SSN774 23.03.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Nio Masz nauczkę, żeby się nie zrywać przedwcześnie z imprez Właśnie Tak z innej beczki, używał ktoś tego badziewia do malowania http://www.ceneo.pl/11296060 ?? W LM jest po 99zł/10l, a potrzebujemy farbę, która po pierwsze, ładnie i szybko kryje, dwa, 10L starczy na pokój 25m2, wiem że to co piszą na opakowaniach to z reguły można sobie o kant d.... rozbić ale może jednak się nie zawiodę (140m2/10l) za tą cenę. Bądź poradźcie coś lepszego do tej ceny. Z góry dzięki za pomoc Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 23.03.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Tak z innej beczki, używał ktoś tego badziewia do malowania http://www.ceneo.pl/11296060 ?? W LM jest po 99zł/10l, a potrzebujemy farbę, która po pierwsze, ładnie i szybko kryje, dwa, 10L starczy na pokój 25m2, wiem że to co piszą na opakowaniach to z reguły można sobie o kant d.... rozbić ale może jednak się nie zawiodę (140m2/10l) za tą cenę. Bądź poradźcie coś lepszego do tej ceny. Z góry dzięki za pomoc Pozdro My w mieszkaniu malowaliśmy Dekoral'em takim w pomarańczowym opakowaniu jest za jakieś 75 pln za 10 litrów, teraz kupiłem Dulux'a (jakieś 150 pln za 20 l) i Bondex (taki do łazienki chyba 110 za 10 l) najlepiej oceniam Dekoral, drugie miejsce to Bondex i daleko z tyłu Dulux (najsłabiej kryje i biel jest "oczo*ebna"). Co do wydajności 25 litrów Dulux'a starczyło na jedno pociągnięcie 300 m2, niestety trzeba będzie malować przynajmniej 2x. Dekoral - jakieś 6-7 litrów pozwoliło nam zamalować dokładnie wszystkie sufity w mieszkaniu o powierzchni 42m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 23.03.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 czy ktoś w Łódzi kupował kostkę granitową ? możecie polecić jakiś skład oraz podzielić się cenami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 23.03.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 My w mieszkaniu malowaliśmy Dekoral'em takim w pomarańczowym opakowaniu jest za jakieś 75 pln za 10 litrów, teraz kupiłem Dulux'a (jakieś 150 pln za 20 l) i Bondex (taki do łazienki chyba 110 za 10 l) najlepiej oceniam Dekoral, drugie miejsce to Bondex i daleko z tyłu Dulux (najsłabiej kryje i biel jest "oczo*ebna"). Co do wydajności 25 litrów Dulux'a starczyło na jedno pociągnięcie 300 m2, niestety trzeba będzie malować przynajmniej 2x. Dekoral - jakieś 6-7 litrów pozwoliło nam zamalować dokładnie wszystkie sufity w mieszkaniu o powierzchni 42m2. ja cały dom malowałem Dekoralem i Bonduxem , wydawało mi się że są super do kiedy nie użylem w ostatnim pomieszczeniu Tikurilly ( nie wiem czy tak się pisze;-) ) , ta farba to mistrzostwo świata , dziś bym malował tylko tą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 23.03.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Mam pytanie jestem na etapie ocieplania poddasza i wyczytałam że możliwe zastosowanie jest pianki poliuretanowej, czy ktoś z was ma jakieś info na ten temat, jeśli tak to poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.03.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Właśnie Tak z innej beczki, używał ktoś tego badziewia do malowania http://www.ceneo.pl/11296060 ?? W LM jest po 99zł/10l, a potrzebujemy farbę, która po pierwsze, ładnie i szybko kryje, dwa, 10L starczy na pokój 25m2, wiem że to co piszą na opakowaniach to z reguły można sobie o kant d.... rozbić ale może jednak się nie zawiodę (140m2/10l) za tą cenę. Bądź poradźcie coś lepszego do tej ceny. Z góry dzięki za pomoc Pozdro Cały dom w Dekoralu, w takich żółtych wiaderkach. Super Po jakieś 70 zł za 10l ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 23.03.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Ja malowałem farbami Caparola, ale miałem załatwione prosto od producenta i ceny były dwa razy niższe niż w sklepach... Ale jeśli chodzi o jakość to są naprawdę dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 23.03.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 tak z innej beczki - posypało sie znuff forum? czy tylko mi dzieciok cos w kompie poprzestawiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 23.03.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 U mnie nie chodziło jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 24.03.2011 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Mam pytanie jestem na etapie ocieplania poddasza i wyczytałam że możliwe zastosowanie jest pianki poliuretanowej, czy ktoś z was ma jakieś info na ten temat, jeśli tak to poproszę jak na razie drogo za dokładnie to samo co tradycyjnie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?166846-izolacja-poddasza-piank%C4%85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 24.03.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 ja cały dom malowałem Dekoralem i Bonduxem , wydawało mi się że są super do kiedy nie użylem w ostatnim pomieszczeniu Tikurilly ( nie wiem czy tak się pisze;-) ) , ta farba to mistrzostwo świata , dziś bym malował tylko tą Tikurilla - boska! genialnie sie czysci- szczegolnie wazne przy malych dzieciach Jeszcze "pół nieba lepsza" farba Para (dostepna np na Pabianickiej, obok VW)- niestety o cale niebo drozsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.03.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Mam sypialnię pomalowaną białą Tikurillą, tak właśnie na próbę- czy warto kupować do domu. Czyścić ścian jeszcze nie próbowałam to fakt. Ale malowało się normalnie. Co do krycia się nie wypowiem, bo zamalowywaliśmy ciemnobordowy, więc szału nie było Ale domek chyba machniemy dekoralem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 24.03.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 czy ktoś w Łódzi kupował kostkę granitową ? możecie polecić jakiś skład oraz podzielić się cenami ? nikt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwester7 24.03.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Ratujcie. Potrzebne namiary na firmę od robót ziemnych, która nie boi się pracy w gliniastym terenie o tej porze roku. Warunki na działce nie są wcale tragiczne, dojazd jest, ale posiadacze niewyszukanego sprzętu nie chcą póki co tam wjeżdżać w obawie o zakopanie się w glinie. Wszyscy sugerują, że należy tam zamówić sprzęt na gąsiennicach - lub ew. lekki kołowy z napędem radzącym sobie w trudnych warunkach. Chodzi tylko o zdjęcie humusu i może lekkie przygotowanie wjazdu na działkę pod płyty drogowe. Niestety nie mogę czekać do lata, a zastanawianie się czy to dobry moment i czy jutro będzie padać zaczyna mnie męczyć - po prostu trzeba tam wjechać i zacząć budowę. Znacie jakiegoś nieustraszonego majstra od prac ziemnych? Najlepiej z okolic Aleksandrowa (ale też Zgierza, Konstantynowa, etc). Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grekier 24.03.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Przyjmę zimę w znacznej ilości czaplinek k. Zgierza Chce ktoś się pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 24.03.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Przyjmę zimę w znacznej ilości Daj spokój, wiosna idzie, nie cieszysz się ?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwester7 24.03.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Daj spokój, wiosna idzie, nie cieszysz się ?? Pozdrawiam. Zaraz, zaraz. Kolega chce przyjąć - to oddajemy. Wprawdzie do Czaplinka niedaleko, ale nuż świnia zima da się oddać i nie wróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 24.03.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 w znacznej ilości to raczej w innych stronach świata, bo u nas nie bardzo dopisała - przynajmniej jeśli chodzi o śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 25.03.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 No i pierwsze zakupy na działkę zrobione. Deski calówki są po 480zł na tartaku w Zelgoszczy pod Ozorkowem. Na Aleksandrii się nie pytałem, ale pewnie cena będzie podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 26.03.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Właśnie dumam. Płytki do niczego mi nie pasują. W całym salonie i hallu mają być panele. Jeden pasek płytek będzie wyglądał od czapy. Zostaje albo szyba albo kawałek betonu nawiązujący do klocka... A co będzie u Ciebie? Śledzę Twój wątek kominkowy i nie zazdroszczę... Chodziaż kominek zapowiada się rewelacyjnie I mam nadzieję, ze taki też będzie efekt końcowy. Ostatnio, jak przeglądam różne stronki, to zwracałam uwagę na podłogę przed kominkiem z taką półką pod paleniskiem ("klocek"), i wiesz - nie było żadnych dodatkowych zabezpieczeń! Ja szukam w tematach raczej kaflowych, jednak to nie zmienia samych założeń. Może po prostu zamiast klocka zrób właśnie fajną grubą półkę, taką na min. 50cm. I uważam, że jeśli palenisko jest nisko to nawet jeśli to będzie klocek, to musi być nieco podniesiony. Chyba na Twojej inspiracji też tak było. A u mnie? Na razie cisza. Jedno wiem: już nigdy nie zgodzę się na montaż czegoś bez projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts