la_mancha 20.09.2004 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Ku mojejej rozpaczy gmina zmieniła mi warunki zabudowy i świeżo kupiony, wyselekcjonowany projekt po prostu nie mieści się na mojej działce.Sprzedam projekt "Adela" z pozwoleniem na rozbudowanie garażu na dwustanowiskowy z 50 zł rabatem.http://www.archipelag.pl/domek-rzuty.php?KatID=3990500&ProjID=359 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wert 21.09.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 witam,przymierzam sie do tynkowania i potrzebuje namiarow na firmy tynkujace agregatem. chodzi mi o tynki gipsowe. jakby ktos mial namiary i doswiadczenia, tzn "tynkowala u mnie firma pana X i jest moim zdaniem dobrze", to bardzo prosze o wiadomosci. budowa w rabieniu,dziekuje,wert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 21.09.2004 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 A ja mam dzisiaj dzień do du... Od rana chodzę padnięty, bo troszkę zabalowałem wczoraj na imprezie. Koło 10tej przyjechali panowie na montaż 4 par drzwi na pietrze, ale sie okazało, że jedne drzwi są o 3 cm za krótkie...bo się pomylili w fabryce... Potem pojechalem zamówić płytę marmurową na komiek. Rizczarowanie...2xdroższa niż myślałem, dodatkowo musi być 3cm, a nie 2 cm, co nie jest korzystne, bo płyta w takim razie będzie za bardzo wysunięta. Co ja mam robic?... Dodatkowo dowiedziałem się, że plamy po piance montażowej mogą nie zejść nawet to lekkim oszlifowaniu... chyba za jaja powieszę tego, co mi je montował Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.09.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Hej Po "małej" przerwie, znów zaglądam na Forum. Z pytaniem naturalnie Czy macie może jakiegoś znajemgo / do polecenia człowieka projektującego wjazdy na działkę. Wiem, że to musi być architekt z uprawnieniami drogowymi... Znacie kogoś takiego ? Wiem, że to niespotykana profesja, ale może ... Wielkie dzięki za wszelkie info i podrawiam ludzi z Grupy Łódzkiej. Pozdrawiam, Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 22.09.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 majki, nie wiem gdzie się budujesz, ale poniewaz moja działka przylega do asfaltowej drogi powiatowej wiec tez musiałam meic taki projekt, do odbioru potem przez Powiatowy Zarzad Drog i Mostow w Zgierzu, mnie wjazd zaprojektowal czlowiek pracujacy w tym urzedzie, Pan Piotr Grzyb, (podobnie zrobilam z przylaczem wodnym i energetycznym, ludzie z urzedu odbierajacego mi projketowali i wykonywali przylacze, nie masz ryzyka ze ci tego nie odbiora potem ). Takze weź kogos albo z własciwego tobie urzędu, albo tego "Grzyba", tel mam tylko domojego urzedu 7140226 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.09.2004 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Dzięki Honorata !Tak też spróbuję. Czyli rozumiem, że z prądem udałaś się do ZE i tam Ci zrobili projekt, czy ktoś w gminie u Ciebie... Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 22.09.2004 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 kropi dokładnie tam gdzie myslalam, infrastruktura miejska od strony Kalonki juz dawno powinna tam byc, osiedle sie rozroslo ze ho, ho, tylko patrzec jak bedziecie mieli asfalt i autobus miejski, bardzo ładne miejsce, kilka lat temu jak kupowalam moja dzialke, tam ogladalismy tez kilka miejsc, wtedy wies to byla prawie ruina i pełno pijaków, teraz jets tam coraz wiecej nowych domow i zbliza się cywilizacja, fajnie, chyba nawet tamta wies jest zgazyfikowana o ile pamietam Heh, dzięki za słowa otuchy - bo jakoś wszystcy dookoła zniechęcają co za naród... że to daleeeko, że cztery autobusy dzieeennie, że daaach będzie przecieeekał... takie typowe gderu-gderu. Jedno co mnie przeraża to wzięcie kredytu na 30 lat - dziś byłem w Millenium, pytam jaki jest maksymalny okres kredytowania, pan na to że 35 lat byle ostatnią ratę spłacić przed 65 rokiem życia. Ja - spoko, mieszczę się... O K..WA, NIE MIESZCZĘ SIĘ Tak naprawdę to mam nadzieję spłacić kredzia w jakieś 10-15 latek, nawet jeśli będzie trzeba wyskoczyć gdzieś na 2-3 lata za chlebem. Dobry pomysł anna99 z tą wysokością kredytu, tylko chyba się wyższą prowizję płaci (od przyznanej kwoty), no i nie wiem jak to jest przy wyliczaniu ryzyka (scoringu), może ktoś się na tym zna? Czy mogą np. odwalić wniosek, czy zaproponują niższą sumę kredytu? W każdym razie kredzia będziemy raczej brać w PKO BP, bo jak na razie nikt inny nie chce kredytować 100% inwestycji, i to w walucie obcej. A ja się kuszę na franciszki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpalys 23.09.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 U mnie właśnie trwa budowa kominka. I kominkarz jakiś czyścioch bo codziennie sprząta po sobie z zamiataniem włącznie.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 23.09.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 mpalysCzy robił u Ciebie też instalację do rozprowadzenia ogrzewania z kominka ?( czy wogóle to robiłeś ?) Jeśli tak to czy byłeś (jesteś) zadowolony?Jeśli tak to prosiłbym o namiary. Inne osoby zadowolone z takich instalacji również prosiłbym o namiary. Pozdrawiam Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 23.09.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Dołączam się do prośby Mobbiego bo coraz zzzzimniej się robi. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 23.09.2004 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 A u mnie już ogień buzuje w kominku - i cieplutko juz jest, choć przeprowadzka dopiero w sobotę. Trzymajcie kciuki, żeby nie padało!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 23.09.2004 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Ja już trzymam (co prawda trochę z zimna ) dla nowej sąsiadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 24.09.2004 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Anna99 Powodzenia w dniu przeprowadzki. Koniecznie opisz później ze szczegółami odczucia pierwszej nocy pod NOWYM DACHEM wszystkich członków rodziny. No i oczywiście pierwszego poranka Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 24.09.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Ania ... tylko nie patrz po przebudzeniu w okno, bo sen zapomnisz. JA chcę słońca, u mnie bedą robić kominek z DGP, ale za jakiś tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpalys 24.09.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 mpalys Czy robił u Ciebie też instalację do rozprowadzenia ogrzewania z kominka ?( czy wogóle to robiłeś ?) Jeśli tak to czy byłeś (jesteś) zadowolony? Jeśli tak to prosiłbym o namiary. Inne osoby zadowolone z takich instalacji również prosiłbym o namiary. Pozdrawiam Mobby Tak jak pisałem budowa kominka trwa (wczoraj zalał belkę). Jak na razie nie mam do gościa zastrzeżeń. Widać że się raczej zna na robocie i lubi taką dłubaninę. Wyznajć jednak zasadę że majstrów nie zostawia się samych pierwszy dzień ja byłem z nim, a później mój główny nadzorca czyli ojciec. Co do rozprowadzenia ogrzewania to wcześniej miałem 2 rury już zainstalowane więc nie robił. Mówił jednak że jak coś to robi kompleksowo. Po robocie, wyznaczaniu itp widać że gość trochę kominków zrobił. Na razie więc jest w porządku, ale co dalej to zobaczymy. Gwarancji nie daję że taki super. Gość nazywa się Michał (nie mam ze sobą wizytówki a nazwiska nie pamiętam) i tel 600 630 999 Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 24.09.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Mpalys dzięki za namiary, an opinie końcowe poczekam. Gosia mam nadzieję , że zdasz relacje z prac Twojego fachowca od kominków i oczywiście namiary.Tak szybko jeszcze się nie zabiorę, ale robię rekonesans ( może w połowie października się z kimś dogadam) Pozdrawiam wszystkich ( choć coraz mniej Was tu zagląda) Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 24.09.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 Mobby mamy podobne plany z kominkiem tylko czy w tak gorącym okresie uda się złapać dobrego fachowca. Może to niestety nie być łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 26.09.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 Właśnie przejżałem D.Łódzki weekandowy i wyszło, że mieszkam niedaleko autostrady - obwodnicy - Nowe Złotno, ul. Podchorążych. Szczecińska to droga tzw. wspomagająca - jak będzie problem na autostradzie to objazd puszczą Szczecińską. Z artykułu wynika, że Rąbień to bezpośrednie otoczenie drogi a zjazd z niej to okolice Kochanówki ( info. od byłego radnego Alexandrowa.Ł Jestem skonfudowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 26.09.2004 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 Charlie To, że Szczecińska będzie zachodnią obwodnicą, to wiadomo już było jakiś czas temu. Powiedz mi, czy z tego co czytałeś będą jeszcze jakieś inne kruczki? Ja mam działkę w Rąbieniu AB, a więc od Szczecińskiej ładny kawałek. Dziś sprzątałem parter domu na potęgę, zakurzyłem się strasznie, ale już to wszystko zaczyna wyglądać jakoś.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 26.09.2004 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 Charlie To, że Szczecińska będzie zachodnią obwodnicą, to wiadomo już było jakiś czas temu. Powiedz mi, czy z tego co czytałeś będą jeszcze jakieś inne kruczki? Ja mam działkę w Rąbieniu AB, a więc od Szczecińskiej ładny kawałek. Dziś sprzątałem parter domu na potęgę, zakurzyłem się strasznie, ale już to wszystko zaczyna wyglądać jakoś.... Pozdrawiam Mnie się wydaje, że to nie Szczecińska będzie obwodnicą tylko równoległa do niej przechodząca przez Rąbień z Konstantynowa do Aleksandrowa. Niemożliwe, że Szczecińska. Przy Aleksandrowskiej na wysokości Szczecińskiej stoją wieżowce. A nawet, to dalej gdzie przez centrum Zgierza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts