Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ja zawoziłem osobiście, nie miałem tak dużego skanera, żeby zeskanować cały projekt ;)

pozdrawiam, majki

nosz właśnie ja mam :) zresztą większość projektów dostaję od architekta na email, więc siłą rzeczy on sam to skanuje, stąd wątpliwość, bo szczerze mówiąc czasem nie dysponuję zbytnio i nie będę w najbliższych 2 tygodniach, wiec pytanie - czy te firmy w ogóle odbierają e-maile ? czy odbierają i olewają ? Bo ostatecznie mogę kogoś posłać.

Wysłałam projekt do 3 fim, zawiozłam do 3 innych. Z tych od maila nie odpowiedział nikt, z tych zawiezionych jedni zrobili terminowo, reszcie musiałam przypomnieć :(

To że przypomnieć to już dla mnie oczywista rzecz. Zdecydowana więszkosć ludzi jak ma przygotować oferte potrzebuje pewnego rodzaju nacisku. Chyba w każdej branży się z tym spotkałam. Czyli że jednak rozwozić. Ych. No cóż. Zaprzęgnę kogoś.

nosz właśnie ja mam :) zresztą większość projektów dostaję od architekta na email, więc siłą rzeczy on sam to skanuje, stąd wątpliwość, bo szczerze mówiąc czasem nie dysponuję zbytnio i nie będę w najbliższych 2 tygodniach, wiec pytanie - czy te firmy w ogóle odbierają e-maile ? czy odbierają i olewają ? Bo ostatecznie mogę kogoś posłać.

No to masz fajnie :)

Jakoś tak teraz mam słabą opinię nt. tego czy ludzie czytają maile ... Wysyła się do nich coś a po 2 tygodniach się słyszy "nie miałem czasu przejrzeć ..."

Ożesz k. jego m. :mad:

pozdrawiam, majki

No to masz fajnie :)

Jakoś tak teraz mam słabą opinię nt. tego czy ludzie czytają maile ... Wysyła się do nich coś a po 2 tygodniach się słyszy "nie miałem czasu przejrzeć ..."

Ożesz k. jego m. :mad:

pozdrawiam, majki

To zależy niestety, jak sie dostaje dziennie ponad 100 maili to czasem ciężko. Warto sie przypominać częściej w takich sytuacjach. Bo czasem naprawdę nie ma się czasu wszystkiego przejrzeć.

To zależy niestety, jak sie dostaje dziennie ponad 100 maili to czasem ciężko. Warto sie przypominać częściej w takich sytuacjach. Bo czasem naprawdę nie ma się czasu wszystkiego przejrzeć.

Tak, przy 100 to owszem, tylko jak ktoś ma 1 na krzyż i nie czyta to jest jakiś problem ... Albo ja mam tylko trudne przypadki ;)

pozdrawiam, majki

Witam Grupo Łódzka :)

Mam w planach postawienie maleńkiego domu w technologii szkieletowej. Czytając to forum widzę, że adaptacje projektów są bardzo kosztowne... Projekt, który nam się spodobał jest z bala, a my chcemy szkieleciaka. I mam do Was prośbę, jeśli znacie architekta lub biuro, który się specjalizuje w szkieletach, to bardzo proszę o podanie namiarów. Poddał mi ten pomysł architekt pracujący w biurze, które projekt sprzedaje.... Podobno łatwiej i taniej wyniesie zrobienie od zera projektu w szkielecie....Pozdrawiam

Witam wszystkich. Zabieram się do zbierania materiału na budowę własnego M :) Zaczynam na jesień i do tej pory chcę zebrać trochę materiału. Interesuje mnie pręt żebrowany 12 i gładki 6 oraz gdzie można kupić tanio beton w Łodzi.

to do stali to polecam skład zająca idzie sie dogadać. beton oczywiście walenciak i tez idzie się dogadać

Ja brałam z "PiątkiDachy" ze Rzgowa. Tam na pewno nie olewają. Z materiałów od "Dagarda" wykonawca robić nie chciał. Podobno żle wyliczają zapotrzebowanie, a potem to czekaj i czekaj. Z "Piątki"Dachy jestem b. zadowolona, a i wykonawca miał dobre zdanie. Ja pojechałam tam osobiście, potem reszta co potrzebne e-mailowo było przekazywane, jeśli pilnie. Dla mnie dachówka jechała z Niemiec. Blacha na obróbki jest od Pruszyńskiego (po sąsiedzku). Pan Michał to konkretny facet, świetnie zorientowany w dachach i oknach dachowych. I wszystko było w terminie i super zorganizowane. Szanuje klienta. Jak chcesz to zajrzyj na "Tablicę" (link podał majki powyżej) - tam podałam namiary (gdzieś na 9 stronie znajdziesz)

Ja brałam z "PiątkiDachy" ze Rzgowa. Tam na pewno nie olewają. Z materiałów od "Dagarda" wykonawca robić nie chciał. Podobno żle wyliczają zapotrzebowanie, a potem to czekaj i czekaj. Z "Piątki"Dachy jestem b. zadowolona, a i wykonawca miał dobre zdanie. Ja pojechałam tam osobiście, potem reszta co potrzebne e-mailowo było przekazywane, jeśli pilnie. Dla mnie dachówka jechała z Niemiec. Blacha na obróbki jest od Pruszyńskiego (po sąsiedzku). Pan Michał to konkretny facet, świetnie zorientowany w dachach i oknach dachowych. I wszystko było w terminie i super zorganizowane. Szanuje klienta. Jak chcesz to zajrzyj na "Tablicę" (link podał majki powyżej) - tam podałam namiary (gdzieś na 9 stronie znajdziesz)

Przejeżdżam tamtędy co najmniej 3 razy w tygodniu, myślę że nawet nie muszę szukać namiarów ;) Dzięki!

ktoś zamawiał więźbę jakoś teraz? obdzwoniłam masę tartaków, ale tylko 7 chce zarabiać - oddzwonili/odpisali z wyceną

rozpiętości od 3100 do 5500 :) za całość

może wiecie, kto ma aktualnie tanie drewno???

Cześć wszystkim :)

Podepnę się pod powyższe pytanie, bo czas się zakręcić za więźbą :rolleyes:

Sylwerson - prośba - podziel się swoimi wycenami :yes: