Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

*milek*, z tą wycinką to też tak myślę, że sobie poradzę, nawet już poczyniłem pewne kroki i 40 drzewek "położyłem" w którąś sobotę, ale najgorsze te korzenie. Muszę chyba w gminie popytać, może ktoś z miejscowych ma sprzęt, odpowiedni do tego typu roboty...

Człowiek z koparką lub chłop z ciągnikiem powinni sobie poradzić. U mnie brzózki były wyrywane przez koparkę jak zapałki.

Fajnie Wam, będziecie mieli zapas drewna do kominka :D

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich. Czy ktoś z Was orientuje się może, jakie ceny są teraz za wycięcie ok 200 brzózek samosiejek około 12-15 letnich, o obwodach na wys. 130 cm od 30 do 50 cm. Chodzi mi również o wyciągnięcie korzeni i ew. wyrównanie całej działki. Może ktoś z Was ma namiary na kogoś, kto się tym zajmuje w okolicach gm. Wodzierady. Pozdrawiam

hhhmmm jest taki koles i to chyba w Wodzieradach :) c zyscil dzialke rodzicom, za wyciecie ok 30 sosen (ale wielkie były) wyrwanie korzeni i wyczyszczenie po robocie wziął ok. 3-4 tysi.

Jesli jestes zainteresowany- daj znac, dopytam o namiary

Tomash - Olga dobrze radzi :yes:

U mnie pieńki czekały na wyciągnięcie do dnia ściągania humusu - koparka powyciągała bez najmniejszych problemów, a było co wyciągać :rolleyes: Koszt - pomijalny - płacone za godz. pracy koparki, samo wyciąganie i przenoszenie karp w wyznaczone miejsce nie zajęło więcej niż 30 min. Niestety za wywiezienie wołają sporo - i dlatego mam jeszcze tą wątpliwą ozdobę w postaci stosu pniaków na działce (czekam na jakąś tanią okazję :cool: )

Kochani,

potrzebuję Waszej pomocy. Mam stan surowy, szukam dość pilnie OKIEN. Mam jednak wrażenie, że wyceny, które mam są.... co najmniej mocno przestrzelone.

Możecie podzielić się sprawdzonymi namiarami na okna? Dom w Skierniewicach, okna plastik 5-6 komorowe, nie żadne szaleństwo, raczej standard.

Macie doświadczenia w kwestii profili? Weka? Aluplast?

z góry dziękuję za każdy sprawdzony namiar godny polecenia :)

Chyba nikt Ci nie odpowiedział, bo raptem 2 strony wcześniej znów ktoś spytał o okna i padła nazwa jednej z firm ;)

A jakby przejrzeć nasze tu dyskusje z powiedzmy 2-3 miesięcy to na pewno znajdziesz polecane firmy ...

pozdrawiam, majki

Mam pytanie gdzie można kupić w miarę tanio trochę żwiru... nie będe zawracał gitary w betoniarni potrzebuje jakies 0,5-0,6 m3 betonu do zalania słupków ściany kolankowej wiec sam sobie ukręce ten beton :) tylko musze dostać jakąś tone tego żwiru (ciekawe czy w ogole tyle mi przywiozą)

Orientujecie się w ogole ile może kosztować tona? Bo na allgro patrzyłem to widzialem od 40 zł w górę. ... ale nigdzie w Lodzi nie ma :/

Kochani,

potrzebuję Waszej pomocy. Mam stan surowy, szukam dość pilnie OKIEN. Mam jednak wrażenie, że wyceny, które mam są.... co najmniej mocno przestrzelone.

Możecie podzielić się sprawdzonymi namiarami na okna? Dom w Skierniewicach, okna plastik 5-6 komorowe, nie żadne szaleństwo, raczej standard.

Macie doświadczenia w kwestii profili? Weka? Aluplast?

z góry dziękuję za każdy sprawdzony namiar godny polecenia

Okna - było nieco szerzej na str 1087 i dalej

Mam pytanie gdzie można kupić w miarę tanio trochę żwiru... nie będe zawracał gitary w betoniarni potrzebuje jakies 0,5-0,6 m3 betonu do zalania słupków ściany kolankowej wiec sam sobie ukręce ten beton :) tylko musze dostać jakąś tone tego żwiru (ciekawe czy w ogole tyle mi przywiozą)

Orientujecie się w ogole ile może kosztować tona? Bo na allgro patrzyłem to widzialem od 40 zł w górę. ... ale nigdzie w Lodzi nie ma :/

podjedz sobie przyczepka do zwirowni na pomorskiej

za wyciecie ok 30 sosen (ale wielkie były) wyrwanie korzeni i wyczyszczenie po robocie wziął ok. 3-4 tysi

ja wczoraj koparką 80zł/h czyściłem działkę pod Rzgowem, zapłaciłem 280zł za osikę 1m średnicy + 3 jabłonki 100letnie , gruszka, śliwka, i krzaki, razem było ok 1500m2

wychodzi na to że koparka robi 10 razy taniej

Nie mam miejsca na ognisko takich rozmiarów - za dużo drzew. Poza tym, mam sąsiadkę kabla, co już na sąsiada straż miejską za palenie gałęzi nasłała. Muszę wywieźć :(

wiesz... z tą sąsiadką... zawsze możesz ją zaprosić na "kielicha" na ognisko i zorganizować konkurs skoków przez ogień... może wpadnie...

kazdy człowiek po wypiciu pewnej dawki jest "nieśmiertelny" ;-)