w tym roku, bo szykuję się na nalewkowe zbiory :cool::lol: )

Witam,

Poszukujemy pilnie ekipy do dokończenia kopania studni chłonnej na działce w Justynowie. Chodzi o ręczne kopanie na kręgi, a nie wiercenie. Niestety ekipa która zaczęła w zeszła roku nie dokończyła a teraz już nie kopie. Będę wdzięczna za jakiekolwiek namiary.

Pozdrawiamy sąsiadów z Zielonej Góry :-)

Pilnie poszukuję sprawdzonego, rozsądnego cenowo glazurnika do położenia kafli w dwóch łazienkach. "Mój" glazurnik salwował się ucieczką nie rozliczając się z pobranych zaliczek (stosowną rekomendację zamieszczę ku przestrodze, daję mu jeszcze szansę). Ponieważ żona jest w zaawansowanej ciąży działamy pod presją czasu. Proszę polecenia sprawdzonych glazurników.

Dziękuję,

Michał

Forsa - jeśli żona karmi piersią to radzę odstawić herbatki tzw, mlekopędne (jeśli pije) - przy drugim dopiero odkryłam, że to do tego kolki...

Odstawiliśmy już jakiś czas temu (w sumie mama wypiła tylko 2-3) bo mała ma problemy jelitkowe i jakąś nadżerkę, alergię na coś (nie potrafimy tego zidentyfikować, ale mam nadzieję, że nie na tatę :-) ) i teraz kolki .... jednym słowem MASAKRA, ale i tak jest PIĘKNIE :-) brakuje tylko czasu na wszystko i człowiek od tygodni chodzi na rzęsach i bez kawy nie idzie mi wystartować z niczym, a zmęczenie daje się we znaki ... ostatnio pojechałem do klienta i pod bramą fabryki skumałem, że to nie ta fabryka :-) na szczęście styrany komputer pozwolił mi obrać właściwy kierunek i pomyliłem się jedynie o 10 km.

Mimo wszystko dzięki za radę! :-)