milek1719500956 09.02.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Zajrzałam - rozumiem że tego efapela polecasz, ale jakieś szczegóły cenowe by się przydały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 09.02.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 bardzo podobnie do Berkera kwadratCzasem Efapela można spotkać w Castoramie.Kiedyś wyceniałem Berkera i Efapela, nie było różnicy, a jak kupisz z 8% VAT to już atrakcyjnie wyglądaMożna w Casto porównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 09.02.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Poszukam niektórych cen i napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 09.02.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 łącznik jednobiegunowy - 9,47 + klawisz - 3,75, ramka - 4,04gniazdo z uziemieniem - 10,77, element centralny - 5,25, ramka - 4,04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.02.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 bardzo podobnie do Berkera kwadrat Czasem Efapela można spotkać w Castoramie. Kiedyś wyceniałem Berkera i Efapela, nie było różnicy, a jak kupisz z 8% VAT to już atrakcyjnie wygląda Można w Casto porównać Mam te w całym domu : http://www.schneider-electric.pl/sites/poland/pl/products-services/isc/products-offer/range-presentation.page?c_filepath=/templatedata/Offer_Presentation/3_Range_Datasheet/data/pl/local/installation_systems_control/anya.xml&p_function_id=99&p_family_id=203&p_range_id=1237&f=F13%3ASystemy%20i%20osprz%C4%99t%20elektroinstalacyjny~!NNM1:%C5%81%C4%85czniki%2C+gniazda+i+obudowy~!NNM2:Serie+%C5%82%C4%85cznik%C3%B3w+i+gniazd~!NNM3:Anya Bardzo fajne, tańsze od tych co podałeś. Kupowałem w sklepie netowym, ale jak czegoś brakuje to w Leroyu też sa i można dokupić co brakuje. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 09.02.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Poradźcie proszę jakiego styropianu użyć do ocieplenia ściany. Podstawowe kryteria do styro frezowany 15cm, lamda minimum 0,040.Rozważam zakup:- Kolgrost EPS 70-040 FASADA - cena 131zł/m2- Izoterm Kępno EPS 70-040 FASADA cena 114zł/m3 Czy macie jakieś opinie dot. w/w producentów? A może polecacie innej firmy i wiecie gdzie można kupić w dobrej cenie? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.02.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Poradźcie proszę jakiego styropianu użyć do ocieplenia ściany. Podstawowe kryteria do styro frezowany 15cm, lamda minimum 0,040. Rozważam zakup: - Kolgrost EPS 70-040 FASADA - cena 131zł/m2 - Izoterm Kępno EPS 70-040 FASADA cena 114zł/m3 Czy macie jakieś opinie dot. w/w producentów? A może polecacie innej firmy i wiecie gdzie można kupić w dobrej cenie? Pozdr. Ja mam Knauf Therm, ten z lambdą 0,04, na elewacji 15 cm. Ekipa bardzo chwaliła. O tu jest nawet śliczny filmik http://www.knauf-industries.com/pl/content/styropian-do-izolacji-fasad pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 11.02.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Rozważam zakup: - Kolgrost EPS 70-040 FASADA - cena 131zł/m2 - Izoterm Kępno EPS 70-040 FASADA cena 114zł/m3 Czy macie jakieś opinie dot. w/w producentów? A może polecacie innej firmy i wiecie gdzie można kupić w dobrej cenie? Pozdr. ..no właśnie... skąd masz takie ceny?to brutto? bo jak tak.. to podziel się metą gdzie to mozna kupić w łodzi:yes: koło mnie styro chodzi od 145,00 - 160,00 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 11.02.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Ja w styczniu kupowałem Genderke po 123,00 EPS 040 i 145,00 EPS 038. Zarejestrowałem się na mam-sklad.pl i gościu sam przysłał mi ofertę jak ktoś chce mogę dać namiary aczkolwiek styro poszedł podobno znowu w górę. Pozdrawiam, memekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 12.02.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 ..no właśnie... skąd masz takie ceny?to brutto? bo jak tak.. to podziel się metą gdzie to mozna kupić w łodzi:yes: koło mnie styro chodzi od 145,00 - 160,00 m3 Styropian Kolgrost jest produkowany koło Łodzi. Szczegóły znajdziesz na ich stronie. Przez telefon otrzymałem cenę: - Lambda 0,040 - 131zł/m3 brutto - Lambda 0,039 - 142zł/m3 brutto + 5 zł netto/m3 za frez A Izoterm Kępno jest dostępny na Allegro. W Zelowie i Łodzi sprzedaje go Cech-MAR. Obecna cena to 114zł/m3 brutto. Nie wiem czy frez jest dodatkowo płatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 12.02.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Styropian jest i na mojej liście most wanted więc czytam z ciekawością o czym piszecie? Styropian, to styropian prawda? Wielkiej filozofii nie ma. Tu chyba o równość powierzchni chodzi nie o ewentualne właściwości izolacyjne??? Wiem tylko, ze niektórzy na forum kupowali dość popularne produkty,np Termoorganika, a potem zmuszeni byli oddać, albo ekipa psioczyła, bo były tak pofalowane. Więc już nie wiem czy to kwestia szcześcia czy jednak może marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 13.02.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Styropian jest i na mojej liście most wanted więc czytam z ciekawością o czym piszecie? Styropian, to styropian prawda? Wielkiej filozofii nie ma. Tu chyba o równość powierzchni chodzi nie o ewentualne właściwości izolacyjne??? Wiem tylko, ze niektórzy na forum kupowali dość popularne produkty,np Termoorganika, a potem zmuszeni byli oddać, albo ekipa psioczyła, bo były tak pofalowane. Więc już nie wiem czy to kwestia szcześcia czy jednak może marki. No właśnie... Jakie są różnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 13.02.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Podłączę się pod powyższe pytania, bo jak widać różnice w cenach są spore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 13.02.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Różnice są pomiędzy poszczególnymi styro np. te dwa które wymieniłem różnią się poziomem płaskości. Ten tańszy jest na poziomie P3, a ten droższy na poziomie P4 czyli bardziej równy. Wyjaśnienie pewnych niuansów można znaleźć na stronie http://www.inzynierbudownictwa.pl/drukuj,4410Kolejny ważny parametr to CS(10)70 - oba wymienione przeze mnie styro (EPS-70 040) go mają, ale już np. KNAUF Therm TECH Fasada λ 40 nie ma tej cechy i wydaje mi się że jest przez to mniej wytrymały na uszkodzenia. Podsumowując uważam, że na ścianę co najmniej należy kłaść EPS-70 040 lub o niższej Lambda 039? (ale w tym przypadku już koszty idą w górę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 13.02.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Kwestia lambdy, czy frezu to już osobna bajka Mnie bardziej interesuje czy jeśli kupię taki tańszy, to się nie okaże po 5 latach, że stracił na gęstości, albo w ogóle jest go 30% mniej, albo dom nagle zacznie sam z siebie świecić Chociaż ostatnio, dzięki przygodzie z budowaniem "dobra marka" nic mi już nie mówi...a, nie, sorry, mówi mi: że to ściema w 80% przypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwester7 17.02.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Witajcie. Do wszystkich, którzy prosili o namiary na tynkarzy - przepraszam, ale wstrzymam się z polecaniem tamtej ekipy, bo zaczynają wyłazić kwiaty (np krzywe sufity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumun69 19.02.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Witam, mam problem z wodą na mojej działce budowlanej na Rokiciu, a właściwie z jej brakiem. Z powodu niespotykanej rezystancji moich sąsiadów jestem skazany na kopanie studni, - czy ktoś z was ma studnię w tej okolicy? [Rokicie, Ruda, Nowe sady]- na jakich głębokościach i jakiej jakości macie wodę?- czy macie do polecenia dobrego studniarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 20.02.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 (...)Wpadam czasem poczytać to i owo(...) Ze starej wiary widzę tylko Ciebie, EZS i mpoplawa, ktoś jeszcze zagląda? O, jeszcze Yeti! Cześć Yeti Pozdro! Hejka! Też jeszcze czasem podglądam, co się tu dzieje. Jednak coraz rzadziej, bo i dane się trochę dezaktualizują wraz z upływem czasu, i przede wszystkim nie ma powiadomień z Grupy Łódzkiej o nowych wpisach (problem opisałem kilkanaście postów wcześniej). Mam kilka interesujących mnie nadal tematów i tam zaglądam w pierwszej kolejności, bo i kominek jeszcze przede mną, i poddasze nie skończone... ...a jeśli chodzi o "starą wiarę", to kontakty przeniosły się do dziennikowych komentarzy i na spotkania w realu. Nawet nie podejrzewałem, że przez jakieś tam forum budowlane poznam tylu świetnych ludzi z regionu i z całej PL;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 21.02.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam, mam problem z wodą na mojej działce budowlanej na Rokiciu, a właściwie z jej brakiem. Z powodu niespotykanej rezystancji moich sąsiadów jestem skazany na kopanie studni, - czy ktoś z was ma studnię w tej okolicy? [Rokicie, Ruda, Nowe sady] - na jakich głębokościach i jakiej jakości macie wodę? - czy macie do polecenia dobrego studniarza? Jateż kopałem studnię ,tyle że koło Nowosolnej ,ale ekipa ok. i zamontowali mi hydrofor razem z pompą.Znajdę namiary to ci podeślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumun69 22.02.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Jateż kopałem studnię ,tyle że koło Nowosolnej ,ale ekipa ok. i zamontowali mi hydrofor razem z pompą.Znajdę namiary to ci podeślę z góry dzięki za namiary! W Nowosolnej to sprawy wody wygladają chyba wyśmienicie z powodu wszechobecnego piasku w którym sie łatwo kopie, szybko znajduje wodę i do tego idealnie przefiltrowaną! zazdroszczę... u mnie glina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts