kitaroo 19.04.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 PO 2 latach nieobecności Witam PONOWNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwester7 19.04.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Kto ma już jakieś doświadczenia z kwestiami instalacji gazowej zbiornikowej? Pytam m.in. o wybór dostawcy (my rozważamy Amerigas i Gaspol), może zakup własnego zbiornika i związane z tymi opcjami koszty... Może macie namiary na ludzi, którzy wykonują takie instalacje przy wersji "własny zbiornik" w okolicy? Ofertę Amerigasu i Gaspolu znamy, ale obawiamy się, że umowy z takimi firmami nas uwiążą i jak podniosą ceny (a to jest więcej niż pewne, bo to co dadzą pod hasłem "promocja" to potem muszą sobie odebrać w innej formie) to nie będziemy mogli się wycofać na rozsądnych warunkach. Może więc lepiej na wolnym rynku... Jest tylko kwestia kosztów inwestycji na wejściu. Będę wdzięczna za uwagi. Sprawdź Chemgaz i możliwość zakupu zbiornika z odroczoną ratą "za rok" (w sumie koszty wynoszą "pół na pół" i tak nazywa to dostawca). W domku budowanym dla rodziców zdecydowałem się na taką opcję, bo absolutnym przerażeniem napawają mnie historie o dowolnie podwyższanych cenach dzierżawy (czytane tu, na forum). No i cena gazu jest zupełnie inna, jeśli kupujesz na wolnym rynku. Chemgaz położył instalację i postawił zbiornik, choć nie obyło się bez komplikacji. Ludzie sympatyczni, ale to paproki - uważaj na nich i poproś o wpisanie do umowy czynności podłączenia do istniejącej instalacji, jeśli taką będziesz w momencie montażu posiadać. Ja nie dopilnowałem tego i zakończyli swoją rurkę obok rurki wychodzącej z budynku, twierdząc, że dalej podłączenie będzie banalne. Ależ się naku...wił mój instalator, któremu teraz muszę dopłacić za dokończenie tego, co powinno być w standardzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwester7 19.04.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Czy ktoś ma namiar na rozsądnych ludzi przewożących / instalujących blaszaki? Potrzebuję przenieść blaszak z budowy na budowę (jakieś 25 km.) i nadziałem się na firmę, która zmarnowała mi prawie miesiąc czasu, bo po długim oczekiwaniu na usługę wpadli na budowę i odjechali po chwili, twierdząc, że nie mają odpowiednich narzędzi do zdemontowania garażu... Dodatkowo próbowali wmówić mi, że to moja wina, bo jakoby nie powiedziałem im, że blaszak nie był u nich kupiony... Help, sprawa jest pilna, wolę dobrze zapłacić, niż wydać kolejne 1400 zł na nowy garaż... PS kurs Aleks - okolice Nowosolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 21.04.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Sprawdź Chemgaz i możliwość zakupu zbiornika z odroczoną ratą "za rok" (w sumie koszty wynoszą "pół na pół" i tak nazywa to dostawca). W domku budowanym dla rodziców zdecydowałem się na taką opcję, bo absolutnym przerażeniem napawają mnie historie o dowolnie podwyższanych cenach dzierżawy (czytane tu, na forum). No i cena gazu jest zupełnie inna, jeśli kupujesz na wolnym rynku. Chemgaz położył instalację i postawił zbiornik, choć nie obyło się bez komplikacji. Ludzie sympatyczni, ale to paproki - uważaj na nich i poproś o wpisanie do umowy czynności podłączenia do istniejącej instalacji, jeśli taką będziesz w momencie montażu posiadać. Ja nie dopilnowałem tego i zakończyli swoją rurkę obok rurki wychodzącej z budynku, twierdząc, że dalej podłączenie będzie banalne. Ależ się naku...wił mój instalator, któremu teraz muszę dopłacić za dokończenie tego, co powinno być w standardzie... Bardzo dziękuję za cenne wskazówki. W takim razie już wiemy co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikka27 22.04.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Nadal, nie macie nikogo godnego polecenia w kwestii ogrodów i tarasów drewnianych???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 23.04.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Witajcie, wiem że ten temat był kiedyś poruszany, ale odnalezienie go teraz w śród tylu wątków jest trochę kłopotliwe. Proszę podzielcie się informacjami: nazwą firmy, tel. wywożącej gruz budowlany, i inne śmieci. Idzie maj czas na porządki .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 23.04.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Hej, ostatnio u mnie odbierali więc podaję- w zależności od tego ile i czego chcesz wyrzucic- do wyboru Remondis lub Sanator. Jedni liczą za kontener (8m3 ok 430 zł) inni za tony odebranego gruzu. Mozna jeszcze sprawdzić MPO Łódź, ale ta oferta była najwyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.04.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ode mnie odbierała firma z Tuszyna, bo byli najtańsi i na dość długo zostawiają kontener. Nr niestety nie pomnę. Ale potrzebuję szybko wybrać stację pogodową do pieca gazowego. Jakie macie/polecacie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merunia 26.04.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 milek niedaleko ciebie mieszka niejaki boguś sawicki (ten od wylewek), który to instaluje również POSie i jest dośc ceniony w tym temacie, a przy tym rozsądny cenowo. jak chcesz dam ci namiary do niego to sobie z nim pogadasz. Witam, czy ja mogę prosić o namiary na tego Pana Bogusia od oczyszczalni na priv: [email protected] . z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.04.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Witajcie, wiem że ten temat był kiedyś poruszany, ale odnalezienie go teraz w śród tylu wątków jest trochę kłopotliwe. Proszę podzielcie się informacjami: nazwą firmy, tel. wywożącej gruz budowlany, i inne śmieci. Idzie maj czas na porządki .. A macie trochę .... gruzu ... ? Wiem, że pytanie śmieszne, bo ja walczyłem jakiś czas temu żeby swój wywieźć, a teraz pod słupki do różnych ogrodowych słupków potrzebuję .... Odebrałbym sam przyczepką, jakbyście mieli resztki cegieł na przykład .... daleko nie mam .... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 26.04.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Ode mnie odbierała firma z Tuszyna, bo byli najtańsi i na dość długo zostawiają kontener. Nr niestety nie pomnę. Dzięki firma z Tuszyna faktycznie atrakcyjna cenowo. jak będzie po wszystkim to powiem jak było. Majki - my mamy głównie śmieci ... gruzu Ci u nas brak - z ytonga budowaliśmy i to się raczej nie nadaje, (tak nam przekazano - jak chciałam na podjazd użyć) . A na gruz drobny to my polujemy bo sami musimy dziury w drodze połatać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 27.04.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Hej, ostatnio u mnie odbierali więc podaję- w zależności od tego ile i czego chcesz wyrzucic- do wyboru Remondis lub Sanator. Jedni liczą za kontener (8m3 ok 430 zł) inni za tony odebranego gruzu. Mozna jeszcze sprawdzić MPO Łódź, ale ta oferta była najwyższa. Firma z Tuszyna o której pisała Olgusieniunieczka to Yukad z Tuszyna 502-541-104 potwierdzam są elastyczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 27.04.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 A macie trochę .... gruzu ... ? na działce mojego sąsiada leży kilka ton gruzu betonowego do wzięcia, blisko byś miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.04.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 na działce mojego sąsiada leży kilka ton gruzu betonowego do wzięcia, blisko byś miał A to jest taki do "wzięcia" ? Sąsiad mnie nie opier .... ? I czy duże kawały, bo bym zabrał ewentualnie w bagażniku trochę, ja tylko pod słupki potrzebuję ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasiaMC 27.04.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Hej, my mamy trochę, ale nie za dużo, po pustakach ceramicznych głównie. Troche skutego betoniku. Mysle ze spokojnie w bagażniku możesz przewieźć, jutro zerkne jak to dokładnie wygląda. A jesteśmy miedzy Pabianicami a Tuszynem, więc o ile się nie mylę, nie tak daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinka_g 28.04.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Czy ktoś może wie gdzie kupić za rozsądne pieniądze piasek taki do wylewek i pod kostkę ? Budowa okolice IKEA. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakszak 28.04.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Czy ktoś może wie gdzie kupić za rozsądne pieniądze piasek taki do wylewek i pod kostkę ? Budowa okolice IKEA. Dzięki. spróbuj: Jacek 501 579 567 (piasek, ziemia, żwir) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinka_g 28.04.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Dzięki za szybką odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajek5 29.04.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Czy ktoś może wie gdzie kupić za rozsądne pieniądze piasek taki do wylewek i pod kostkę ? Budowa okolice IKEA. Dzięki. Możesz jeszcze spróbować tutaj 604955684. Wydaje mi się że było w miarę tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
big_lebowski 30.04.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Witam, jeśli wśród Was ktoś czeka teraz na decyzje o przekształcenie prawa użytkowania wieczystego we własność w oparciu o prawo miejscowe, to zapraszam do tego wątku: http://forum.muratordom.pl/group.php?gmid=1118413&do=discuss#gmessage1118413pzdr, big_lebowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts