markes 05.08.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 Pooh a gdzie budujesz bo ja na Karniszewickiej w Pabianicachi też myślałem o współpracy zPSB Pabianice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 06.08.2004 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Witajcie starzy i nowi budowniczowie! Ostatnio w ogóle nie mam czasu pisać - u mnie wykończeniowa gorączka. Wykańczam sie także ja - ilością spraw i ... brakiem kasy. "Się skończyły" a ja dalej bez pracy. Parkiety juz położone - leżakują (jakieś dwa tygodnie), potem lakierowanie, schody, biały montaż i ... mogę się wprowadzać. Na zewnątrz tez juz ładnie - kostka położona, ogród przygotowany do siania (te wywrotki ziemi tez mnie rujnowały!). Wczoraj malowałam drewutnię jakimś świństwem (impregnat ) - wyglądałam jak nieboskie stworzenie (był wiatr ). Ekipa p. Roberta miała ubaw! Wczoraj też na nowy adres dostałam pierwszą pocztę (jest juz skrzynka w słupku!) i było mi bardzo przyjemnie!!! Na zimne piwo piszę się, ale za jakis tydzień. Rzucamy wszystko i jedziemy łazić po Tatrach (nie za wysoko!). Przeprowadzka planowana na połowę wrzesnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 06.08.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Pooh, Honorato........przede wszystkim ja nie mówie , ze za 150 000zł. nie można się pobudowac... można, ale..... -ja rozpoczełam budowę w tym roku "bez zapasów" i ceny materiałów i vatu wzrosły conajmniej o 15-20% Więc wystarczy, ze ktoś zaczął budowe w 2003 jest sporo do przodu, nie wspomnę jak mówisz w 2000r. ALE nie wierze że w dzisiejszych czasach, rozpoczecie budowy dziś jest mozlwie za 150 000 130m2. Chyba że najtańsze materiały, własna praca - co u mnie nierealne. Pomimo wszystko mówię o przecietnej budowie... to uważam, ze jest to trudne. I sama się o tym przekonałam. Cóż już nie angażuje sie w tematy co mozna a co nie można, bo zwolennicy budów za 150-200 000 150m2, byli, są i będa -życzę wytrwałości... A co z tym zimnym piwem? - bo dzień coraz krótszy i ogródki zamkną Szukamy ogródka z piwem ? tak jak napisałam wcześniej zgadzam się, że przy dzisiejszym poziomie cenowym, vacie 22%, braku zapasów materiałów budowlanych i jakiegos okazjonalnegho dostępu do nich, pracy zawodowej wykluczającej duży wkład pracy własnej na budowie , ani dla mnie ani dla ciebie nie jest możliwe trzymanie się ceny ok.150-200 tys za dom 150m2, także nie stresuję się tym zupełnie. Tylko założenia wymienione kilka maili wyżej pozwalają na oscylowanie wokól tej kwoty. Stresuję się natomaist tym, za co wogóle wybuduję mój dom...a to już inna sprawa... Spotkanko w jakimś ogródku jak najbardziej tak, każdy wieczór mogę mieć wolny po 13.08. Wpisujcie się, kiedy kto może: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pooh 06.08.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Wyczuwam, że dyskusja o domu za 150 tys robi się smutna . Dopiero teraz dotarło do mnie, że moje twierdzenia, że można, są tylko pobożnym życzeniem opartym na znajomości własnych możliwości finansowych. Więcej po prostu nie mam i nie zanosi się, żebym miał. Jak wiadomo diabeł ( ) tkwi w szczegółach. Inny kranik, kibelek, lepsza farba: ciut droższa razy ileśtam set m2 robi sporą kwotę do tego "fachowcy" i już kasa leci. Sam wybór projektu niesie za sobą ryzyko większych opłat za np. geodetę, który liczy sobie od załamania budynku: masz stodołę: 4 pkt po 50 zł, masz ganeczki, patia itp - bulisz! To samo z fikuśnymi dachami. "Smutno mi, Boże. A Bóg na to: mnie toże..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 06.08.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Wybaczcie, ze przypomne sie co jakis czas. Czy mozecie polecic TANIE ale solidne i słowne ekipy z Łodzi i okolic do 1. docieplenia domu styropianem i polozenia tynku akrylowego 2. położenia gładzi gipsowej 3. wykonania sufitow podwieszanych z plyt g-k na poddaszu 4. wykonania podlogi drewnianej 5. wykonania wylewek na gruncie w kilku pomieszczeniach Kosmicznych wymagan nie mam, ale prace maja byc zrobione terminowo, solidnie i estetycznie, a nie popaprane i niedokonczone (czego dotad mialem nieprzyjemnosc doswiadczyc podczas wspolpracy z 2 ekipami z ogloszen w Gratce). Jesli macie namiar na ktores z powyzszych ekip, bardzo prosze o kontakt na priv. Pilne (na wczoraj) pozdrawiam tomek_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 06.08.2004 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Tomek Wysłałam na priv informację o ekipie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 06.08.2004 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Dzieki wielkie Aniu - zajrzyj tez na priv.Pozdrawienia dla wszystkich boatpeople.tomek_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 07.08.2004 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 tomek_2 Niestety nie moge Tobie pomoc. Z osob, ktore dotychczas u mnie cokolwiek zrobily moge polecic elektryka, instalatora CO, CWU. Jakbys mial na nich ochote, to prosze bardzo. U mnie p.Jarek juz praktycznie skonczyl gorna lzienke. Teraz malarz musi umalowac sufit, bialy montaz i gotowe. Przyszla pora na lazienke dolna...ale tez jakos idzie:) PS. Mam przygody z plytkami Opoczna...wszystko ma sie wyjasnic w poniedzialek...wiec wtedy najwyzej opisze. Trzymajcie kciuki. Piwo jaknajbardziej wskazane.... To moze jakos we czwartek czy piatek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 08.08.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Tommco JA!, JA!, JA chcę namiary na elektryka i tego od CO też. Ach ta piekielna pogoda! Mam od ponad tygodnia gotowy do wylania strop, ale się boje w taki żar. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Darek 08.08.2004 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Pozdrawiamy was wszystkich bardzo serdecznie niestety w '' szopie nie mamy internetu '' i nie mamy okazii pisać . Jak nie zdążymy przed zimą to kompletna klapa ponieważ nie mamy tam wody ani wc , ale narazie jest spoko ,ponieważ ciepełko i obiadki na łonie natury. Do domku kupiliśmy jak narazie tylko okna i o zgrozo zapłaciliśmy aż 26 000 w tym drzwi i brama garażowa ,ale to i tak chyba rekordowo dużo. Teraz rozglądamy sie za gresem polerowanym i kilka wypożyczyliśmy i codziennie wpatrujemy się w niego . Życzymy wam bezstresowej budowy i jak się tylko da będziemy tu zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 09.08.2004 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Witam w nowym tygodniu Cóż pogoda sprzyja jak dla mnie, kończą mi dach:) Jeszzce mogłaby taka ładna ok 20 stopni utrzymywać się , gdyż musze górny taras zrobić Od jutra pójdę za kominkami, chce z DGP - gdzie kupowaliście kominek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasioo 09.08.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Witaj Grupo… Zgłaszam swój akces do Was… Jeżeli czas pozwoli (rodzina, praca, budowa) postaram się tu często zaglądać. Od 3 m-cy buduję w Zgierzu domek z silikatów… obecnie na etapie zalanego stropu. Jak dotąd obyło się bez większych problemów… a może to złudne wrażenie? Pozdrawiam, licząc na wsparcie i dobre rady. Acha… Już dziś proszę o pierwszą: Poszukuję sprawdzonych (czyt. solidnych i umiark. cenowo) dekarzy do pokrycia dachówką.yasioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 09.08.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Kochani robi sie u mnie powoli nerwowo. Ekipa, ktora robila mi tynki nie sprawdzila sie zupelnie a wczesniej bylem z nimi umowiony na styropian. Potrzebuje w pierwszym rzedzie namiar na docieplaczy styropianem. Sorry, ze sie tak czesto przypominam, ale wakacji kurcze corac mniej sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 09.08.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Darwol Elektryk to pan Marek 691170179. Mlody chlopak, ale jestem z niego zadowolony. Robil juz po mnie dwum osobom poleconym przeze mnie i tez byly zadowolone. O ile sie nie myle, to greggowi go polecilem. Instalator CO i CWU to pan Darek 601616336 U mnie instalowal piec, zasobnik i kominek z plaszczem wodnym. Rurki rozkladal mi kto inny bo bylo to duzo wczesniej. Mysle, ze obu panow moge polecic. Jak bedziesz dzwonic to powiedz, ze jestes od Tomka z Rabienia. Bedzie jakis punkt zaczepienia. Acha, szukam kogos kto ladnie i niedrogo uklada panele. Pozdrawiam Tommco PS. Co z tym piwem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 10.08.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 yasioo - witaj. Dekarza mógłbym Ci polecić - bo ze swojego bardzo zadowolony jestem, ale:1) z tego co wiem to jest On teraz zawalony zleceniami - więc szybko raczej nie zrobi2) nie był z tych najtańszych (ale tez nie z najdroższych)Jeśli mimo to jestes zainteresowany daj znać na priv.pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 12.08.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Budowy trwają i mają się dobrze. Nowi przybywają... My już trzy tygodnie u siebie.... rewelacja - gdyby jeszcze stan fizyczny pozwalał na więcej. A tu z nowym domkiem będzie nowe dziecko i trzeba się oszczędzać. Ciekawe czy Leszek już został tatą po raz trzeci????Anna 99 - u nas trawka wyszła po 4 dniach - to chyba rekord. Ale aura wspaniała a za wodę to chyba zapłacimy majątek.Także jest fajnie - teraz czas na dosprzątanie domku i zrobienie wszystkiego wokół.Pozdrawiam wszystkich serdecznie CIECHANKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdaśP 13.08.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Zwracam się z prośbą:Potrzebuję używaną siatkę ogrodzeniową do ogrodzenia na czas budowy.Nowej nie chcę zakładać, bo dostałaby nóg. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc, to bardzo proszę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 13.08.2004 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Ciekawe czy Leszek już został tatą po raz trzeci???? Nareszcie zostałem. Właśnie dwie godziny temu na świat przyszła nasza mała Jagódka o wadze 3500g i długości 55cm. Pozdrawiam gorąco świeżo upieczony tata po raz 3-ci Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 13.08.2004 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Gratulacje Leszku! Taka niespodzianka i to 13go w piatek. To znaczy, ze zadne zabobony nie beda Jagodce straszne. A i dla Ciebie ten dzien nie okazal sie byc pechowy!!! Gratulacje!!! PS. Ja walcze z Kolem, zeby dostarczyli mi wreszcie wybrany przeze mnie brodzik...moze juz sie uda. Pokoj juz mam pomalowany...strasznie zielony ten kolor wyszedl...aole co tam Podobno po roku zbladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 14.08.2004 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2004 Ciekawe czy Leszek już został tatą po raz trzeci???? Nareszcie zostałem. Właśnie dwie godziny temu na świat przyszła nasza mała Jagódka o wadze 3500g i długości 55cm. Pozdrawiam gorąco świeżo upieczony tata po raz 3-ci Leszek GRATULACJE i jak na KOBIETĘ wcale nie taka mała .... mała to jest walizka, a kobieta jest niska:)) ale... 55 i 3500 to duża:) ZDROWIA, miłości i radości , ucałuj od cioci Gosi w piętkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts