.seban. 21.06.2011 03:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 majki, netbet, EZS dzięki wielkie za porady. Młotkiem rzucać nie zamierzam, ale majstry z ekipy... kto wie, jak im coś nie wyjdzie... Bezpiecznie będzie więc dać odpocząć od wszelkich prac w środku ok. 10-14 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misopi 21.06.2011 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Poszukuję płyt tarasowych w szarym kolorze. Najbardziej podobają mi się Polbruk Plaza w kolorze Nerino. Niestety jakość wykonania jest tragiczna - już w składach budowlanych pojawiają się wapienne wykwity, płyty są niedobarwione i bardzo kruche. Na płytach ekspozycyjnych oczywiście wyglądają pięknie. Czy widział ktoś może coś o podobnym kształcie i kolorze w ofercie innego producenta? Jakie macie doświadczenie w wapiennymi wykwitami? Czy nie jest to tak, że po pewnym czasie ze wszystkich płyt wyłazi wapno? Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Michał Ponieważ odzywały się osoby zainteresowane tymi płytkami informuję, że udało mi się je znaleźć, kupić i ułożyć w taras. Okazało się, że zdjęcie prezentuje produkt firmy PozBruk - łupek ogrodowy w kolorze melanż zimowy: http://pozbruk.pl/lupek_ogrodowy,15,37.html Jest lepszej jakości niż analogiczny produkt Polbruku, tańszy bo produkowany w podłódzkim Natolinie... Efekt finalny do obejrzenia na łódzkim Romanowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 21.06.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam, ja w temacie przydomowych oczyszczalni ścieków. Mam namiary na 1 firmę z aleksandrowa - Wola Grzymkowa Wobet- Hydret. Podzielcie się namiarami na sprawdzone przez Was firmy? (materiał + montaż) Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 21.06.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Ponieważ odzywały się osoby zainteresowane tymi płytkami informuję, że udało mi się je znaleźć, kupić i ułożyć w taras. Okazało się, że zdjęcie prezentuje produkt firmy PozBruk - łupek ogrodowy w kolorze melanż zimowy: http://pozbruk.pl/lupek_ogrodowy,15,37.html Jest lepszej jakości niż analogiczny produkt Polbruku, tańszy bo produkowany w podłódzkim Natolinie... Efekt finalny do obejrzenia na łódzkim Romanowie. A może wrzucisz jakies foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 21.06.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 powiem ci szczerze, że 550 zł to żadna rewelka. dzięki Oldze mam po 400 zł/20 t i to jest cena ok. no widzę własnie, że mieliście lepsze dojścia kiedy szukałam piasku do murowania, nie dotarłam do piachu tańszego niż ten trudno - już wmurowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 22.06.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 markoos a co Twój projekt mówi w tej kwestii? Może konstruktor coś tam już przewidział, powienien chyba nie? Albo KierBud-niech się człowiekwykarze wiedzą, zaproponuje jakieś rozwiązanie-zweryfikujesz je sobie najwyżej. No własnie projekt nie mówi nic w tej kwestii Kierbud to sam będzie musiał się doszkolić, bo ostatnio widzę na każde pytanie odpowiada "Muszę to sprawdzić i zadzwonie..." po czym zapomina zadzwonić. A budując samemu nie mam czasu czasem na ciągłe rozmowy przez telefon, więc sam szukam. Tak to już jest, jak samemu człowiek sie nie dowie i nie dopilnuje to nikt tego nie zrobi ... nawet sam guru kierbud Więc najlepiej czasem zapytać na forum ludzi, którzy już pewne tematy maja za sobą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.06.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 A budując samemu nie mam czasu czasem na ciągłe rozmowy przez telefon, więc sam szukam. Tak to już jest, jak samemu człowiek sie nie dowie i nie dopilnuje to nikt tego nie zrobi ... nawet sam guru kierbud true ... true ... true .... Też mieliśmy kierbuda od "wyższych celów", parę wizyt na budowie, przy grybszych tematach, ale wszystko inne to musiałem sam sprawdzać, szukać.... Ideałem byłby z prawdziwego zdarzenia "inwestor zastępczy", ale to kosztuje ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misopi 23.06.2011 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 true ... true ... true .... Też mieliśmy kierbuda od "wyższych celów", parę wizyt na budowie, przy grybszych tematach, ale wszystko inne to musiałem sam sprawdzać, szukać.... Ideałem byłby z prawdziwego zdarzenia "inwestor zastępczy", ale to kosztuje ... pozdrawiam, majki Niedługo przeprowadzka, tym samym mój "inwestor zastępczy" będzie miał więcej czasu. Z czystym sumieniem będę mógł polecić. Gdyby nie on rzuciłbym pracę lub zamieszkał w stodole. To idealne rozwiązanie dla zapracowanych a przykładających wagę do jakości. Wbrew pozorom inwestor zastępczy choć kosztuje, jest też źródłem oszczędności (brak kradzieży materiałów przez wykonawców, negocjacje cen z wykonawcami i dostawcami, część prac wykonana samodzielnie). Korzyści warto odliczyć od ceny. Ja nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 23.06.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 czy ktoś może wie, dlaczego niektórzy robią ocieplenie szczytów budynku w stanie surowym już w fazie kładzenia dachówki? Pytałam gościa od wykończenia zewnętrznego, ale on jakoś nie wie. A mnie to bardzo nurtuje, żebym czegoś nie przegapiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.06.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Niedługo przeprowadzka, tym samym mój "inwestor zastępczy" będzie miał więcej czasu. Z czystym sumieniem będę mógł polecić. Gdyby nie on rzuciłbym pracę lub zamieszkał w stodole. To idealne rozwiązanie dla zapracowanych a przykładających wagę do jakości. Wbrew pozorom inwestor zastępczy choć kosztuje, jest też źródłem oszczędności (brak kradzieży materiałów przez wykonawców, negocjacje cen z wykonawcami i dostawcami, część prac wykonana samodzielnie). Korzyści warto odliczyć od ceny. Ja nie żałuję. Dokładnie, zgadza się. Podaj mi jak możesz proszę namiary na PW na człowieka. Znajomy właśnie się zastanawia nad taką formą i podałbym mu namiary ... z góry dzięki, pozrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 23.06.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 ..jeżeli możecie to podrzućcie jakieś namiary na szamba betonowe - sprawa dość pilna!szukam i szukam i.... ceny z kosmosu mają... pozdroNETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 23.06.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 ktoś zamawiał więźbę jakoś teraz? obdzwoniłam masę tartaków, ale tylko 7 chce zarabiać - oddzwonili/odpisali z wyceną rozpiętości od 3100 do 5500 za całość może wiecie, kto ma aktualnie tanie drewno??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.06.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 ..jeżeli możecie to podrzućcie jakieś namiary na szamba betonowe - sprawa dość pilna! szukam i szukam i.... ceny z kosmosu mają... pozdro NETbet Sprawdź : http://www.szambo.go3.pl/oferta.html Ja stąd mam, chyba kilka osób z forum też, wtedy jak brałem było najtaniej ... pozdro, majki edit no proszę ... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167908-EKO-TRANS-producent-szamb-opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 24.06.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 true ... true ... true .... Też mieliśmy kierbuda od "wyższych celów", parę wizyt na budowie, przy grybszych tematach, ale wszystko inne to musiałem sam sprawdzać, szukać.... Ideałem byłby z prawdziwego zdarzenia "inwestor zastępczy", ale to kosztuje ... pozdrawiam, majki my mamy kierownika nie za "fortune" i jest zawsze kliedy potrzeba a nawet czasami sam z siebie też zajrzy I nic nie musi sprawdzać w książkach bo wszystko wie i pamieta- doradza, a nie narzuca swoje zdanie, daje opcje drozej - taniej. z tego co widze to chyba musze go wrzucic na Łodzka tablice ogloszen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.06.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 my mamy kierownika nie za "fortune" i jest zawsze kliedy potrzeba a nawet czasami sam z siebie też zajrzy I nic nie musi sprawdzać w książkach bo wszystko wie i pamieta- doradza, a nie narzuca swoje zdanie, daje opcje drozej - taniej. z tego co widze to chyba musze go wrzucic na Łodzka tablice ogloszen... Jak widać wszystko zależy od ludzi ... Daj go na tablicę, na pewno przyda się innym pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 25.06.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 nasza kierowniczka z tablicy, nie płacimy jej fortuny a na budowie jest co drugi-trzeci dzień majster się śmieje, że jak długo muruje, takiej jeszcze nie spotkał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 25.06.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Witam Czy ma ktoś namiary na godnego polecenia Pana ogrodniko-porządkowego. Poszukuje kogoś kto założy nawodnienie, trawnik i ogarnie trochę teren znalazłam parę ofert - ale chyba rzucę swoją pracę i zostanę ogrodnikiem Ceny z kosmosu dosłownie Wiem, ze trzeba mieć doświadczenie i w ogóle ale 15 tyś za założenie 1000 m trawnika to chyba przegięcie pozdrawiam Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LIWIA91 25.06.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Witam! Jestem z Wami od dawna ale z braku czasu tylko jako obserwator Buduję domek w Łodzi , a ponieważ jestem już na etapie wylewek i tynków , mam do sprzedania pozostałości po budowie , mianowicie ok 200 stempli i erbetkę Jeżeli ktoś jest na początku tej trudnej drogi budowlanej to na pewno te rzeczy się przydadzą Odbiór w Łodzi - OKOLICE CENTRUM ZDROWIA MATKI POLKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LIWIA91 25.06.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Może ktoś z Was pali w piecu peletem i ma sprawdzony skład w okolicach Łodzi , gdzie można kupić dobry jakościowo i w rozsądnej cenie pelet ? Z góry dziękuję za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 25.06.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Witam Czy ma ktoś namiary na godnego polecenia Pana ogrodniko-porządkowego. Poszukuje kogoś kto założy nawodnienie, trawnik i ogarnie trochę teren znalazłam parę ofert - ale chyba rzucę swoją pracę i zostanę ogrodnikiem Ceny z kosmosu dosłownie Wiem, ze trzeba mieć doświadczenie i w ogóle ale 15 tyś za założenie 1000 m trawnika to chyba przegięcie pozdrawiam Saly Dlatego sami wszystko robimy, czasem z lepszym, czasem gorszym skutkiem ... Masa pracy i wysiłku, ale spore oszczędności. Trwa to pooooooooowoli, ale jakoś idzie do przodu. Warunkiem w/g mnie jest posiadanie projektu ogrodu, potem jest znacznie łatwiej. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts