majki 16.05.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Drodzy forumowicze, Podzielcie się PROSZĘ :)wiedzą na temat drenażu wokół budynku... jak wykonać, aby nie wydać majątku (jacyś polecani wykonawcy- Zielona Góra k.Andrespola) A jak radzicie sobie z zagospodarowaniem wody opadowej z dachu??? Z góry dziekuję za informacje C.Sz. Poczytaj, jeśli chcesz, mój dziennik budowy ... Są i opisy i zdjęcia ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P_R 17.05.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Witam ponownie, Buduje się w okolicach Aleksandrowa Łódzkiego i mam pytanie czy ma ktoś z Was do odsprzedania ok 100 szt stempli min 2.80 wysokości ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 19.05.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Małżonek zamierza zamówić przez allegro jakiś tam oprysk przeciwko komarom. Psiuka się oczko, staw, trawy, liście- no, siedliska komarów. Używaliście czegoś takiego? Kupował ktoś cuś takiego przez internet? Działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 19.05.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Małżonek zamierza zamówić przez allegro jakiś tam oprysk przeciwko komarom. Psiuka się oczko, staw, trawy, liście- no, siedliska komarów. Używaliście czegoś takiego? Kupował ktoś cuś takiego przez internet? Działa? Oj o komarach to ja już wiem sporo doswiadczam ich (i one mnie, w tym roku utluklam juz z 50 ) co roku od maja do wrzesien pazdziernik kiedys wyczytalismy, ze komar oddala sie o ok. 500-800 metrow wiec jesli opryski to trzeba niestety pogadac z sasiadami, zeby u nich tez taki oprysk zrobic Jesli dobrze pamietam nazwy to byl to simulin i trebon coś mega chyba sami nie robilismy bo jeszcze nie mieszkamy ale chetnie poczytam opinie ps ze sprayow polecamy autan - taki zolty. ale warto w sezonie zaczac np od offa bo po miesiacu sie komary przyzwyczajają i znow gryzą, i potem zmienić np na autan sa tez patyczki brossa, lekko smierdzą ale tez odstraszaja trzymam baaardzo ckiuki za skuteczny oprysk i czekam na wiesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 19.05.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Dzięki Kajka, opryski zakupione. Jeden zabija i odstrasza komary- psika się nim ściany domu, pergole itp. Drugi działa na larwy nie pozwalając im się przekształcić w komary. Tym traktuje się oczka wodne, zacienione trawy, iglaki i inne ew. miejsca wylęgu. Planujemy pryskać w sobotę, chyba że pogoda się schrzani. Efektami się pochwalę Autan też stosuję już od jakiegoś czasu i też uważam, że najskuteczniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 20.05.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 A nie boisz się, że jak tak popryskasz wszystko wokół, to potem żyć w tym świnstwie trzeba ... ? Nie wiem, ale opryski takie globalne jakoś nie czuję ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.05.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 No wiesz, jeszcze nie mieszkamy, ja na budowie bywam co kilka dni. A póki co w ogrodzie nie da się pracować takie stada komarów krążą. Wypadałoby regularnie kosić teren. Swój to jeszcze pół biedy... u nas trzeba by jeszcze kosić z hektar obcego terenu dookoła działki!Myślę, że jak już zamieszkamy zrezygnujemy z opryskiwania ścian domu itp. Ale w brzozowym zagajniku, gdzie trawa za kolano i wiecznie cień- raj dla komarów- chyba trzeba będzie psikać. Czy styropian na elewację zakupowaliście na allegro czy w składzie gdzieś obok? W składach zazwyczaj mają styro firm, których nazwy nic mi nie mówią. Jacyś lokalni producenci. Czy taki styro nie zmniejszy objętości o 25% po 10 latach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 20.05.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Czy styropian na elewację zakupowaliście na allegro czy w składzie gdzieś obok? W składach zazwyczaj mają styro firm, których nazwy nic mi nie mówią. Jacyś lokalni producenci. Czy taki styro nie zmniejszy objętości o 25% po 10 latach? W składzie "obok" czyli gdzieś 40 km ode mnie Ale wtedy były chore czasy ... K4 Brzeziny, Knauf Therm jakby co. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 20.05.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 hej Czy ktoś ma namiary na tynki maszynowe ale nie cementowo-wapienne tylko tradycyjne maszynowe słyszałam ze są takowe i ponoć b dobre?Będę wdzięczna za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 20.05.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 hej Czy ktoś ma namiary na tynki maszynowe ale nie cementowo-wapienne tylko tradycyjne maszynowe słyszałam ze są takowe i ponoć b dobre? Będę wdzięczna za info Według mnie tradycyjne to właśnie cementowo-wapienne Te drugie to gipsowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.05.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 W składzie "obok" czyli gdzieś 40 km ode mnie Ale wtedy były chore czasy ... K4 Brzeziny, Knauf Therm jakby co. pozdrawiam, majki O, dach u nich kupowałam Toż to i mój skład obok. Do mnie mają z 5 km bliżej Rozumiem, że nie zaryzykowałeś styropianu od pana Janka czy innego lokalnego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 20.05.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Według mnie tradycyjne to właśnie cementowo-wapienne Te drugie to gipsowe Oj żle napisałam - fakt Chodzi mi o takie NIE GIPSOWE - tylko tradycyjne ale robione maszynowo - o teraz dobrze napisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 20.05.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Ja Pana Romana, który robił u nas, polecałam na łódzkiej tablicy, możesz sprawdzić a zrobił naprawdę ładnie, chociaż próby z malowaniem jeszcze nie było;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 20.05.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Ja Pana Romana, który robił u nas, polecałam na łódzkiej tablicy, możesz sprawdzić a zrobił naprawdę ładnie, chociaż próby z malowaniem jeszcze nie było;) Dziękuję Yuka Ale on robił recznie czy maszynowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 20.05.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Maszynowo, możesz w dzienniczku u mnie zobaczyć, ale fotki nie oddają niestety faktury tynków:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 20.05.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Maszynowo, możesz w dzienniczku u mnie zobaczyć, ale fotki nie oddają niestety faktury tynków:) OKI to śmigam do Ciebie "w gości" - wiem ze zdjęcia nie oddają - ale zadowolenie z efektu końcowego jest czy średnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 20.05.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Jest, jest :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.05.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Dostałam takiego maila chwilę temu: "W związku ze złożonym wnioskiem w sprawie pozwolenia na instalacje gazową w budynku mieszkalnym przy ul. Bieszczadzkiej dz. nr ...w Łodzi, proszę o uzupełnienie wniosku o protokół kominiarski( sprawdzenie drożności kominów w budynku). Inspektor Referatu Urbanistyki i Administracji Architektoniczno-Budowlanej ...." Kumacie coś? Budynek jest przecież w trakcie budowy. Na każdym etapie budowy mogę wystąpic o PNB instalacji gazowej. A co gdybym jeszcze rzeczonych kominów nie miała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 20.05.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Heejo,Ode mnie (u mnie) protokołu kominiarskiego nie wołali do PNB instalacji gazowej.A u Ciebie? To może inne przepisy... A tynki maszynowe c-w (Baumit) maszynowe p. Świderek robił. Bardzo dobrze zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakszak 21.05.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Poczytaj, jeśli chcesz, mój dziennik budowy ... Są i opisy i zdjęcia ... pozdrawiam, majki Przejrzałem starannie dziennik i podpowiedź dla poszukujących informacji o drenażu (zakładka 14-ta)- polecam materiał, Majki,drenaż wykonywałeś samodzielnie czy Pan Błaszczyk? W tym tygodniu "zalazł mi za skóre" tynkarz- miał wejść przed Wielkanocą a do dzisiaj go nie ma- może należałoby stworzyć dyskusje: Te firmy i produkty omijamy szerokim łukiem... Dlaczego?Bo istnieje masa firm i produktów na rynku, o których nie wspomina się na forum- wyelimujmy te najgorsze... Czekam na opinie w tej sprawie C.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts