Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Nam serwisant od pieca mówił, żeby absolutnie nie kręcić w centrali - utrzymywać stałą temperaturę (my mamy 21,5) a indywidualnie w pomieszczeniach regulować termostatem przy kaloryferze. Faktycznie to się sprawdza - w sypialni przykręcam termostat na 2 i jest ok. Jak na noc przestawialiśmy temperaturę na 19,5 to wychładzał się cały dom i po wstaniu z łóżka to niezbyt przyjemne jest ;-)

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

czy mógłby ktoś podać w przybliżeniu koszt robocizny za docieplenie poddasza wełną? wełnę jakiej firmy moglibyście polecić?

Pozdr :)

Ja 2 lata temu płaciłem 40 zł/m2. Ale w tym był też ruszt metalowy i płytowanie. Koszt samej robocizny.

Teraz "po ile to lata" - nie mam pojęcia ;)

pozdrawiam, majki

No to się dołączę...

Potrzebuję ziemię, dużo ziemi do wyrównania działki. Ale takiej bez gruzu, śmieci, gliny... po prostu czystej ziemi. Ma ktoś gdzieś jakiś dobry namiar, co by nie zdzierali jak za złoto?

Wdzięczny będę za wszelkie info.

mpoplaw, może też masz jakiś kontakt? :)

dzięki Majki, jak widać na Ciebie zawsze można liczyć :) dedukuję w takim razie, że cena poszła w górę ok 5-10zł

50 zł/mkw (10/2011) w tym patrząc od dołu (koszty pracy): płyta kg, ruszt krzyżowy,folia, wełna (u mnie 15 cm ursa 0,33 i dodatkowo+10 cm na jętki), dodatkowo obrobienie okna dachowego 150/szt, całość z szpachlówką z gipsu, przytarte, przygotowane pod malowanie

Witam Forumowiczów

Będę budował na wiosnę dom z YTONGA... mam w związku z tym pytanie jaki najlepiej położyć tynk na zewnątrz a jaki wewnątrz naszego domku oraz jaka techniką ręcznie czy maszynowo ???. Proszę Was o plusy minusy zarówno wyboru tyków jaki i sposobu kładzenia...

i druga prośba o sprawdzoną i nie najdroższą firmę od wykończenia wnętrz (podwieszane sufity, płytki itp)

Dziękuję i pozdrawiam

50 zł/mkw (10/2011) w tym patrząc od dołu (koszty pracy): płyta kg, ruszt krzyżowy,folia, wełna (u mnie 15 cm ursa 0,33 i dodatkowo+10 cm na jętki), dodatkowo obrobienie okna dachowego 150/szt, całość z szpachlówką z gipsu, przytarte, przygotowane pod malowanie

wielkie dzięki za dokładną odpowiedź; a może mógłbyś polecić swoją ekipę? ewentualnie namiary i uwagi na priv;

Pozdrawiam :)

Witam jakiej firmy montowaliście brama garażową i w jakiej firmie kupowaliście bramę,może miał ktoś do czynienia z firma GP System z konstantynowskiej 29-szukam opinii o tej firmie.

POLTAU, ul. Wycieczkowa 26 producent bram + jej montaż

pozdrawiam, majki

Seban i inni tytułem piasku, gruzu, ziemi, i itp. Namiary - Jacek Kwiatkowski 501 579 567.U mnei latem dowoził piac,h dużoo piach.Brukarze bardzo sobie piach chwalili. Nigdy wcześniej się się nie znali tak więc nie ma mowy o zmowie. Ceny konkurencyjne. W przyszłym roku planuję ogród. Ma ziemię, ziemię z obornikiem. Będę z wielkim prawdopodobieństwem korzystał z niego.