czakszak 23.07.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Wszechwiedząca Grupo! 1.Czy panele na podłogówkę to w ogóle dobry pomysł? W końcu panel to izolator.2.Jeśli [Tak] to jakie, skąd i za ile?Z góry dziękuję za Wasze [pol] noł-hau w tej kwestii. Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 23.07.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 hej mam pytanko:czy ktoś ma na elewacji drzewo- takie deski do dekoracji - nie cała drewniana ??? lub wie jak to się powinno zrobić?Czy przed styropianem? czy w ogóle daje się pod to styropian?wszelkie rady mile widzianepozdrawiamSaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.07.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 ma ktoś kogoś kto ma jakiś wpływ na pogode? Admin- może Ty masz jakies wtyki? Admin nie ma wpływu. Admin właśnie wrócił z urlopu nad naszym ukochanym morzem. Na 6 dni pobytu, 1 "na siłe" słoneczny, reszta z opadami ciągłymi lub z przerwami. Wpadłem w alkoholizm pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 23.07.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Oj Majki Współczuje pogody - na pocieszenie jodu ponoć więcej jak pochmurno i deszczowo z innej beczki - bardzo podoba mi się Twój składzik na drzewo - chyba nie będziesz miał nic przeciwko jak troszkę go zerżnę od Ciebie ? Pozdrawiam Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.07.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Oj Majki Współczuje pogody - na pocieszenie jodu ponoć więcej jak pochmurno i deszczowo z innej beczki - bardzo podoba mi się Twój składzik na drzewo - chyba nie będziesz miał nic przeciwko jak troszkę go zerżnę od Ciebie ? Pozdrawiam Saly Tak, wiem. Dlatego piłem głównie żeby alkohol szybciej jod po organiźmie rozprowadzał ... A rżnij, jak chcesz pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.07.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Wszechwiedząca Grupo! 1.Czy panele na podłogówkę to w ogóle dobry pomysł? W końcu panel to izolator. 2.Jeśli [Tak] to jakie, skąd i za ile? Z góry dziękuję za Wasze [pol] noł-hau w tej kwestii. Cezary Jeśli bardziej podobają Ci się panele lub z innych względów je rozważasz- to dobry pomysł. Musisz tylko powiedzieć instalatorowi, że będą panele, bo powinno się rurki od podłogówki nieco gęściej położyć. Pod takie panele należy wygrzać wg schematu podłogę (ale to chyba zawsze się powinno) i podkład też jest specjalny. No i panele muszą być przeznaczone na podłogówkę ale teraz właściwie wszędzie są takie dostępne, także w supermarketach. Ja oglądałam takie "lepsiejsze" w jakimś salonie na Wróblewskiego na przeciwko Castusia i na pojezierskiej koło Tesco. Kosztowały 65-150zł/m2 ale zazwyczaj powyżej 80zł/m układanie jest w cenie. A, w Komforcie też mają spory wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 24.07.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 odsprzedam styropian FASADA z felcem ,po skończonej budowie. 8 cm - 9 paczek i 12 cm - 4 paczki .Cena do uzgodnienia.Kontakt 503 103 359 lub 506 126 976. Okolice Nowosolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grekier 24.07.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 A gdzie ta ziemia i za ile? jakis namiar mozna? ja tez poprosze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakszak 25.07.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Jeśli bardziej podobają Ci się panele lub z innych względów je rozważasz- to dobry pomysł. Musisz tylko powiedzieć instalatorowi, że będą panele, bo powinno się rurki od podłogówki nieco gęściej położyć. Pod takie panele należy wygrzać wg schematu podłogę (ale to chyba zawsze się powinno) i podkład też jest specjalny. No i panele muszą być przeznaczone na podłogówkę ale teraz właściwie wszędzie są takie dostępne, także w supermarketach. Ja oglądałam takie "lepsiejsze" w jakimś salonie na Wróblewskiego na przeciwko Castusia i na pojezierskiej koło Tesco. Kosztowały 65-150zł/m2 ale zazwyczaj powyżej 80zł/m układanie jest w cenie. A, w Komforcie też mają spory wybór. Nie wiem czy panele mi się podobają, ale uznałem, że przynajmniej w pokojach dzieci (spędzją większość czasu na poziomie "0" pokoju) powinno być "cieplej" na podłodze.Podłogówkę rzeczywiście mam rozłożoną co 10 cm (co dwie "kratki" na aluminiowej folii) a nie co 12,5 lub 15 cm. Ale w pomieszczeniach z płytkami też mam co 10 cm (może chodzi o pompę ciepła?). Czy miał ktoś do czynienia z Belpolem na Tuwima w Łodzi (panele, drzwi)? Z góry dziękuję za pomoc.:)Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 25.07.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Nie wiem czy panele mi się podobają, ale uznałem, że przynajmniej w pokojach dzieci (spędzją większość czasu na poziomie "0" pokoju) powinno być "cieplej" na podłodze.Podłogówkę rzeczywiście mam rozłożoną co 10 cm (co dwie "kratki" na aluminiowej folii) a nie co 12,5 lub 15 cm. Ale w pomieszczeniach z płytkami też mam co 10 cm (może chodzi o pompę ciepła?). Czy miał ktoś do czynienia z Belpolem na Tuwima w Łodzi (panele, drzwi)? Z góry dziękuję za pomoc.:)Cezary my kupowalismy tam drzwi do domu (obecnego, kilka lat temu), ale że z drzwiami nie było problemu to nie powiem czy na problemy reagują profesjonalnie.. samo kupno- sprzedaż ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 25.07.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Nie wiem czy panele mi się podobają, ale uznałem, że przynajmniej w pokojach dzieci (spędzją większość czasu na poziomie "0" pokoju) powinno być "cieplej" na podłodze.Podłogówkę rzeczywiście mam rozłożoną co 10 cm (co dwie "kratki" na aluminiowej folii) a nie co 12,5 lub 15 cm. Ale w pomieszczeniach z płytkami też mam co 10 cm (może chodzi o pompę ciepła?). Czy miał ktoś do czynienia z Belpolem na Tuwima w Łodzi (panele, drzwi)? Z góry dziękuję za pomoc.:)Cezary U nas są panele, mamy wszędzie podłogówkę i pompę ciepła. Niestety nie powiem czy się to sprawdza bo zimy jeszcze z panelami nie przemieszkaliśmy. Panele kupowaliśmy takie na ogrzewanie podłogowe - wszystko zamawiane w internecie lub Leroy'u (m2 kosztował 30-50 pln), panele są OK, nie jest to drewno, ale ... na dole w salonie mamy takie imitujące deskę, jak dotąd nikt jeszcze nie wie, że to panele , ale to były te bliżej 50 pln/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 25.07.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 HELP!!!chcę w kuchni ścianę z cegły (zwykłej, pełnej, nie z klinkieru), która ma zostać nieotynkowanaczym to murować? zwykła zaprawa odpada z uwagi na ohydowy kolormoże być taka do klinkieru? jakis quickmix np? HILFE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 25.07.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Przecież są fugi (różne kolory) do klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakszak 26.07.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 U nas są panele, mamy wszędzie podłogówkę i pompę ciepła. Niestety nie powiem czy się to sprawdza bo zimy jeszcze z panelami nie przemieszkaliśmy. Panele kupowaliśmy takie na ogrzewanie podłogowe - wszystko zamawiane w internecie lub Leroy'u (m2 kosztował 30-50 pln), panele są OK, nie jest to drewno, ale ... na dole w salonie mamy takie imitujące deskę, jak dotąd nikt jeszcze nie wie, że to panele , ale to były te bliżej 50 pln/m2. Zatem proszę o info z eksploatacji paneli przy grzaniu podłogówką. Panele będę układał po płytkach- a teraz mam dopiero wylewki wewnątrz. Przy okazji- czy grzaliście pompą w ubiegłą zimę? Ewentualnie jak wyszło kosztowo? Pozdrawiam, Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 26.07.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 HELP!!! chcę w kuchni ścianę z cegły (zwykłej, pełnej, nie z klinkieru), która ma zostać nieotynkowana czym to murować? zwykła zaprawa odpada z uwagi na ohydowy kolor może być taka do klinkieru? jakis quickmix np? HILFE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zapraw jest mnostwo, quickmix (drogo), Baumit (średnia obsługa), Alpol (ograniczony wybor kolorow ale może akurat), sopro, nelissen i wiele wiele innych. a moze wymurowac sciane ze zwyklej cegly (jesli jeszcze chałupka nie stoi) i w kuchni już zrobic sciane z klinkieru lub płytki klinkierowerj zeby nie zabierać miejsca. Wtedy mozna ładnie i rowniutko, lub jak ktos nie chce równiutko to mozna "roboczo" ? I kolor cegły mozna sobie dobrac każdy jeden i zaprawy się mniej zużyje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babsik 26.07.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witam, jestem nowa;) na tym forum, ale mam nadzieję, że pozwolicie mi się tu zadomowić Planujemy budowę w Łasku,to jest jakieś 30 km od Łodzi. Może nie jest to najbliższa okolica, ale grupa ze Zduńskiej jest raczej wymarła:p więc spróbuję tutaj. Działkę już mamy, wybraliśmy projekt http://projekty.muratordom.pl/projekt_faworyt,568,1,0.htm może ktoś buduje też ten domek, a może tylko inny wariant, albo wie gdzie taki domek stoi??? chętnie byśmy sobie obejrzeli:) albo chociaż posłuchali/poczytali opinii na jego temat. czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 26.07.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witam, jestem nowa;) na tym forum, ale mam nadzieję, że pozwolicie mi się tu zadomowić Planujemy budowę w Łasku,to jest jakieś 30 km od Łodzi. Może nie jest to najbliższa okolica, ale grupa ze Zduńskiej jest raczej wymarła:p więc spróbuję tutaj. Działkę już mamy, wybraliśmy projekt http://projekty.muratordom.pl/projekt_faworyt,568,1,0.htm może ktoś buduje też ten domek, a może tylko inny wariant, albo wie gdzie taki domek stoi??? chętnie byśmy sobie obejrzeli:) albo chociaż posłuchali/poczytali opinii na jego temat. czekam na info Witamy w grupie łódzkiej, faktycznie w Zduńskiej cisza... (moje rodzinne strony ) Niestety za mocno nie pomoge- nie znam tego prjektu choc wyglada ciekawie powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.07.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witam, jestem nowa;) na tym forum, ale mam nadzieję, że pozwolicie mi się tu zadomowić Planujemy budowę w Łasku,to jest jakieś 30 km od Łodzi. Może nie jest to najbliższa okolica, ale grupa ze Zduńskiej jest raczej wymarła:p więc spróbuję tutaj. Działkę już mamy, wybraliśmy projekt http://projekty.muratordom.pl/projekt_faworyt,568,1,0.htm może ktoś buduje też ten domek, a może tylko inny wariant, albo wie gdzie taki domek stoi??? chętnie byśmy sobie obejrzeli:) albo chociaż posłuchali/poczytali opinii na jego temat. czekam na info Witamy I zadamawiaj się ( na razie wirtualnie na forum ) pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harp78 27.07.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Zamierzam zastoswać do budowy małej komórki płyty OSB-3 bezpośrednio na zewnątrz bez zastosowania izolacji styropian+tynk.Chciałbym płyty tylko zaimpregnować i pomalować.Moje pytanie czy do imprenacji OSB nadaje się pokost lniany rozcieńczony rozpuszczalnikiem(lub impregnat akrylowy zawierający woski np.Premium Dragon),a do malowania farba olejna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 27.07.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Heejjo,Witaj babsik,Faworyta - Murator C183 mają forumowicze siekierka6, S 76, Maciejka_1976 . Może byłaś już "u nich"?U nas na Grupie Łódzkiej nie kojarzę nikogo, kto by go stawiał.Zobcz temat: "FAWORYT wariant I - nowość - ktoś bedzie budował?"Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts