Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Reddacyjja do mnie skrobnęła @... wiec poddaję pod dyskusyję:

....możemy wrócić do tematu spotkania grupy. Propozycja: piątek 10 czerwca godz. 17. Przyjechałbym z ekspertem budowlanym, który odpowiadałby na pytania uczestników, problemy zgłaszane itp. Co Pan na to?
... mnie tam najbardziej kręci ten ekspert:D

Szanowni :)

Jestem właśnie na etapie pt.: "Wybór drzwi zewnętrznych do chałupy".

Na short-liście zostały 2 firmy:

1. Hormann - np. Renodoor

2. Drzwi w systemie wypełnień Adeco, oferowane m.in przez firmę Mielczarek.

Co radzicie? Które lepsze Waszym zdaniem? A może jeszcze jakieś inne sugestie?

Szanowni :)

Jestem właśnie na etapie pt.: "Wybór drzwi zewnętrznych do chałupy".

Na short-liście zostały 2 firmy:

1. Hormann - np. Renodoor

2. Drzwi w systemie wypełnień Adeco, oferowane m.in przez firmę Mielczarek.

Co radzicie? Które lepsze Waszym zdaniem? A może jeszcze jakieś inne sugestie?

Rozważałem Hormanna, ale zabiły mnie ceny. Zdecydowałem się na zakup w Budrex (ze Srocka) i jestem bardzo zadowolony. Cena niższa a efekt jeszcze lepszy.

Michał

Poszukuję płyt tarasowych w szarym kolorze. Najbardziej podobają mi się Polbruk Plaza w kolorze Nerino.

U%2525C5%252582o%2525C5%2525BCenie%252520tarasu.jpg

Niestety jakość wykonania jest tragiczna - już w składach budowlanych pojawiają się wapienne wykwity, płyty są niedobarwione i bardzo kruche. Na płytach ekspozycyjnych oczywiście wyglądają pięknie. Czy widział ktoś może coś o podobnym kształcie i kolorze w ofercie innego producenta? Jakie macie doświadczenie w wapiennymi wykwitami? Czy nie jest to tak, że po pewnym czasie ze wszystkich płyt wyłazi wapno?

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

Michał

Mój Pan "Kostkowy" stwierdził, że dużo lepsze jakościowo są produkty firm: Libet, Pozbruk i Semmerlock. Właśnie też jestem na etapie wyboru i zapewne wybierzemy produkty którejś z tych trzech.

Kłopot w tym, że nie znalazłem w ofercie tych firm tego, czego szukam. Zobacz na zdjęcie dodane powyżej. Ale dziękuję...

Michał

Poszukuję płyt tarasowych w szarym kolorze. Najbardziej podobają mi się Polbruk Plaza w kolorze Nerino.

Niestety jakość wykonania jest tragiczna - już w składach budowlanych pojawiają się wapienne wykwity, płyty są niedobarwione i bardzo kruche. Na płytach ekspozycyjnych oczywiście wyglądają pięknie. Czy widział ktoś może coś o podobnym kształcie i kolorze w ofercie innego producenta? Jakie macie doświadczenie w wapiennymi wykwitami? Czy nie jest to tak, że po pewnym czasie ze wszystkich płyt wyłazi wapno?

Michał

Przykre co piszesz, bo do niedawna to był i mój numer jeden. Może jakościowo w tym roku gorzej z nimi, bo Majki ma tę kostkę i chyba nie narzeka...

Ostatnio znalazłam natomiast mój nowy nr jeden na podjazd i taras.

http://www.gladio.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=62&Itemid=73

Kostka sparta firmy Gladio. Powierzchnię ma zupełnie gładką i zdecydowanie nowocześniejszy charakter od tej z Polbruku, ale widziałam ją na żywo i mnie bardzo odpowiada. Pojedyńcze elementy są mniejsze, ale i cena niższa. Nie wiem czy rozważałeś i taką.

PolBruk ma dobre opinie, ja słyszałam z kolei, że lepszy niż Libet, który zszedł z jakości. Pewnie opinia zależy od tego, kto ma z kim podpisaną umowę i jakie rabaty...

Cholera nie ma na grupie multi cytatu!

Co do drzwi:

ja mam Renodoory firmy na H. Są ok, ale za tę cenę spodziewałam się czegoś solidniejszego. Tzn. niby je wcześniej oglądałam, niby do jakośći wykonania nie można się przyczepić, ale futryna jakaś taka mizerna. No i pochwyt mnie wkurza, bo trzeba trzaskać drzwiami, zeby je zamknąć. No i zwróć uwagę, że jeśli będą się otwierały na zewnątrz, to a-musisz dopłacić, b-na zew. widać brzydkie zawiasy.

Reddacyjja do mnie skrobnęła @... wiec poddaję pod dyskusyję:

... mnie tam najbardziej kręci ten ekspert:D

uuu :( 10 czerwca mam piknik firmowy ;) wiec niestety odpada, a szkoda- bo po ostatnim obiecalam sobie, że będę na wszystkich kolejnych :(

chyba, ze komus jeszcze nie pasuje i jakis inny termin? :yes:

Michał

Wiesz, ja jednak nie narzekam ... ;)

http://img847.imageshack.us/img847/8822/014801.jpg

pozdrawiam, majki