Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A nie ma ktoś odsprzedać rozdzielnicy budowlanej? ;)

Ma :)

Szafka metalowa z oczkami do zamykania na kłódkę. Dokręcany (jak potrzeba) stojak - nóżki. Wyposażenie typowe, gniazda - 1x 400V/16A i 2 x 230V każde z własnym zabezpieczeniem w tym miejsce na różnicówkę.

783 089 340 Bogdan.

Pytanie do forumowiczów - czy ktoś może ma zamiar kupić mebelki kuchenne w IKEA?

W W-wie Targówek jest promocja 2000 na meble = 150 pln kuponik na inne zakupy. Pomijając stratę czasu parę stówek można zaoszczędzić - jeżeli ktoś byłby zainteresowany proszę o info na priv (promocja do końca kwietnia).

Pytanie do forumowiczów - czy ktoś może ma zamiar kupić mebelki kuchenne w IKEA?

W W-wie Targówek jest promocja 2000 na meble = 150 pln kuponik na inne zakupy. Pomijając stratę czasu parę stówek można zaoszczędzić - jeżeli ktoś byłby zainteresowany proszę o info na priv (promocja do końca kwietnia).

Forsa, a w Lodzi nie ma takiej promocji?

A nie ma ktoś odsprzedać rozdzielnicy budowlanej? ;)

Takie cóś stoi u mnie.

http://img12.imageshack.us/img12/1107/img2277mr.jpg

Jest na "nóżkach" U mnie było przenoszone w różne miejsca, w razie potrzeby.

jest siła (lewo-prawo 5x16A)

s 303B 16A, s 301C 16A(3 szt), s 301B 16A(2 szt), P304 30A/40A, gniazdo 2x230V - chyba wszystko na swoim miejscu jest (to znaczy nie "poszło sobie w świat").

Forsa, a w Lodzi nie ma takiej promocji?

No właśnie o dziwo każda IKEA ma inną - niby kuchnie są teraz wszędzie na topie, ale już detale promocji inne w każdej lokalizacji. W Łodzi jedynie pomogą w zakupach :-)

Np w Jankach co czwarty AGD za 50% ceny + fronty Adel Brzozowe są 50% przecenione.

warunki cenowe, obsługa ...

Umowę najlepiej zawierać na targach budowlanych - bo udzielają sporych rabatów- warto nawet podjechać do innego miasta na targi

Ja miałam butlę zakopaną - samemu trzeba było zrobić wykop i płytę betonową

Na pierwszy rok zwolniają z opłaty za użytkowanie zbiornika

Ja wybrałam opcję rozliczania miesięcznego tzn tankują od razu cało butle a potem odczyty są co miesiąc

Firma była oki - nie zmieniali cen

Ale generalnie koszty ogrzewania takim gazem sa spore

Miałam dom 230 metrów - sama ciepła woda ok 70 zł

Ogrzewania przy duuużym mrozie wyszło mi 1600 zł /miesiąc

przy temp ok 0 - ok 700 zł/miesiąc

Gdyby jeszcze jakieś pyt chętnie pomogę

Witam po długiej przerwie... Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów miał doświadczenia z Gaspolem, Dragongazem, Bałtykgazem czy Amerigas (kiedyś Shell) ?

Mam gaz od Gaspolu. Wejdź w program "Sąsiad": Jak ja Cię wskażę i Ty zostaniesz ich klientem: ja dostanę 300 litrów (lub 80 m3) gazu gratis, a Tobie zrobią instalację zbiornikową z ekstra rabatem (i projektem). Już skorzystałam z tego. (Mnie też ktoś wskazał.)

Płacę za faktyczne zużycie, opłaty miesięczne, nie muszę pamiętać o napełnianiu zbiornika. Sami wiedzą, kiedy przyjechać. Zbiornik mam w ziemi. http://manu.dogomania.pl/emot/jump2.gif

ja styropianem organiki pod nazwą fundament. Dur to to chyba nie był ale twardy. Ale tylko dlatego, że nie mogłam na biegu dostać innego a była przerwa w deszczu :) Inaczej dałabym zwykły, to był przerost formy nad treścią..

Mam gaz od Gaspolu. Wejdź w program "Sąsiad": Jak ja Cię wskażę i Ty zostaniesz ich klientem: ja dostanę 300 litrów (lub 80 m3) gazu gratis, a Tobie zrobią instalację zbiornikową z ekstra rabatem (i projektem). Już skorzystałam z tego. (Mnie też ktoś wskazał.)

Płacę za faktyczne zużycie, opłaty miesięczne, nie muszę pamiętać o napełnianiu zbiornika. Sami wiedzą, kiedy przyjechać. Zbiornik mam w ziemi. http://manu.dogomania.pl/emot/jump2.gif

OK, Ok... a po ile licza Tobie litr gazu (m3)? Z telemetrią wychodzi korzystniej? Robiłem rozpoznanie w innych firmach i koszt wykonania instalacji zbiornikowej jest niższy, a i cena litra gazu też przyjemniejsza...