Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kto ma już jakieś doświadczenia z kwestiami instalacji gazowej zbiornikowej? Pytam m.in. o wybór dostawcy (my rozważamy Amerigas i Gaspol), może zakup własnego zbiornika i związane z tymi opcjami koszty... Może macie namiary na ludzi, którzy wykonują takie instalacje przy wersji "własny zbiornik" w okolicy? Ofertę Amerigasu i Gaspolu znamy, ale obawiamy się, że umowy z takimi firmami nas uwiążą i jak podniosą ceny (a to jest więcej niż pewne, bo to co dadzą pod hasłem "promocja" to potem muszą sobie odebrać w innej formie) to nie będziemy mogli się wycofać na rozsądnych warunkach. Może więc lepiej na wolnym rynku... Jest tylko kwestia kosztów inwestycji na wejściu. Będę wdzięczna za uwagi.

Sprawdź Chemgaz i możliwość zakupu zbiornika z odroczoną ratą "za rok" (w sumie koszty wynoszą "pół na pół" i tak nazywa to dostawca). W domku budowanym dla rodziców zdecydowałem się na taką opcję, bo absolutnym przerażeniem napawają mnie historie o dowolnie podwyższanych cenach dzierżawy (czytane tu, na forum). No i cena gazu jest zupełnie inna, jeśli kupujesz na wolnym rynku.

Chemgaz położył instalację i postawił zbiornik, choć nie obyło się bez komplikacji. Ludzie sympatyczni, ale to paproki - uważaj na nich i poproś o wpisanie do umowy czynności podłączenia do istniejącej instalacji, jeśli taką będziesz w momencie montażu posiadać. Ja nie dopilnowałem tego i zakończyli swoją rurkę obok rurki wychodzącej z budynku, twierdząc, że dalej podłączenie będzie banalne. Ależ się naku...wił mój instalator, któremu teraz muszę dopłacić za dokończenie tego, co powinno być w standardzie...

Czy ktoś ma namiar na rozsądnych ludzi przewożących / instalujących blaszaki?

Potrzebuję przenieść blaszak z budowy na budowę (jakieś 25 km.) i nadziałem się na firmę, która zmarnowała mi prawie miesiąc czasu, bo po długim oczekiwaniu na usługę wpadli na budowę i odjechali po chwili, twierdząc, że nie mają odpowiednich narzędzi do zdemontowania garażu... Dodatkowo próbowali wmówić mi, że to moja wina, bo jakoby nie powiedziałem im, że blaszak nie był u nich kupiony...

Help, sprawa jest pilna, wolę dobrze zapłacić, niż wydać kolejne 1400 zł na nowy garaż...

PS kurs Aleks - okolice Nowosolnej.

Sprawdź Chemgaz i możliwość zakupu zbiornika z odroczoną ratą "za rok" (w sumie koszty wynoszą "pół na pół" i tak nazywa to dostawca). W domku budowanym dla rodziców zdecydowałem się na taką opcję, bo absolutnym przerażeniem napawają mnie historie o dowolnie podwyższanych cenach dzierżawy (czytane tu, na forum). No i cena gazu jest zupełnie inna, jeśli kupujesz na wolnym rynku.

Chemgaz położył instalację i postawił zbiornik, choć nie obyło się bez komplikacji. Ludzie sympatyczni, ale to paproki - uważaj na nich i poproś o wpisanie do umowy czynności podłączenia do istniejącej instalacji, jeśli taką będziesz w momencie montażu posiadać. Ja nie dopilnowałem tego i zakończyli swoją rurkę obok rurki wychodzącej z budynku, twierdząc, że dalej podłączenie będzie banalne. Ależ się naku...wił mój instalator, któremu teraz muszę dopłacić za dokończenie tego, co powinno być w standardzie...

Bardzo dziękuję za cenne wskazówki. W takim razie już wiemy co robić :)

Witajcie, wiem że ten temat był kiedyś poruszany, ale odnalezienie go teraz w śród tylu wątków jest trochę kłopotliwe.

Proszę podzielcie się informacjami: nazwą firmy, tel. wywożącej gruz budowlany, i inne śmieci. Idzie maj czas na porządki ..

milek niedaleko ciebie mieszka niejaki boguś sawicki (ten od wylewek), który to instaluje również POSie i jest dośc ceniony w tym temacie, a przy tym rozsądny cenowo. jak chcesz dam ci namiary do niego to sobie z nim pogadasz.

Witam, czy ja mogę prosić o namiary na tego Pana Bogusia od oczyszczalni na priv: [email protected] . z góry dzięki

Witajcie, wiem że ten temat był kiedyś poruszany, ale odnalezienie go teraz w śród tylu wątków jest trochę kłopotliwe.

Proszę podzielcie się informacjami: nazwą firmy, tel. wywożącej gruz budowlany, i inne śmieci. Idzie maj czas na porządki ..

A macie trochę .... gruzu ... ? Wiem, że pytanie śmieszne, bo ja walczyłem jakiś czas temu żeby swój wywieźć, a teraz pod słupki do różnych ogrodowych słupków potrzebuję .... Odebrałbym sam przyczepką, jakbyście mieli resztki cegieł na przykład .... daleko nie mam .... :lol2::cool:

pozdrawiam, majki

Ode mnie odbierała firma z Tuszyna, bo byli najtańsi i na dość długo zostawiają kontener. Nr niestety nie pomnę.

Dzięki firma z Tuszyna faktycznie atrakcyjna cenowo. jak będzie po wszystkim to powiem jak było.

Majki - my mamy głównie śmieci ... gruzu Ci u nas brak - z ytonga budowaliśmy i to się raczej nie nadaje, (tak nam przekazano - jak chciałam na podjazd użyć) .

A na gruz drobny to my polujemy bo sami musimy dziury w drodze połatać.

Hej, ostatnio u mnie odbierali więc podaję- w zależności od tego ile i czego chcesz wyrzucic- do wyboru Remondis lub Sanator.

Jedni liczą za kontener (8m3 ok 430 zł) inni za tony odebranego gruzu.

Mozna jeszcze sprawdzić MPO Łódź, ale ta oferta była najwyższa.

Firma z Tuszyna o której pisała Olgusieniunieczka to Yukad z Tuszyna 502-541-104

potwierdzam są elastyczni.

na działce mojego sąsiada leży kilka ton gruzu betonowego do wzięcia, blisko byś miał

A to jest taki do "wzięcia" ? Sąsiad mnie nie opier .... ? ;)

I czy duże kawały, bo bym zabrał ewentualnie w bagażniku trochę, ja tylko pod słupki potrzebuję ... ;)

pozdrawiam, majki