klaudiuszozo 20.03.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witam wszystkich bardzo serdecznie Od razu przepraszam, jeśli witam się z Wami w złym dziale, ale po prostu forum muratora jest tak obszerne, że jeszcze nie ogarniam co i jak. Chyba zrobię sobie jakieś projekty co gdzie pisać Zamierzam budować Sadybę B z opusdomu. Projekt dzisiaj zamówiony, myślę że na lipiec z pozwoleniem się wyrobię. I teraz prośba. Czy nie ma ktoś desek z rusztowań, niepotrzebnych itd? Z chęcią odkupię lub przyjmę jeśli komuś zagracają działkę Pozdrawiam Klaudiusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 20.03.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 odpowiedź do moderacji: ...od ..uja... odpowiedź taka se: ... samorobne ocieplenie jest fajne do wysokości 3 metrów... przemyśl Olga czy nie macie lęku wysokości.... odpowiedź bez moderacji: ... zaoszczędzisz jakieś 5- 7 koła..może z dychę... .... sama przykleisz styro... sama zaciągniesz siatkę klejem... sama to wygładzisz... .... nie widzę ( jak na razie ) możliwości położenie samemu tynku.. za duże powierzchnie i za mało czasu na jadną osbobę... ale.... jak to przerobię .. Ty będziesz już po zawodach net, ja kładłem z teściem u niego w domu tynki w temperaturze 30 stopni w pierwsze dni lipca. Tak musiałem zachrzaniać, że nigdy w życiu się tak nie namęczyłem. Ale jest to wykonalne raczej w dwie osoby. Zacieranie i ewentualna kontrola może zająć nam tyle czasu, że może nam się przyschnąć to i owo. Polecam robić po jednej ścianie od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 21.03.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 wolusie - a gdzie dokładnie macie działkę?. Pozdrawiam z Justynowa wolusie z Zielonej??? a mruva z Justynowa :) to mam więcej sąsiadów forumowych no, może ciut na wyrost piszę, bo w końcu tam jeszcze nie mieszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOSIA KARASIŃSKA 21.03.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witam!!!Potrzebuję namiary na solidną firmę, w której można kupić szambo betonowe. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 21.03.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 W sprawie obróbek tarasów: jak robicie, jakie warstwy, jaka blacha, itd? Z 3 stron mamy attykę- ma być ocieplona dookoła, na razie jest zapapowana i papa wywinięta na zew ściany. Na ocieplenie blacha ta sama co na dachu. Z 4 strony rynna- ta już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 21.03.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 odpowiedź do moderacji: ...od ..uja... odpowiedź taka se: ... samorobne ocieplenie jest fajne do wysokości 3 metrów... przemyśl Olga czy nie macie lęku wysokości.... odpowiedź bez moderacji: ... zaoszczędzisz jakieś 5- 7 koła..może z dychę... .... sama przykleisz styro... sama zaciągniesz siatkę klejem... sama to wygładzisz... .... nie widzę ( jak na razie ) możliwości położenie samemu tynku.. za duże powierzchnie i za mało czasu na jadną osbobę... ale.... jak to przerobię .. Ty będziesz już po zawodach Net ja mam elewację max. 10 m tylko w 2 miejscach na szerokości 5m. Kostki mają jakieś 3,5-4 m od ziemi. Ścianę kolankową ocieplić można z tarasów bez uzycia nawet taboretu Ojciec dyrektor ocieplali już swoją hacjendę i poszło sprawnie. Tynkować nie zamierzam- nie ufam tynkom. Jakoś u mnie w rodzinie się nie trzymają 3 potwierdzone przypadki odpadania tynku i odparzania się po roku-3 od założenia... Od początku planowaliśmy chałupę zagruntować i pomalować. Stary, tzn. szanowny małżonek pyknął właśnie kotłownię w płytkach- klejenie styro nie może być chyba trudniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 21.03.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 SS-ki jak zrobicie impreze z ciastem to wszyscy przyjedziemy jesc i odkopywac A ja nie wytrzymałam i zrobiłam to ciasto, bo śniło mi się po nocach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 21.03.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Net ja mam elewację max. 10 m tylko w 2 miejscach na szerokości 5m. Kostki mają jakieś 3,5-4 m od ziemi. Ścianę kolankową ocieplić można z tarasów bez uzycia nawet taboretu Ojciec dyrektor ocieplali już swoją hacjendę i poszło sprawnie. Tynkować nie zamierzam- nie ufam tynkom. Jakoś u mnie w rodzinie się nie trzymają 3 potwierdzone przypadki odpadania tynku i odparzania się po roku-3 od założenia... Od początku planowaliśmy chałupę zagruntować i pomalować. Stary, tzn. szanowny małżonek pyknął właśnie kotłownię w płytkach- klejenie styro nie może być chyba trudniejsze Cholerka, też sobie tak powolutku myślę o ociepleniu, ślubny sam fundamenty ocieplał, ale to inna bajka... Ja przynajmniej się załapię na netbetowe prace samorobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 21.03.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 A ja nie wytrzymałam i zrobiłam to ciasto, bo śniło mi się po nocach Widzisz milek, dałaś rady A tak się bałaś że nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 21.03.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 To jest pierwsze (z tych kilku) ciasto w moim życiu, które mi wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 21.03.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 A ja nie wytrzymałam i zrobiłam to ciasto, bo śniło mi się po nocach Milek, ja miałam to samo... Ciasto zrobiłam wczoraj tylko poszłam na łatwiznę i użyłam gotowego kremu ajerkoniakowego, do którego dolałam dużo alkoholu. Popite naleweczką Majkiego - bezcenne doznanie smakowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 21.03.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Net ja mam elewację max. 10 m tylko w 2 miejscach na szerokości 5m.... klejenie styro nie może być chyba trudniejsze ... no właśnie chodzi mi o ściany szczytowe - wszytko inne to pikuś. Prawdziwa zabawa zaczyna sie dopiero na tych ścianach - niby tego nie ma dużo...50m2 albo 100 płyt styro, ale wierz mi ..gacie na tej wysokości - 7/10m - potrafią się napełniać szybciej niż pomocnik rozrabia klej...( autopsja ) ... jest jeszcze kwestia chwiejącego sie cholernie wysokiego rusztowania - potrafi się "bujnąć" ze 20 cm od ściany ... wypadałoby je jakoś zakotwić... ....i takie tam inne extrasy klejenie styro to banał...jest łatwiejsze od płytek...( nie wiem jak idzie z pianą, ale na kleju robi się spoko ) opierdzielicie sami... tak czuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 21.03.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Odnośnie ciasta i kremu - Zetka, SS - jak myślicie, on wytrzyma trochę w lodówce (ile?), bo mi zostało i za parę dni bym zrobiła powtórkę z rozrywki, tylko czy będzie zdatny jeszcze? A taki gotowy to w jakiej postaci się kupuje - w proszku? Bo ten punkt przepisu jest zdecydowanie najbardziej upierdliwy i chętnie następnym razem też na łatwiznę pójdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 21.03.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 ... no właśnie chodzi mi o ściany szczytowe - wszytko inne to pikuś. Prawdziwa zabawa zaczyna sie dopiero na tych ścianach - niby tego nie ma dużo...50m2 albo 100 płyt styro, ale wierz mi ..gacie na tej wysokości - 7/10m - potrafią się napełniać szybciej niż pomocnik rozrabia klej...( autopsja ) ... jest jeszcze kwestia chwiejącego sie cholernie wysokiego rusztowania - potrafi się "bujnąć" ze 20 cm od ściany ... wypadałoby je jakoś zakotwić... ....i takie tam inne extrasy klejenie styro to banał...jest łatwiejsze od płytek...( nie wiem jak idzie z pianą, ale na kleju robi się spoko ) opierdzielicie sami... tak czuję... U mnie by była jedna szczytowa hardkorowa, bo drugą z tarasu by się kleiło. Co do pianki - to chyba bardziej upierdliwe, bo trzeba przyciskać jakiś czas, żeby związało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 21.03.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Milek, ciasto wytrzyma dwa dni, najbardziej "psuje się" śmietana na wierzchu,szybko się zsycha, i powstają pęknięcia, proponuje robiąc je na dłużej o ile oczywiście nie jest jedzone przez ten czas, nie obić górnej warstwy-śmietany. Co do lodówki, to samo z siebie lubi chłonąć zapachy. Chyba to Z-35 miała na myśli, ja osobiście nie lubię gotowych kremów, wole sam zrobić, smaczniejszy i większa satysfakcja I na koniec jeśli mowa o problemie masy krówkowej to polecam przed zrobieniem położenie puchy na grzejnik, ładnie się rozgrzeje i będzie duuuużo łatwiej ją rozprowadzić, ja zazwyczaj dzień wcześniej kładę na żeliwniaka więc mam prawie że płynną konsystencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 21.03.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ciacho jutro będzie zjedzone, więc spoko, ale zostało mi sporo samego kremu - wytrzyma do czwartku w lodówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 21.03.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ciacho jutro będzie zjedzone, więc spoko, ale zostało mi sporo samego kremu - wytrzyma do czwartku w lodówce? Jakiego kremu??? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 21.03.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 A ja nie wytrzymałam i zrobiłam to ciasto, bo śniło mi się po nocach wyszlo? obawiam sie, ze ja nawet nie jestem w stanie odczytac tego przepisu... ale chyba tez sprobuje- to byloby pierwsze wydarzenie ciasto-pieczeniowe - kilka minut pozniej- rozumiem, że wyszło podesle przyjaciolce, ktora specjalizuje sie w ciastach a jak pocwiczy u siebie to przyjedzie zrobic do mnie ha- to jest plan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 21.03.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 ..w Rąbieniu przy drodze wala się jakieś 500m kostki szarej.... oświetlenie drogi szwankuje po 23.00... jest info o wściekliźnie wiec psy pozamykane - nie szczekają... a wszelkie wałęsające się osobniki o tej porze "znieczulone" ... może pomogą "-) Net - taki pomysł mieliśmy już kilkakrotnie, lecz niestety brak paleciaka i pary zwyciężył, a na znieczulone osobniki to nie ma co liczyć, oni na ogół jeszcze słabsi od nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 21.03.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Hej co to samodzielnego ocieplenia to naprawde można tu niezle zaoszczędzić. Przekonałem się o tym sam. Przyklejenie styropianu jest naprawdę proste. położenie siatki też. Jedynie nie wiem jak to jest z tynkami. Ale słyszałem że jedną ścianę nalezy robić odrazu.. więc tu może sie okazać że potrzeba jest więcej ludzi. Ale zawsze można samemu położyc styro a do tynków wziąść fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts