Z-35 31.03.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Kajka! Koleżanka chce nas wieśniarami nazwać A tak na poważnie. Wiem, że to nie jest temat budowlany ale szukam dobrego materaca do łóżka. Macie jakieś propozycje, dobre lub złe doświadczenia. Szczególnie będę brała pod uwagę wypowiedzi osób z małym stażem małżeńskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 31.03.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Zetuś - faktem jest że można się nie orientować, bo przepisy są różne. A odnośnie materaca - nie polecam kokosowego - wygodny, owszem, ale po pewnym czasie ten kokosowy wkład wydziela zapach, który mnie np. męczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 31.03.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Wiosenne porządki na działkach...??U mnie, jakoś tak co roku wypada, że jak jednego sąsiada się zobaczy przy porządkowaniu ogrodu, to zaraz inni z grabeczkami wychodzą i kopci się na każdym podwórku. Taka akcja trwa 3-4 dni wiosną i jesienią . Jest tylko jeden sąsiad, który ma działkę dla celów rekreacyjnych (mieszka w innym mieście, a tu jest codziennie bo koty musi nakarmić i świeżym powietrzem pooddychać), któremu to przeszkadza, i ten swoje odpady wywozi (ciekawe gdzie). Kompostowni w mieście nie ma.Jakoś tak się zawsze składa, że dym leci właśnie w jego stronę. Jeśli spalanie przebiega pod kontrolą, to nic złego się nie stanie. Trzeba tylko w taki dzień spalać, żeby drogi nie zadymiać.Większym problemem jak spalanie liści i gałęzi, jest ogrzewanie domu przez spalanie całą zimę śmieci, szmat, plastiku, gumy, pampersów itd. To dopiero może być bulwersujące. Ale gałązki? Drewienka? Liście?I mieszkam w mieście (coby jasne było). http://www.manu.dogomania.pl/emot/hahaha2.gif I materac też mnie interesuje. Taki sam co Z-35 http://manu.dogomania.pl/emot/niegrzeczny.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 31.03.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 moi drodzy ponieważ jestem szczęśliwą posiadaczką 2 mostków termicznych zwanych balkonikami czy moglibyście mnie oświecić jak się je izoluje, bo majster proponuje papę termozgrzewalną a znajomy powiedział mi o jakiś mazi hydroizolacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.03.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 nie mam balkonuA co do materaca - zależy czy się lubi miękko, czy twardo. Ja lubię twardo. Więc mam płytę pełną na łóżku (a nie szczebelki z dziurami) i kupiłam sobie materac piankowo-lateksowy z pianki termocośtam, w sklepie internetowym zresztą. Bardzo wygodny, ze zdejmowanym pokrowcem i wyściółką z wełny) Jak ktoś chce na miękko, to trzeba raczej kieszeniowy i tu już trzeba wnikać w liczbę tych kieszeni bo od liczby zależy jakość. Im więcej, tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 31.03.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 moi drodzy ponieważ jestem szczęśliwą posiadaczką 2 mostków termicznych zwanych balkonikami czy moglibyście mnie oświecić jak się je izoluje, bo majster proponuje papę termozgrzewalną a znajomy powiedział mi o jakiś mazi hydroizolacyjnej Izolacja, o której piszesz ma za zadanie zabezpieczyć płytę balkonu przed wilgocią i nie dopuścić do uszkodzeń warstwy okładzinowej balkonu (np. płytki) Dobry system ma Mapei, Izohan, Kerakol. Ja mam trzy balkony; wybrałam Mapei. Mostek cieplny możesz zmniejszyć stosując styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 31.03.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Wiosenne porządki na działkach...?? U mnie, jakoś tak co roku wypada, że jak jednego sąsiada się zobaczy przy porządkowaniu ogrodu, to zaraz inni z grabeczkami wychodzą i kopci się na każdym podwórku. Taka akcja trwa 3-4 dni wiosną i jesienią . Jest tylko jeden sąsiad, który ma działkę dla celów rekreacyjnych (mieszka w innym mieście, a tu jest codziennie bo koty musi nakarmić i świeżym powietrzem pooddychać), któremu to przeszkadza, i ten swoje odpady wywozi (ciekawe gdzie). Kompostowni w mieście nie ma. Jakoś tak się zawsze składa, że dym leci właśnie w jego stronę. Jeśli spalanie przebiega pod kontrolą, to nic złego się nie stanie. Trzeba tylko w taki dzień spalać, żeby drogi nie zadymiać. Większym problemem jak spalanie liści i gałęzi, jest ogrzewanie domu przez spalanie całą zimę śmieci, szmat, plastiku, gumy, pampersów itd. To dopiero może być bulwersujące. Ale gałązki? Drewienka? Liście? I mieszkam w mieście (coby jasne było). http://www.manu.dogomania.pl/emot/hahaha2.gif I materac też mnie interesuje. Taki sam co Z-35 http://manu.dogomania.pl/emot/niegrzeczny.gif Mnie palenie nie przeszkadza - jesienią, gdy jeszcze miałam miejsce (przed rozpoczęciem budowy) paliliśmy sporo po wycince. U nas przepisy takie, że nie bardzo można- trzeba by pokombinować, bo są pewne luki - ale sąsiad dostał mandat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 31.03.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Kajka! Koleżanka chce nas wieśniarami nazwać A tak na poważnie. Wiem, że to nie jest temat budowlany ale szukam dobrego materaca do łóżka. Macie jakieś propozycje, dobre lub złe doświadczenia. Szczególnie będę brała pod uwagę wypowiedzi osób z małym stażem małżeńskim My od kilku lat śpimy na jakimś materacu z IKEi - dość twardy z jakiejś pianki o szerokości 160. Kosztował jakieś 400 pln więc nie tak strasznie, a powiem Ci spaliśmy na wielu i nadal jak wracamy do domku to to jest to ojciec kupił identycznej wielkości ale ciut bardziej wypasioną wersję (jakieś 200 więcej), różnicy nie widzimy. Staż małżeński niecałe 2 latka więc chyba informacja wiarygodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 31.03.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Kajka! Koleżanka chce nas wieśniarami nazwać A tak na poważnie. Wiem, że to nie jest temat budowlany ale szukam dobrego materaca do łóżka. Macie jakieś propozycje, dobre lub złe doświadczenia. Szczególnie będę brała pod uwagę wypowiedzi osób z małym stażem małżeńskim Swego czasu też szukalem i dobre opinie maja materace z Koła. np estrella lux Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 01.04.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Kajka! Koleżanka chce nas wieśniarami nazwać A tak na poważnie. Wiem, że to nie jest temat budowlany ale szukam dobrego materaca do łóżka. Macie jakieś propozycje, dobre lub złe doświadczenia. Szczególnie będę brała pod uwagę wypowiedzi osób z małym stażem małżeńskim ja z kolei polecam kokosowy nie czuje zapachów zadnych i sprezyny w kieszonkach, jesli ktos lubi spac na twardym a co do opinii osob z malym stazem- materac powinien byc jak najwezszy (max 90cm)- to zbliża i jest fajnie w lodzi jest firma co robi materace, tylko kurcze jak sie nazywa.... hhmmm... musze zrobnic format C i jak mnie oswieci- dopisze ps kiedys (9 miesięcy przed narodzinami córci ) mielismy okazję spać na takim materacu "piankowym" chyba takim, o ktorym EZS pisze powyzej. 2 dni sie przyzwyczajalam, ale po tych dniach- bosko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.04.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Potwierdzam co piszą o materacach lateksowych- są super. Obecnie mam kieszonkowy od 5 lat i niestety już się wyrobił tzn skrzypieć nie skrzypi, ale jest b miękki. Znajomi mają lateksowy tez 5 lat i jest super- testowaliśmy Super wygodny i polecany przez rehabilitantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.04.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 A my od 11 lat śpimy na tym samym, jakiś kokosowy, ale już zupełnie nie pamiętam jaki ... Nie mam porównania jakoś z innymi, ale fajnie się śpi. Tylko rama łóżka jakoś skrzypi. Nie wiem dlaczego ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 01.04.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Dzięki Wam wszystkim za opinie! Jesteście the best of the best of the best!Właśnie wróciłam z tour de sklepy z materacami. Trochę sobie polegiwałam na różnych i tak najfajniejszy był dla mnie taka kanapka/przekładaniec z lateksu i kokosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 01.04.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Z-35, zechcesz podać trasę swojego tour de materac.. A ten przekładaniec to gdzie do "spróbowania"? My od 20 lat śpimy na tapczanie, który ma lat... chyba 40. Świetny sprzęt. Teraz już takich nie robią. Materac z kokosa na sprężynach. Wysłużony staruszek, niejedno wytrzymał. W nowym domku też chcemy z kokosa. Szczególnie mojemu Kocurowi ciepło się kojarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 01.04.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Byliśmy na Wólczańskiej w Selene, Ikei i Agata Meble. W Agacie (dziwnie to brzmi ) była kanapka lateksowo-kokosowa. Niestety okazało się, że poniżej 900zł trudno kupić coś porządnego. Ja myślałam, że za 700zł będę miała full wypas! 8 lat temu kupiliśmy w jysku całe łóżko sosnowe z materacem za 450zł ale w materacu po roku było już czuć sprężyny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.04.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 zostaje ci wybór w realu a kupno w necie A ten producent z Łodzi ma sklep na Tuwima czy w okolicy, jest w necie do znalezienia. Ale ceny odjazdowe. Mój piankowy kosztował w granicach 400 coś , tak nawiasem mówiąc. 1-o osobowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka10 03.04.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam serdecznie, czy ktoś zna namiary na dobrą, niedrogą ziemię ogrodniczą w dużej ilości do wyrównania i założenia ogrodu. Wiosna pełmą parą więc może interesowaliście się już tym tematem? Co do materacy, mamy z Janpola -piankowy z poszyciem zdejmowanym do prania- bardzo wygodny oraz tańsze z Ikei sprężynowe też Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 03.04.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 No niestety. Materace, szczególnie te porządne są bardzo drogie. Ja mam taki za 300zł na allegro, ważę trochę dużo, ale jego właściwości fizyczne pozostają niezmienione od 4 lat. Należy pamiętać, aby zmieniać jego pozycję z przodu na tył co jakiś miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.04.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Ogłoszenie parafialne Paletę ( nawet więcej ) pustaków typu max - ODDAM ! Nawet wsadzę na przyczepkę i jak gdzieś blisko Ksawerowa, Pabianic, Łódź Zachód - dowiozę ! pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 04.04.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Przekleję tutaj temat:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177100-Kominek-i-drewniane-pozostałości-po-budowie... Może poradzicie co z tym fantem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts