Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

napisał Jaremy

powiem ci szczerze, że 550 zł to żadna rewelka. dzięki Oldze mam po 400 zł/20 t i to jest cena ok.

550 zł za wywrotkę to cena z kosmosu. 400 pln też dużo. Mam namiary na gościa wożącego po 300 zł. Wziąłem od niego ok 9 wywrotek piachu pod kostkę. Brukarze byli bardzo zadowoleni i nie mieli uwag. Pytałem o inne rodzaje piachu płukany i bodaj jeszcze jeden, bo chciałbym zrobić córeczce piaskownicę. Najwięcej krzyknął 350 zł/wywrota

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

550 zł za wywrotkę to cena z kosmosu. 400 pln też dużo. Mam namiary na gościa wożącego po 300 zł. Wziąłem od niego ok 9 wywrotek piachu pod kostkę. Brukarze byli bardzo zadowoleni i nie mieli uwag. Pytałem o inne rodzaje piachu płukany i bodaj jeszcze jeden, bo chciałbym zrobić córeczce piaskownicę. Najwięcej krzyknął 350 zł/wywrota

A możesz podzielić się namiarem?

PS. Ja do tynków miałam wywrotę za 250 zł. Na placu u gościa, który wozi, widziałam, że czysty. Przywiózł, podobno (!) z okolic Rzgowa. Tynkarze widzieli. Do ręki wzięli. Roztarli. Zaakceptowali. Mówili, że będą siać (do każdej warstwy miał być drobniejszy, a kamyczki były). Przyszedł deszcz. Potem słoneczko wysuszyło. Podchodzę do piasku i widzę...jakieś nierówności. Piasek nie ma już formy gładkiego stożka. Dotykam, a tu... pecyny gliny. Zaczęłam grzebać głębiej. Wszędzie glina. Grudy, grudki, grudeczki.

Teraz skuwam spartolony tynk skąd się da. Glinę znajduję w tynku.

Nie umawiałam się na tynk cementowo gliniany!!! przecież. :lol2:

Piach pójdzie pod kostkę.

PS. Ja do tynków miałam wywrotę za 250 zł. Na placu u gościa, który wozi, widziałam, że czysty. Przywiózł, podobno (!) z okolic Rzgowa. Tynkarze widzieli. Do ręki wzięli. Roztarli. Zaakceptowali. Mówili, że będą siać (do każdej warstwy miał być drobniejszy, a kamyczki były). Przyszedł deszcz. Potem słoneczko wysuszyło. Podchodzę do piasku i widzę...jakieś nierówności. Piasek nie ma już formy gładkiego stożka. Dotykam, a tu... pecyny gliny. Zaczęłam grzebać głębiej. Wszędzie glina. Grudy, grudki, grudeczki.

Baja- złoty medal za podejscie :) inny by klął i załamywał ręce, brawo. Widze ze budowa uczy wielu z nas wyluzowania :)

Witam

Ta odpowiedz to serio czy pod wpływem deszczowej pogody i innych używek????

Bardzo dziwne Chyba że mieszkasz w środku lasu :-)

wbrew pozorom serio

rodzice faktycznie mieszkają w lesie (pod miastem) ale dzięcioły mam i ja u siebie, w mieście. Tyle że sam styropian na elewacji ich nie kusi (ja nie mam boazerii).

a z gniazdowaniem ptaków był już kiedyś taki wątek rozpaczliwy, nawet pocieszałam ojca, ze nie jest w tej walce osamotniony, widocznie dzięcioły tak mają :)

Dotykam, a tu... pecyny gliny. Zaczęłam grzebać głębiej. Wszędzie glina. Grudy, grudki, grudeczki.

mnie kazali kupić płukany, brałam ze Śląskiej

ale drobne kamyki też się zdarzały, stąd potem w tynku miałam arabeski :)

Nawiązując Jacek Kwiatkowski 501 579 567. Jeździ zdezelowanym Mercedesem nieco podrasowanym, który ma pojemność Kamaza. Wozi wszelkiej maści piach, podbudowę kamienną, ziemię, ponoć nawet ziemię z obornikiem. Będę chciał to sprawdzić ale w przyszłym roku przy zakładaniu ogrodu Sam jestem ze Rzgowa. Gość mieszka pod Tuszynem. Nie wiem skąd bierze piach. Tak jak pisałem wcześniej. Do piachu przywożonego przez niego brukarze nie mieli uwag. Gliny jak na lekarstwo. Jakby mi ktoś taką wywrotkę zwiózł zabierałby ten piach w te pędy. Budowa uczy ale bezwzględnego podejścia do partaczy i naciągaczy wszelkiej maści.

Witajcie

czy ktoś z Was ocieplał niedawno styropianem fundamenty - i mógłby mi trochę przybliżyć temat, tzn - jaki styropian polecacie i w jakich cenach i gdzie kupowaliście, będę bardzo zobowiązana za wszelkie informacje :)

Ja ocieplałem styropianem z castoramy EPS100 na to siatka, 2xklej i 2 lub 3 x dyserbit. cena po 142zł/ m3 w tamtym roku

Pozdrawiam

Witajcie

czy ktoś z Was ocieplał niedawno styropianem fundamenty - i mógłby mi trochę przybliżyć temat, tzn - jaki styropian polecacie i w jakich cenach i gdzie kupowaliście, będę bardzo zobowiązana za wszelkie informacje :)

Kupowaliśmy TermoOrganika Silver Fundament z Allegro (JES BUD), cena była ok, zdecydowanie niższa niż na okolicznych składach. Płaciliśmy 247 zeta za 1m3, ale to było ponad 3 miesiące temu. Pozdrawiam :-)

Bhm, u nas mazane dysperbitem było, styropian (chyba zwykły), klej , siatka, klej, folia kubełkowa. Kierownik budowy w ogóle chciał pozostawić nieizolowane, tylko samą folią kubełkową obłożyć. Zrobiłam jak w projekcie było, ale styropianu "nie przypilnowałam".

A w sprawie stropu, już zdecydowałaś?

Bhm, u nas mazane dysperbitem było, styropian (chyba zwykły), klej , siatka, klej, folia kubełkowa. Kierownik budowy w ogóle chciał pozostawić nieizolowane, tylko samą folią kubełkową obłożyć. Zrobiłam jak w projekcie było, ale styropianu "nie przypilnowałam".

A w sprawie stropu, już zdecydowałaś?

Witaj , tak już zaliczka wysłana i "się robi" na razie wyjść z okopów nie możemy przez te pogody, marzy mi się stan zero ....

Witajcie

My też braliśmy z Jes Budu - są ze Zgierza o ile mnie pamięć nie myli. Kupowaliśmy Swisspora Hydro - nie pamiętam ceny, ale była bardzo konkurencyjna.

Witam,

Pilnie poszukuję namiarów na jakiś zakład ślusarski do zrobienia balustrad na balkonach (w ocynku). Możecie kogoś polecić? Sprawdzałam w SAWO ale mają terminy wykonania po 3 miesiące, a inny ślusarz z Koluszek chce za drogo.

Potrzebuję też geodetę do odbioru, znacie kogoś spawdzonego i taniego?

pozdrawiam :-)

Namiary na geodetów znalazłam w polecanych usługach, ale ślusarzy brak :-( Kto u Was robił balustardy na balkony? Możecie kogoś polecić? Help...

Witaj , tak już zaliczka wysłana i "się robi" na razie wyjść z okopów nie możemy przez te pogody, marzy mi się stan zero ....

Zaglądnęłam do Twojego dziennika budowy. Piękny ten domek w jabłoniach.

Naprawdę śliczna bryła.

A i rozpoznałam "swoich" budowniczych. Pozdrów chłopaków ode mnie.

Zaglądnęłam do Twojego dziennika budowy. Piękny ten domek w jabłoniach.

Naprawdę śliczna bryła.

A i rozpoznałam "swoich" budowniczych. Pozdrów chłopaków ode mnie.

Dziękuje, :)

jak wrócą do mnie we wtorek to przekaże pozdrowienia :)