qlesh 24.01.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Podam Wam na PW namiary na człowieka, który przysłał nam do Aleksa jedną ze swoich ekip (zdaje się, że Górali z Limanowej ). Tynki są gipsowe, maszynowe - póki co wyglądają prze-elegancko (choć z oceną trzeba poczekać, aż całkowicie wyschną). Okna braliśmy u Jezierskiego - o dziwo, dało się wynegocjować fajną cenę (szczególnie za mordercze w tej kwestii, przesuwne wrota HS Ja też poproszę, jeśli można [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 24.01.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Ja w temacie okien, bo właśnie zebrałam oferty chyba od większości tu wspominanych i polecanych i także od innych. Najtaniej, przy bardzo porównywalnych paramentrach wyszło w Budvarze. Ja byłam w Budvarze w Zgierzu, bo w Łodzi na Rzgowskiej trzy razy pocałowałam klamkę, mimo, że była w godzinach urzędowania sklepu. Jednak dobrze, że się nie poddałam, bo przy cenie 23 tys Mielczarek, 20 tys Zimny, w Budvarze dali 16.5 tys. W Oknoplaście i innych było jeszcze drożej. Wszędzie liczyli mi to samo - trzyszybówki i profil pięciokomorowy. To ja tylko mogę Wam od razu odradzić np. Jezierskiego. Okna jak okna są OK, ale serwis i obsługa po zamontowaniu pozostawia więcej niż wiele do życzenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakszak 24.01.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 A propos firmy BUDVAR- jakiś czas temu na kładce nad Al.Politechniki na wysokości hali MOSIR w kierunku radwańskiej wisiał baner ręcznie malowany coś odnośnie Budvaru i złodzieji- jakiś niezadowolony klient??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaibartek 24.01.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Co do okien to w jednej firmie za sześciokomorowe, trójszybowe dostałam wycenę od 20 tys do 29tys w zależności od profilu,okuć, miejsca produkcji, choć firmuje ta sama marki i innych dodatków. Rozbieżność dość spora, o cenie drewnianych nawet nie wspomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 25.01.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Ja w temacie okien, bo właśnie zebrałam oferty chyba od większości tu wspominanych i polecanych i także od innych. Najtaniej, przy bardzo porównywalnych paramentrach wyszło w Budvarze. Ja byłam w Budvarze w Zgierzu, bo w Łodzi na Rzgowskiej trzy razy pocałowałam klamkę, mimo, że była w godzinach urzędowania sklepu. Jednak dobrze, że się nie poddałam, bo przy cenie 23 tys Mielczarek, 20 tys Zimny, w Budvarze dali 16.5 tys. W Oknoplaście i innych było jeszcze drożej. Wszędzie liczyli mi to samo - trzyszybówki i profil pięciokomorowy. Nam zakładała firma Andrzejczak z Pabianic. Dali dobrą cenę, montaż też ok. Natomiast jeśli ktoś ma okno trójkątne to nie jest to mistrzostwo świata... My jeszcze rozmawiamy co można z nim zrobić, bo niestety wyszło to dość kiepsko i mało wygodnie... Właściwie nie ma go jak otworzyć, bo zahacza o górę lukarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 25.01.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Ja w temacie okien, bo właśnie zebrałam oferty chyba od większości tu wspominanych i polecanych i także od innych. Najtaniej, przy bardzo porównywalnych paramentrach wyszło w Budvarze. Ja byłam w Budvarze w Zgierzu, bo w Łodzi na Rzgowskiej trzy razy pocałowałam klamkę, mimo, że była w godzinach urzędowania sklepu. Jednak dobrze, że się nie poddałam, bo przy cenie 23 tys Mielczarek, 20 tys Zimny, w Budvarze dali 16.5 tys. W Oknoplaście i innych było jeszcze drożej. Wszędzie liczyli mi to samo - trzyszybówki i profil pięciokomorowy. Czyli jednak nie to samo Profil profilowi nie równy, okucia okuciom nie równe, wzmocnienia profili, klamki, grzybki antywłamaniowe i jeszcze kilka innych drobiazgów ... Radzę zrobić tabelkę w excellu i okaże się, że trudno znaleźć 2 takie same okna, ale przy najmniej będzie wiadomo kto za co bierze kasę i czy to faktycznie mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 25.01.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 To ja tylko mogę Wam od razu odradzić np. Jezierskiego. Okna jak okna są OK, ale serwis i obsługa po zamontowaniu pozostawia więcej niż wiele do życzenia ... Czy to oznacza, ze nadal walczysz i nadal wieje i się nie domyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaibartek 25.01.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Czyli jednak nie to samo Profil profilowi nie równy, okucia okuciom nie równe, wzmocnienia profili, klamki, grzybki antywłamaniowe i jeszcze kilka innych drobiazgów ... Radzę zrobić tabelkę w excellu i okaże się, że trudno znaleźć 2 takie same okna, ale przy najmniej będzie wiadomo kto za co bierze kasę i czy to faktycznie mało Te pozornie drobiazgi są niestety na tyle istotne, że powodują wzrost ceny tak jak u mnie nawet o 50% jak zwykle trzeba było iść na kompromis pomiędzy potrzebami a możliwościami. Jak znalazłam taniej to za chwilę okazywało się, że dodatkowo płatne opcje windują cenę i wychodziło suma sumarum podobnie No i oczywiście tańszy profil był ok dopóki nie stanął obok droższy i widać było gołym okiem różnicę w jakości. W końcu klamka zapadła, zaliczka wpłacona, najwyżej jak nie wystarczy na wykończenie domu będę mówić, że trzeba było wybrać tańsze.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 26.01.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Witam Olgo, gdzie byłaś jak cię nie było. Jak postępy na budowie (dziennik pusty a ja czekam na więcej;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 28.01.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Dzięki za uwagi co do okien, macie oczywiście rację, dodatki się różnią wciąż nad tym myślę i zaczynam robić rozeznanie styropianu, bo coś mi się wydaje, że to dobry moment, żeby go kupić trochę taniej. Najtaniej jest oczywiście na allegro. Czy możecie coś doradzić np spośród tych, co byście wybrali: http://aukcjewp.wp.pl/styropian-fasadowy-15-cm-dostawa-gratis-i2034062783.html http://aukcjewp.wp.pl/styropian-grafitowy-neo-wall-lambda-033-15-cm-i2028078380.html http://aukcjewp.wp.pl/styropian-elewacja-gr-15cm-brutto-cena-m2-i2036609307.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 28.01.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Dzięki za uwagi co do okien, macie oczywiście rację, dodatki się różnią wciąż nad tym myślę i zaczynam robić rozeznanie styropianu, bo coś mi się wydaje, że to dobry moment, żeby go kupić trochę taniej. Najtaniej jest oczywiście na allegro. Czy możecie coś doradzić np spośród tych, co byście wybrali: http://aukcjewp.wp.pl/styropian-fasadowy-15-cm-dostawa-gratis-i2034062783.html http://aukcjewp.wp.pl/styropian-grafitowy-neo-wall-lambda-033-15-cm-i2028078380.html http://aukcjewp.wp.pl/styropian-elewacja-gr-15cm-brutto-cena-m2-i2036609307.html A gdzieś lokalnie nie ma styropianu ? Musisz brać z aukcji ... ? Nie wiem, czy tylko 15 cm nie za mało ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.01.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Witam Olgo, gdzie byłaś jak cię nie było. Jak postępy na budowie (dziennik pusty a ja czekam na więcej;) ) Ano, życie, mój drogi Laba się skończyła, dziecko porzuciwszy do pracy wróciłam... Na budowie hula wiatr. Spektakularnych postępów brak, woda z systemu spuszczona to i dość rześko w domu i robić się nie chce Dłubiemy sobie powolutku i na wiosnę czekamy. Ja dopieszczam wizję wnętrz- głównie pod kątem ograniczeń budżetowych A co u Ciebie, dorobiłeś się dziennika? Jakieś "fotostory" chociaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 29.01.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Czy to oznacza, ze nadal walczysz i nadal wieje i się nie domyka? Niestety nadal ... Póki co po raz kolejny była regulacja okna. Panowie twierdzą, że już nic więcej się nie zrobi i jak coś to rzeczoznawcy i sąd ... ale my chyba mamy pecha do tych spraw. Drzwi od tak osławionego na forum Mielczarka przy tych mrozach zaczęły mocno pracować i ościeżnica wygieła się do wnętrza a drzwi na zewnątrz - i w okolicy zamka wieje tak jak by tam drzwi nie było ... a Mielczarek stwierdził, że musimy czekać na ocieplenie bo tak nic nie mogą zrobić, a ja boję się, że mi woda w rurkach zamarźnie w wiatrołapie, szkoda gadać. No i oczywiście z oknami dachowymi mamy problem - Pan z Roto stwierdził, że okno jest ok i to kwestia zabudowy (być może ma rację), ale w jednym z pokoi nam się woda skrapla nie na oknie ale na płycie gipsowo-kartonowej bo te są tak zimne ... samych okien też raczej nie polecam, wzieliśmy te z blokiem izolacyjnym miały być takie ciepłe, że ojejejeje. No i są zimne, że ojejejej - znajomi obok mają Velux'a i okna są sporo cieplejsze i nie mówię tu już o samej zabudowie, ale o oknie samym w sobie. Tak więc walczymy z błędami popełnionymi w trakcie budowy, a tych jak widać nie brakuje. A Wasze okienko już śmiga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołrenata 29.01.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Szukamy kogoś z kim mogli byśmy pogadać o budowie domu OWOCNY c-180.Zastanawiamy się nad budową tego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołrenata 29.01.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Szukamy kogoś z kim mogli byśmy pogadać o budowie domu OWOCNY c-180.Zastanawiamy się nad budową tego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 29.01.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Witam Poszukuje porady jaki SPRAWDZONY !!! kocioł na ekogroszek, pellet i ewentualnie z dodatkowym rusztem na drewno WARTO KUPIĆ ??? Dom bedzie 150 mkw z garażem. Bardzo Was PROSZĘ o poradę Z góry bardzo dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 29.01.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Tak więc walczymy z błędami popełnionymi w trakcie budowy, a tych jak widać nie brakuje. A Wasze okienko już śmiga? Współczuję bardzo. Wiesz, HS śmigał od początku, tyle, że głównie z pękniętymi szybami Od ostatniej wymiany jest ok, szyba póki co cała Okna, które się nie domykały po ochłodzeniu jakby ciut lepiej pracowały. Czyli moze to jednak wina wystawy południowej+antaracytowe okna+wielkość okien. No już sama nie wiem. A teraz taka zima, że nawet na chwilę nie chcę ich otwierać. Nasze drzwi- też jakoś szału nie ma...mam wrażenie, że trzeba nimi porządnie przypierdzielić, żeby się domknęły. Wkurza mnie to nie powiem, ale ponieważ bardzo już chcę zamieszkać, zaczynam na pewne rzeczy machać ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dar0 30.01.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam wszystkich z okolicy. Potrzebuję kilka podpowiedzi odnośnie budowy. Czy polecacie jakiś skład budowlany we wschodniej części Łodzi- (nowosolna) bo właśnie szukam materiałów i ceny są dosyć wysokie, może ma ktoś sprawdzony składzik. Dodatkowo szukam wykonawcy dachu dwuspadowego. Czy mógłby ktoś polecić taką ekipę? Najlepiej, żeby kompleksowo wszystko załatwiła. Na obecną chwilę negocjuję z firmą Full-Dach z koluszek- czy ma ktoś opinie na jej temat. Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 30.01.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Dar0, skoro dojechałeś do Koluszek, to może będzie Ci się chciało sprawdzić tam gdzie ja kupowałam swój dwuspadowy- K4 z Brzezin, polecają ekipy, obliczają potzrebny towar. No ja byłam z współpracy zadowolona, także jeśli chodzi o ceny. Co do składu, ja brałam wszystko w jednym- wtedy dostajesz większe upusty. Ceny były bdb, ale mój skład na południowym wschodzie, bo przy Kolumny. Gdybyś był zainteresowany namiar dam Ale jeśli dogadasz się z jakimś blisko budowy, to nie zapłacisz za transport. No trzeba się targować w tym interesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 30.01.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam wszystkich z okolicy. Potrzebuję kilka podpowiedzi odnośnie budowy. Czy polecacie jakiś skład budowlany we wschodniej części Łodzi- (nowosolna) bo właśnie szukam materiałów i ceny są dosyć wysokie, może ma ktoś sprawdzony składzik. Dodatkowo szukam wykonawcy dachu dwuspadowego. Czy mógłby ktoś polecić taką ekipę? Najlepiej, żeby kompleksowo wszystko załatwiła. Na obecną chwilę negocjuję z firmą Full-Dach z koluszek- czy ma ktoś opinie na jej temat. Dzięki z góry Skład budowlany u zająca - ceny rewelka i gość z którym można się dogadać. Skład budowlany w nowosolnej jak dla mnie był bardzo problemowy i nie szło z cżłowiekiem się dogadać. Dach - wejdź sobie do dziennika olgi powyżej, Arek Nowak go robił u mnie deskował i papował dach na tablicy są namiary na niego. P.S. A gdzie w nowosolnej budujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts