Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

No... to poczytajcie sobie: założyłam wątek w "kominkach" -> Kms

Teraz nie wiem co mam zrobić.

Czy szukać innego wykonawcy żeby dokończył?

Czy naciskać pierwszego żeby skończył?

Czy wypowiedzieć umowę pierwszemu zażądać zwrotu kasy, oddać wszystko... i zlecić wykonanie od początku do końca innej firmie?

Miłej lektury. ;)

Olgusieniunieczka, spotkałam Cię w "kominkach" -> KOMINKI nasze!!!

PS: w ogóle to latam teraz więcej po kominkowych tematach.

Witam,

dziś miałem spotkanie z facetem od ociepleń aby wstępnie obgadać temat ocieplenia mojej kostki. Przy okazji grubości ocieplenia poruszyliśmy ewentualne obróbki blacharskie dachu i stąd moje pytanie. Czy ktoś z Was zna koszta obróbki blacharskich? Jak to wygląda finansowo?

Witam,

dziś miałem spotkanie z facetem od ociepleń aby wstępnie obgadać temat ocieplenia mojej kostki. Przy okazji grubości ocieplenia poruszyliśmy ewentualne obróbki blacharskie dachu i stąd moje pytanie. Czy ktoś z Was zna koszta obróbki blacharskich? Jak to wygląda finansowo?

Tak z ciekawości zapytam, ile zaoszczędzimy kładąc ocieplenie sami ? ;)

Obróbki były robione w cenie dachu, na tarasach jeszcze nie więc sama się chętnie dowiem...

Jestem teraz na bieżąco bo weszli do mnie dekarze.

U mnie obróbki blacharskie z założeniem rynien przy 200 mkw dachu to ok. 2 tys. Szczegółowo wygląda to tak:

- montaż rynny + pas nadrynnowy + pas podrynnowy + rury spustowe- 36 zł mb,

- obróbka blacharska wiatrownic - 12 zł mb

- obróbka blacharska komina - 150 zł szt.

Nie wiem czy to dużo czy mało - mamy kompleksowo usługę z materiałem.

Ale na 100% sami byśmy tego nie zrobili bo ustrojstwo do gięcia ogromne.

Tak z ciekawości zapytam, ile zaoszczędzimy kładąc ocieplenie sami ? ;)

.

odpowiedź do moderacji: ...od ..uja...

odpowiedź taka se: ... samorobne ocieplenie jest fajne do wysokości 3 metrów... przemyśl Olga czy nie macie lęku wysokości....

odpowiedź bez moderacji: ... zaoszczędzisz jakieś 5- 7 koła..może z dychę... .... sama przykleisz styro... sama zaciągniesz siatkę klejem... sama to wygładzisz... .... nie widzę ( jak na razie ) możliwości położenie samemu tynku.. za duże powierzchnie i za mało czasu na jadną osbobę...

ale.... jak to przerobię .. Ty będziesz już po zawodach :-)

odpowiedź taka se: ... samorobne ocieplenie jest fajne do wysokości 3 metrów... przemyśl Olga czy nie macie lęku wysokości....

Tak jak netbet pisze, do 3 m to nie problem, sam z teściem bym się pokusił, tyle że moja hacjenda ma 12 m wysokości. za 480 m2 ścian wyjdzie mi 22 tysie, chyba że tynk załatwię sobie sam to może trochę taniej. Do tego parę okien do wymiany i będzie 30 do upłynnienia. Fundamenty trzeba odkopać więc to już sami zdziałamy, nie będę płacił za to co mogę zrobić sam. Jak net bet potrafi to czemu nie ja :D

Witam

Mam do odsprzedania po okazyjnej cenie projekt "AMBROZJA I".

Cena wywoławcza 1600zł do negocjacji !

Odsprzedaje z jednego powodu, nowe warunki zabudowy jakie otrzymaliśmy po podziale działki wymusiły na nas tak dużą liczbę zmian w projekcie, że musieliśmy zrezygnować z projektu gotowego na rzecz projektu indywidualnego ,który powstał na bazie projektu "Ambrozja I"

Oczywiście projekt orginalny, nienaruszony, do tego faktura zakupu.

Jeśli ktoś na początku przygody z budowaniem chce zaoszczędzić kilkaset złotych to zapraszam.

Możliwość odbioru osobistego w Łodzi i okolicach. Dla chętnych z poza Łodzi mogę wystawić aukcję na allegro.

[email protected]

PS

Zapomniałbym dodać. Mam pisemną zgodę od biura

Pracownia Projektowa Dobre Domy

Flak & Abramowicz Sp. z o.o.

na następujące zmiany:

• zmiany wymiarów fundamentów wynikające z dostosowania budynku do lokalnych warunków gruntowych,
  • wprowadzenia całkowitego lub częściowego podpiwniczenia budynku pod warunkiem nie wynoszenia poziomu parteru w stosunku do poziomu terenu,
  • użycia innych materiałów na konstrukcję budynku (ściany, stropy) przy zachowaniu wymaganych przepisami i normami parametrów i pod warunkiem zachowania walorów użytkowych budynku,
  • rodzaju stropów - przy zachowaniu układu konstrukcji i zachowaniu wymaganych przepisami i normami parametrów,
  • materiałów ścian zewnętrznych i wykończeniowych (tynki, posadzki, dachówki, izolacja cieplna i przeciwwilgociowa) pod warunkiem utrzymania wymaganych parametrów (tj. np. wytrzymałość, ciepłochłonność),
  • programu użytkowego wewnątrz budynku; np. przesunięcia lub likwidacji ścian działowych, zmiany lokalizacji, ilości i kształtu okien oraz drzwi, przy zachowaniu wymaganych przepisami i normami parametrów,
  • kąta nachylenia dachu do 10% lub 5 stopni pod warunkiem dostosowania konstrukcyjnego i zachowania formy architektonicznej,
  • zmiany przekrojów elementów konstrukcji dachowej wynikającej z*dostosowania do materiałów pokrycia lub z dostosowania budynku do innych stref śniegowych i wiatrowych niż podano w projekcie,
  • kolorystyki elewacji, detali dekoracyjnych, kształtu podjazdów i tarasów,
  • instalacji: wodnej, kanalizacyjnej, gazowej, elektrycznej i centralnego ogrzewania – pod warunkiem zachowania obowiązujących norm i przepisów prawa budowlanego,
  • realizacji projektu wg. lustrzanego odbicia.
  • zabudowa podcienia
  • zmiana wymiarów zewnętrznych garażu
  • zmiana lokalizacji kominów
  • podniesienie ścianki kolankowej o okolo 30cm

Oczywiście dołączam ją do kompletu.

Pozdrawiam

Łukasz P.

PS

http://allegro.pl/show_item.php?item=1524815251

Tak jak netbet pisze, do 3 m to nie problem, sam z teściem bym się pokusił, tyle że moja hacjenda ma 12 m wysokości. za 480 m2 ścian wyjdzie mi 22 tysie, chyba że tynk załatwię sobie sam to może trochę taniej. Do tego parę okien do wymiany i będzie 30 do upłynnienia. Fundamenty trzeba odkopać więc to już sami zdziałamy, nie będę płacił za to co mogę zrobić sam. Jak net bet potrafi to czemu nie ja :D

SS-ki jak zrobicie impreze z ciastem to wszyscy przyjedziemy jesc i odkopywac :)

Witam, potrzebuję kupić ok. 30 metrów zwykłej szarej kostki betonowej (brukowej), czy wiecie gdzie można tanio kupić?.

Pozdrawiam

..w Rąbieniu :-) przy drodze wala się jakieś 500m kostki szarej.... oświetlenie drogi szwankuje po 23.00... jest info o wściekliźnie wiec psy pozamykane - nie szczekają... a wszelkie wałęsające się osobniki o tej porze "znieczulone" ... może pomogą "-)