majki 23.09.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 A ja i tak kupiłem nowy komplet zimowych... A ja dopiero musze kupić ... może nie trzeba ? pozdro, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.09.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Witam Drodzy forumowicze doradźcie czym ocieplaliście swoje fundamenty i gdzie kupowaliście styropian/styrodur w przystępnej cenie?Oczywiście w Łodzi i okolicach.Budowa pod Pabianicami. Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Pozdrawiam Ja do swojej budowy pod Pabianicami brałem z hurtowni K4 w ... Brzezinach. Akurat wtedy tam było najtaniej i najlepiej Na fundamenty XPS Ursa, na ściany Knauf Thermo. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 23.09.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Ja do swojej budowy pod Pabianicami brałem z hurtowni K4 w ... Brzezinach. Akurat wtedy tam było najtaniej i najlepiej Na fundamenty XPS Ursa, na ściany Knauf Thermo. pozdrawiam, majki Ja w tym roku w K4 brałem cały materiał na dach taniej nie znalazłem w całej Polsce. Zorientuj się w mega1000.pl co prawda są z Wrocławia ale przy większym zamówieniu dowóz gratis. Ja tak miałem z oknami dachowymi, taniej już nikt nie miał. Styropian też chyba będę brał od nich tyle, że w grudniu bo podobno najtaniej. pozdrawiam, memekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodaga 25.09.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Pracują u mnie górale spod Limanowej i aby ruszyć dyskusje na forum trochę do przodu;) przedstawię prognozę pogody dla wszystkich budujących zwłaszcza SSO: otóż według tychże "górali" lokalni górale spod Limanowej, którzy znają się na pogodzie (wynika z tego, że nie każdy góral zna się na pogodzie...) mówią, że będzie "babie lato i ciepła jesień bo nie było lata w tym roku...". To dobrze, bo my dopiero jutro zaczynamy, a chcemy zrobić jak najwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grekier 25.09.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 No, dokładnie - z oczyszczalniami jest analogicznie. Czakszak - a jak składaliście do pc, to tak żeby objęło dofinansowanie podłogówkę? Bo z tego co w Boś-iu mówili wynikało, że podłogówka może być wliczona. I Ja się przyłącze do dyskusji... BOŚ mnie poinformował że nie może być podłogówki, prac montażowych etc (jedynie pompa i odwiert) składałem tam wniosek na pc wraz z odwiertami zaraz po uruchomieniu programu jakoś w sierpniu do tej pory jest analizowany w WFOŚ-u poprawki do poprawek mimo pozytywnej weryfikacji BOŚ.... żenada po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 26.09.2011 01:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Witam Drodzy forumowicze doradźcie czym ocieplaliście swoje fundamenty i gdzie kupowaliście styropian/styrodur w przystępnej cenie?Oczywiście w Łodzi i okolicach.Budowa pod Pabianicami.Ja do swojej budowy pod Pabianicami brałem z hurtowni K4 w ... Brzezinach. Akurat wtedy tam było najtaniej i najlepiej A ja na swoją budowę pod Pabianicami brałem z Kolgrostu - producent w Brzezinach. Akurat wtedy tam było najtaniej i najlepiej;) Ale teraz sprawdziłbym jeszcze StyropJan - producent w Dobroniu. Może tam było by jeszcze taniej i jaszcz lepiej:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misopi 26.09.2011 04:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Poszukuję niedrogiego, solidnego bramofonu (chętnie video- bramofonu). Macie jakieś wypróbowane firmy / modele? Dziękuję,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaMC 26.09.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Pracują u mnie górale spod Limanowej i aby ruszyć dyskusje na forum trochę do przodu;) przedstawię prognozę pogody dla wszystkich budujących zwłaszcza SSO: otóż według tychże "górali" lokalni górale spod Limanowej, którzy znają się na pogodzie (wynika z tego, że nie każdy góral zna się na pogodzie...) mówią, że będzie "babie lato i ciepła jesień bo nie było lata w tym roku...". i tak ma być, bo chcemy z SSO w tym roku zdążyć a przed nami dużżoo pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 27.09.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Polecam firmę CENTERDACH z Ksawerowa. Tania podbitka - dobre ceny 792394888 42 2787952 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakszak 27.09.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 I Ja się przyłącze do dyskusji... BOŚ mnie poinformował że nie może być podłogówki, prac montażowych etc (jedynie pompa i odwiert) składałem tam wniosek na pc wraz z odwiertami zaraz po uruchomieniu programu jakoś w sierpniu do tej pory jest analizowany w WFOŚ-u poprawki do poprawek mimo pozytywnej weryfikacji BOŚ.... żenada po prostu BOŚ mi właśnie zaanonsował wizytę na budowie w najbliższy wtorek (sprawdzą czy przypadkiem nie mam już pc...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knk 27.09.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 tynki wewnętrzne z agregatu gipsowe i cementowo-wapienne 505-225-702 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barkom 27.09.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Witam pozostało mi po budowie, Łódź Górna 7 paczek wełny Isover Super Mata 180 o Współczynnik przewodzenia ciepła:/D = 0,033 W/mKłacznie jest to 24,36 m2, odstapie w bardzo dobrej cenie 20 zł za 1 m2telefon kontaktowy 503 081 737mail; [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 28.09.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Witajcie. Podczytuję forum od kilku mc-y, odkąd kupiłam działeczkę pod Łodzią i temat budowy zaczął mi głowie kiełkować. Na forum jest tyle mądrych głów, dlatego postawnowiłam poprosić Was o opinię na temat projektu, który zamierzam urzeczywistnić. Moja rodzina to model 2+2 plus pies, spaniel, przy czym syn ma już 13 lat, córka 1,5. Mieszkamy obecnie w dwupojowym mieszkaniu w blokach. Mamy całe 43 metry do dyspozycji Syn zajmuje jeden pokój, my z maluszkiem i psem w "salonie" 15 metrowym urządzilismy kilka pomieszczeń - na jednej ścianie pokój dziecinny - łóżeczko plus komoda, sypialnię - na drugiej ścianie jest nasze łóżko, trzecia ściana to salon - z TV i zmieścił się jeszcze rozkładany stół (jadalnia...). Chcemy wybudować tani, mały domek, potrzebujemy 3 sypialni i jeden malutki pokój na wszelki wypadek/ dla gościa. Nasze możliwości są znacznie okrojone finansowo (mieszkanie i działka są na kredyt. Będa spłacone po sprzedaży mieszkania - gdy się wyprowadzimy). A teraz konkretnie - co myślicie o tym domku? Jak myślicie, ile będzie kosztowała jego budowa (bez wykończenia, kazdy robi w środku jak uważa). http://www.mgprojekt.com.pl/domki/anatol/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 28.09.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Witaj Moim zdaniem : Domek powierzchniowo w sumie ok, 103 m2 to dość rozsądnie ... Ja bym policzył przy dużym nakładzie pracy własnej 2000 zł/m2 na "gotowo", czyli jakieś 206 tysi ... Ale jak to mówi stare przyszłowie : w kosztorysie przyjmij koszty większe o 30% i pomnóż x2 :) pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 28.09.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Witam szanowne grono. Mam do sprzedania pozostałości po budowie:- pustak Termoton P+W 25 Owczary 5 palet (w palecie 74 szt.) - odbiór osobisty cena za całość 1000,00 zł (do negocjacji)- stemple budowlane ok. 100-120 szt. o dł.2,80-3,00 m - cena za sztukę 3,80 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 28.09.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Domek powierzchniowo w sumie ok, 103 m2 to dość rozsądnie ... Nie ma tak lekko, to jest 133 m2. Jakby bowiem nie patrzyć i kotłownie i garaż trzeba zbudować, wytynkować, zainstalować, oświetlić i ogrzać (garaż nie koniecznie). Ja bym liczył ok. 2500 zł. na gotowo z meblami i wyposażeniem na średnim, markowym poziomie. Z zagospodarowaniem działki będzie z 400.000 PLN. Jak będziecie większość prac robić sami można lekko 100 kPLN uciąć. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.09.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Dusiaka, tak jak Pan Administrator uważam, że 2 tys za m2 jest do osiągnięcia, ale pod kilkoma w-kami: duży nakład pracy własnej, materiały bez fajerwerków, tzn jeśli okna- to raczej te ze średniej półki. Zróbcie sobie wasz własny kosztorys i żeby nie wiem co trzymajcie się go. A to nie jest łatwe, bo w kosztorysie na kominek 5000, a nam właśnie na zabój spodobał się ten za 10 000 sam wkład...itp itd. Projekt fajny; prosty, czytaj tani dach. Ja zwróciłam tylko uwagę na 3 łazienki- przemyślcie to, bo to najdroższe pomieszczenia w domu. Może tę najbliżej garażu przerobić na pralnię z roboczym zlewem? Jak się ma ogród i psa taki zlew (u mnie wanna 100) jest bardzo przydatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 28.09.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Witaj Moim zdaniem : Domek powierzchniowo w sumie ok, 103 m2 to dość rozsądnie ... Ja bym policzył przy dużym nakładzie pracy własnej 2000 zł/m2 na "gotowo", czyli jakieś 206 tysi ... Ale jak to mówi stare przyszłowie : w kosztorysie przyjmij koszty większe o 30% i pomnóż x2 :) pozdrawiam, majki majki - do momentu "i pomnóż *2" bardzo mi się podobało, tak optymistycznie Interesuje mnie tylko koszt budowy, gdyż całą wykończeniówkę zrobimy sami i na luksusy raczej nie liczymy. Nie masz żadnych uwag, co do rozkładu pomieszczeń? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 28.09.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Nie ma tak lekko, to jest 133 m2. Jakby bowiem nie patrzyć i kotłownie i garaż trzeba zbudować, wytynkować, zainstalować, oświetlić i ogrzać (garaż nie koniecznie). Ja bym liczył ok. 2500 zł. na gotowo z meblami i wyposażeniem na średnim, markowym poziomie. Z zagospodarowaniem działki będzie z 400.000 PLN. Jak będziecie większość prac robić sami można lekko 100 kPLN uciąć. pzdr ProStaś - też racja, garaż także trzeba wybudować. Chciałabym zmieścić się w 300k (budowa), czyli jest szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 28.09.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Dusiaka, tak jak Pan Administrator uważam, że 2 tys za m2 jest do osiągnięcia, ale pod kilkoma w-kami: duży nakład pracy własnej, materiały bez fajerwerków, tzn jeśli okna- to raczej te ze średniej półki. Zróbcie sobie wasz własny kosztorys i żeby nie wiem co trzymajcie się go. A to nie jest łatwe, bo w kosztorysie na kominek 5000, a nam właśnie na zabój spodobał się ten za 10 000 sam wkład...itp itd. Projekt fajny; prosty, czytaj tani dach. Ja zwróciłam tylko uwagę na 3 łazienki- przemyślcie to, bo to najdroższe pomieszczenia w domu. Może tę najbliżej garażu przerobić na pralnię z roboczym zlewem? Jak się ma ogród i psa taki zlew (u mnie wanna 100) jest bardzo przydatny. olgusieniunieczka - właśnie o tym myślimy, bez fajerwerków. Dzięki za uwagi odnośnie układu pomieszczeń Na to trzecie wc mamy pomysł - żeby zrobić z niego garderobę. Dziękuję Wam za cenne rady. Nikt z Was nie próbował mnie przekonać, że projekt jest do bani- cieszę się. Projekt powstał w kwietniu tego roku i póki co, nie znalazłam w sieci śladu kogoś, kto by go już budował. Na szczęście jest kilka osób, które kupiły ten projekt. Będziemy więc mogli się wzajemnie wspierać na etapie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts