dako 26.03.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Jeśli komuś potrzebna erbetka to mam do odsprzedania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 26.03.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Gdzie kupić styropian Austrotherm w dobrej cenie? Podpowiecie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 26.03.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 a kto w ogóle robi odbiór oczyszczalni??? Właśnie - kto to odbiera? Geodeta? Mam jeszcze pytanie - ma ktoś na zbyciu drzwi tymczasowe? Potrzebuję 2 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keram02 27.03.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Sprzedam 160 sztuk pustaka wienerberger porotherm 25 p+w, dwie całe zafoliowane palety, reszta luzem. Odbiór w okolicach Brzezin. Cena wyjściowa 3,5/sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaMC 27.03.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ja znowu z pytankiem, tym razem o elektrykę. Chodzi mi o pociągnięcie kabla z puszki rozliczeniowo-pomiarowej (WZL) do budynku. Chciałabym to zrobić sama, tzn. mężem Jaki kabel kładliście ? I czy znacie kogoś kto dokonuje w tym zakresie wpisu do dziennika ? Podpinam się. Co więcej, u nas kabelek już wkopany, trzebaby go tylko połączyć ze skrzyneczką i domem. Odnośnie dyskusji o oczyszczalniach, pisałam już, ale napiszę raz jeszcze. W łódzkiem są dotacje w wysokości 40% na oczyszczalnie. http://new.wfosigw.lodz.pl/strona/strony.php?id=80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 27.03.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Podpinam się. Co więcej, u nas kabelek już wkopany, trzebaby go tylko połączyć ze skrzyneczką i domem. Odnośnie dyskusji o oczyszczalniach, pisałam już, ale napiszę raz jeszcze. W łódzkiem są dotacje w wysokości 40% na oczyszczalnie. http://new.wfosigw.lodz.pl/strona/strony.php?id=80 Basia MC a jaki kabel kładliście ? Co do dotacji to zauważcie, że w ciągu roku od przyznania środków trzeba mieć odbiór budynku. Jeżeli się w tym terminie nie zdąży środki nie zostaną wypłacone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaMC 27.03.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Przyznam że nie zauważylam zapisu, ale akurat nasz zamysł taki zeby sie w tym terminie zmieścić, narazie niestety czekamy na kredyt i stoimy w miejscu ;( Kabel : yky 5 x 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 27.03.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Przyznam że nie zauważylam zapisu, ale akurat nasz zamysł taki zeby sie w tym terminie zmieścić, narazie niestety czekamy na kredyt i stoimy w miejscu ;( Kabel : yky 5 x 16 5x16???????? Chyba się pomyliłeś albo zamierzasz mieć jakiś zakład w domu. A na ile kW podpisałeś umowę z Energetyką? Dla porównania, kolega jest elektrykiem i w 99% przypadków do domków jednorodzinnych w glebę ładuje 4x10 lub 5x10 i u mnie też taki wylądował. Standardowy kabel siłowy to 5x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaMC 27.03.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 umowa podpisana teraz nie wymaga takiego kabla, ale realne zapotrzebowanie z pompą ciepla (w zasadzie z dwiema, jedna do wody a druga do ogrzewania powietrza), ogrzewaniem nadmuchowym, kuchnią na prąd, akwarystyką mężczyzny mego, komputerami, prawdopodobną mini-serwerownią w domu, itd. skłoniła nas do położenia takiego a nie innego kabla I tak, moze 5x10 starczyloby, wstepnie taki miał być, ale liczylismy z elektrykiem i mogloby nie starczyć Nie ma co ryzykować, mimo ze rożnica w cenie/metr spora.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 28.03.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Napisałam zły nr tel. Ale ze mnie gapa. Muszę się poprawić. No więc stemple po raz kolejny... Mamy poukładane wg długości. Są w dobrym stanie. Wymiary i ilości: 235 cm - 20 szt., 250 cm - 7 szt., 295 cm - 107 szt., 325 cm - 29 szt., 355 cm - 17 szt. Kontakt 515-282-646 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robsad 30.03.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Witam Ponawiam ogłoszenie o sprzedaży desek szalunkowych. Mam ich jeszcze około 3 m3 o różnych długościach (najdłuższe 5-6 m), częściowo pozbijane w blaty. Cena za całość 1100 zł do małej negocjacji. Odbiór we własnym zakresie. okolice Aleksandrowa Łódzkiego tel. 535 559-886 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 31.03.2012 01:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Witam Poszukuję sprawdzonej firmy do wylewek, posadzki z żywicy epoksydowej i tynki c-w. Oraz pytanie czy ocieplacie domy z ytonga styropianem grafitowym czy zwykłym białym ? Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 31.03.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Witam Poszukuję sprawdzonej firmy do wylewek, posadzki z żywicy epoksydowej i tynki c-w. Oraz pytanie czy ocieplacie domy z ytonga styropianem grafitowym czy zwykłym białym ? Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi Poszło na privka. Zapomniałam jeszcze wspomnieć o tynkarzach, ale nie wiem czy ich polecić, bo muszę ich jeszcze do siebie ściagnąć na dodatkową robotę i boję się, że mi ich podbierzesz Ekipa pana Rolnika, u mnie głównie gipsowe robili, c-w w garażu, ale bdb robota. 609431254 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumun69 01.04.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Potrzebuję ogrodzić plac budowy tymczasowym ogrodzeniem.czy ktoś z was ma do odsprzedania siatkę, słupki czy prowizoryczną bramę? poszukuję ekonomicznego rozwiązania, na 60m (na szczeście 2 strony już mam ogrodzone) myślę o zakupie siatki leśnej wys 1.60 lub 2 mi słupków - najlepiej drewnianych, bo stalowe cieszą się dużym wzięciem u miejscowych "złomiarzy" chyba że macie inne sugestie - jestem otwarty prosze o kontakt na priv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 02.04.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam,jestem zainteresowany pompa ciepła,jakie zakładaliście pompy ciepła[jakiej firmy],czy warto zakładać pompę ciepła i kogo polecacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakszak 03.04.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 5x16???????? Chyba się pomyliłeś albo zamierzasz mieć jakiś zakład w domu. A na ile kW podpisałeś umowę z Energetyką? Dla porównania, kolega jest elektrykiem i w 99% przypadków do domków jednorodzinnych w glebę ładuje 4x10 lub 5x10 i u mnie też taki wylądował. Standardowy kabel siłowy to 5x4 jeżeli ma się (tak jak ja) wszystkie urządzenia w kW (łącznie z pc) to warto 5 x 16 mm2 (pc z dogrzewaczami to moc zainstalowana jakieś 12 kW z dodatkowymi pompami np do podłogówki, indukcja to kolejne kW, lodówka, zamrażarka, zmywarka, oświetlenie, piekarnik ...) poza tym wiekszy przekrój- (mniejsza rezystywność i rezystancja i impedancja...) czyli mniejszy spadek napięcia na wlz ... 5 x 10 też ok ale z wlz do indukcji mam 5 x 6 chociaż okazuje się, że indukcję podłącza się do 1 fazy lub maks do 2 faz (takie asymetryczne obciążenie...) czyli wystarczy 4 x 4 lub 4 x 6 lub nawet 3 x 4 mm2 (dla 1 fazy)- ochrona (zielono-żółty, neutralny- niebieski, i faza np brązowy lub czarny) jak to mówią just in case ... jeśli chodzi o papiery to wszystko za licznikiem podpisuje ten kto podpisuje całą instalację w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 05.04.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Jeżeli chodzi o dotacje na oczyszczalnię to trzeba mieć w ciągu roku pozwolenie na użytkowanie domu inaczej nie otrzyma się dotacji,najlepiej założyć oczyszczalnię przed samym odbiorem domu na użytkowanie,inaczej będziecie płacić raty i odsetki od całej kwoty,dopiero po otrzymania pozwolenia na użytkowanie zostanie wam pomniejszona cała kwota o kwotę 40% dofinansowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 07.04.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 witam szukam firmy od posadzek "miksokreta" Z góry dziekuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 08.04.2012 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Właśnie - kto to odbiera? Geodeta? Mam jeszcze pytanie - ma ktoś na zbyciu drzwi tymczasowe? Potrzebuję 2 sztuki 1. kierowniczka moja twierdzi, że hydraulik może odebrać i tego na razie się trzymam 2. mam drewniane drzwi wejściowe z zamkiem gerdy i 2kpl. kluczy - nie pamiętam rozmiaru, ale chyba 100 (w dzienniku znajdziesz zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 08.04.2012 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 czy ktoś z Was korzysta z wyszukiwarki google dla naszej grupy? jaki to adres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts