jaremy 05.04.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 dzowniłem i też kurka drogi jeśli chodzi o łódź (pewnie dojazd doliczył) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolusie77 05.04.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 wolusie z Zielonej??? a mruva z Justynowa :) to mam więcej sąsiadów forumowych no, może ciut na wyrost piszę, bo w końcu tam jeszcze nie mieszam witamy, my akurat też z Justynowa jak mruva. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolusie77 05.04.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Czy ktoś z Was orientuje się gdzie w Łodzi można dostać i zobaczyć zlewozmywaki Teka (jakaś wystawka)? Zakup planuję przez internet ale mam problem z kolorem i chciałam na żywo obejrzeć. Z góry dziękuję za podpowedź pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.04.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 dzowniłem i też kurka drogi jeśli chodzi o łódź (pewnie dojazd doliczył) jak daleko, to może nie chce mu się jeździć i podaje stawki " łódzkie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 05.04.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Jak rozwiązaliście sprawę postawienia blaszaka jako tymczasowego pomieszczenia gospodarczego na działce? w starostwie zgierskim poinformowano mnie w kancelarii, że potrzebne jest zgłoszenie z dołączona mapką do celów lokalizacyjnych złożone na 30 dni wcześniej. Zgłoszenie ważne jest 120 dni i na 30 dni przed upływem tego terminu trzeba przedłużyć na następny okres i tak w kółko. Jeśli blaszak miałby zostać na stałe jako budynek gospodarczy to trzeba złożyć wniosek o ustalenie warunków zabudowy i stawiając zachować wymaganą odległość 1/2 wysokości budynku od ogrodzenia. Przyznam szczerze, że nigdy wcześniej nie słyszałam, że potrzebne są takie ceregiele, blaszaki rosną na działkach jak grzyby po deszczu, wydaje mi się, że ten przepis sobie, a życie sobie, no ale może się mylę. Szkoda że nie zapytałam, czy na postawienie WC też trzeba złożyć zgłoszenie ???? Ooo a to ciekawe ja 3 lata temu stawialem blaszaka i nic nikomu nie zgłaszałem. Nawet mi do głowy to nie przyszło żeby takie coś zgłaszać... paranoja A wracając do żwiru znalazłem w cenach od 70 zł nawet do 120 za tonę. Tylko jest jeden problem. Nie chcą takich małych ilości przywieźć :// Nawet powiedziałem że zapłacę ale nie chca dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.04.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ooo a to ciekawe ja 3 lata temu stawialem blaszaka i nic nikomu nie zgłaszałem. Nawet mi do głowy to nie przyszło żeby takie coś zgłaszać... paranoja A wracając do żwiru znalazłem w cenach od 70 zł nawet do 120 za tonę. Tylko jest jeden problem. Nie chcą takich małych ilości przywieźć :// Nawet powiedziałem że zapłacę ale nie chca dziwne Dokładnie. Postawiliśmy drewniana budę i tyle. Nikomu niczego nie zgłaszaliśmy, a do gminy mamy z pińcet metrów A ten żwir to w jakich ilościach wożą ? I co to za żwir ? Tak konkretnie ? pozdro, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 05.04.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Czy ktoś z Was orientuje się gdzie w Łodzi można dostać i zobaczyć zlewozmywaki Teka (jakaś wystawka)? Zakup planuję przez internet ale mam problem z kolorem i chciałam na żywo obejrzeć. Z góry dziękuję za podpowedź pozdrawiam kiedyś były jakieś egzemplarze w Artdomie na Kasprzaka, po tej stronie co mają kafle, kibelki itp. wynalazki. a większy wybór (+AGD) na Bartyckiej w W-wie, nie pamiętam już nr pawilonu i stoiska. co do tych blaszaków to nie przesadzajmy, jak coś nie jest trwale związane z gruntem czyli nie jest budynkiem, budowlą itp. to nie podlega to żadnemu zgłaszaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 05.04.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Chcę wylać słupki żelbetowe ścianki kolankowej. I wyjdzie jakies 0,5 m3 betonu wieć żadna betoniarnia nie chce mi tyle przywieźć. Także piasek mam, cement mam i jeszcze potrzbuje żwiru myśle że frakcja 2-4 lub 2-8 będzie wystarczająca A co do ilości to całą wywrotkę.. inaczej im sie nie opłaca (chyba się w budowlance znów poprawiła sytuacja) Także zapraszają z własnym transportem Nie no jedni za 100 zł przywiozą (odległość okoo 1,5 km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 05.04.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ooo a to ciekawe ja 3 lata temu stawialem blaszaka i nic nikomu nie zgłaszałem. Nawet mi do głowy to nie przyszło żeby takie coś zgłaszać... paranoja A wracając do żwiru znalazłem w cenach od 70 zł nawet do 120 za tonę. Tylko jest jeden problem. Nie chcą takich małych ilości przywieźć :// Nawet powiedziałem że zapłacę ale nie chca dziwne markoos cos dziwne te ceny. w go-trakcie krzyczeli 27 netto za tone. moze zadzwon do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 05.04.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 za żwir czy piasek? bo jesli 27 zł za żwir to jutro tam dzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 05.04.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Jak rozwiązaliście sprawę postawienia blaszaka jako tymczasowego pomieszczenia gospodarczego na działce? w starostwie zgierskim poinformowano mnie w kancelarii, że potrzebne jest zgłoszenie z dołączona mapką do celów lokalizacyjnych złożone na 30 dni wcześniej. Zgłoszenie ważne jest 120 dni i na 30 dni przed upływem tego terminu trzeba przedłużyć na następny okres i tak w kółko. Jeśli blaszak miałby zostać na stałe jako budynek gospodarczy to trzeba złożyć wniosek o ustalenie warunków zabudowy i stawiając zachować wymaganą odległość 1/2 wysokości budynku od ogrodzenia. Przyznam szczerze, że nigdy wcześniej nie słyszałam, że potrzebne są takie ceregiele, blaszaki rosną na działkach jak grzyby po deszczu, wydaje mi się, że ten przepis sobie, a życie sobie, no ale może się mylę. Szkoda że nie zapytałam, czy na postawienie WC też trzeba złożyć zgłoszenie ???? Jest chyba coś nie tak, mnie w Nowosolnej powiedzieli że jezeli nie jest na stałe związane z gruntem to nie ma problemu.Postawiłem blaszaka na płytach chodnikowych i jest git.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 06.04.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 mam prośbę , czy możecie mi doradzić w pewnej sprawie.mianowicie chcę zamienić szambo na oczyszczalnię ścieków ale nikt nie potrafi mi powiedzieć jak to prawnie powinno wyglądać. gmina odsyła mnie do starostwa a starostwo do gminy . moja Pani architekt powiedziała żeby na razie nic nie zgłaszać tylko przy odbiorze budynku i bądź tu inwestorze mądry. ktoś ma jakieś pomysły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 06.04.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 ale zegarek to mogliby naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 06.04.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 za żwir czy piasek? bo jesli 27 zł za żwir to jutro tam dzwonie Markoos zastrzel mnie a ci nie powiem, bo zamawiał mój wykonawca ogrodzenia a ja się nie interesowałem czy to żwir czy piasek i tyle zapłacił, ale zadzwoń to się dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 06.04.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Markoos zastrzel mnie a ci nie powiem, bo zamawiał mój wykonawca ogrodzenia a ja się nie interesowałem czy to żwir czy piasek i tyle zapłacił, ale zadzwoń to się dowiesz No niestety cena dotyczyła piasku. Żwiru w ogole nie sprzedają :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.04.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 w go-trakcie krzyczeli 27 netto za tone A to taki żwir jak do betonu tak ? Bo szukam jakiegoś na rabatki i nie wiem jak on dokładnie wygląda .... Chyba też tam zadzwonie i popytam pozdrawiam, majki /edit/ -> markoos - ach, to już nie mam po co dzwonić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 06.04.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 A to taki żwir jak do betonu tak ? Bo szukam jakiegoś na rabatki i nie wiem jak on dokładnie wygląda .... Chyba też tam zadzwonie i popytam pozdrawiam, majki /edit/ -> markoos - ach, to już nie mam po co dzwonić ... Majki- a Tobie nie chodzi o "otoczaki" czy jak je zwą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 06.04.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 mam prośbę , czy możecie mi doradzić w pewnej sprawie.mianowicie chcę zamienić szambo na oczyszczalnię ścieków ale nikt nie potrafi mi powiedzieć jak to prawnie powinno wyglądać. gmina odsyła mnie do starostwa a starostwo do gminy . moja Pani architekt powiedziała żeby na razie nic nie zgłaszać tylko przy odbiorze budynku i bądź tu inwestorze mądry. ktoś ma jakieś pomysły?? Domyślam się, że oczyszczalnia będzie w tym samym miejscu co szambo.Ale to nie ważne ,ważne jest to że pani architekt ma rację .Nie zawracaj sobie teraz tym głowy ,przy odbiorze przyjdzie gostek i wszystko pomierzy i naniesie na plany.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 06.04.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 A to taki żwir jak do betonu tak ? Bo szukam jakiegoś na rabatki i nie wiem jak on dokładnie wygląda .... Chyba też tam zadzwonie i popytam pozdrawiam, majki /edit/ -> markoos - ach, to już nie mam po co dzwonić ... No wlasnie mi chodzi do wykonania betonu na słupki ściany kolankowej. cos takiego : http://www.pepetrans.pl/galeria/zwir_16-32mm_max.jpg tylko frakcja mniejsza 4-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.04.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Majki- a Tobie nie chodzi o "otoczaki" czy jak je zwą? Oj tak Otoczaki A masz coś na oku ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts