Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś się orientuje ile kosztuje materiał na tynki cem-wap ?? Bo nie wiem czy się bardziej opłaca za 14 zł wziąć samą robociznę, czy za 25 zł na gotowo ?? (różni wykonawcy oczywiście)

załóżmy, że mamy do zrobienia 500 m2 ściany gdzie grubość tynku wynosi 15 mm

w necie można znaleźć mniej więcej ile czego jest potrzebne do zrobienia 1m3 zaprawy

100 kg cementu - 50 zł

130 kg wapna - 70 zł

żwir - ? ( ja za 35t płaciłem 400 zł) załóżmy, że na jeden m3 wchodzi 1 t. - 14 zł

woda (ok 320 l) - 1 zł

czyli 1 m3 wychodzi ok. 135 zł - zaokrąglimy do 150 zł

na 500 m2 wejdzie około 7,5 m3 x 150 zł = 1125,00 zł

Twoi wykonawcy chcą 11 zł za m2 - materiał

11 zł x 500 m2 = 5500 zł

myślę, że taka odp. Ci wystarczy nawet jak bym się pomylił to myślę, że nie na 4,4 tyś ;)

pozdrawiam,

memekt

Witam

Mam do sprzedania stemple budowlane (używane). Są poukładane wg długości.

Wymiary, ilości i ceny:

235 cm - 20 szt. po 3 zł za szt,

250 cm - 7 szt. po 3,5 zł za szt ,

295 cm - 107 szt.po 4 zł za szt,

325 cm - 29 szt.po 4 zł za szt,

355 cm - 17 szt.po 4 zł za szt

Jak ktoś weźmie wszystko to puszczę za 600 zł.

Odbiór osobisty Babiczki (za Konstantynowem Łódzkim).

Tel kontaktowy 515-282-646 lub na priva

Pozdrawiam

Czy ktoś się orientuje ile kosztuje materiał na tynki cem-wap ?? Bo nie wiem czy się bardziej opłaca za 14 zł wziąć samą robociznę, czy za 25 zł na gotowo ?? (różni wykonawcy oczywiście)

U mnie tynki robił pan Rolnik i właśnie tak mi wyliczył czyli 14 zł za robociznę a z materiałem około 25 zł i to zależy jak grubo trzeba nakładać tynk aby wyrównać ściany. Teraz z perspektywy nie żałuję że zrobił mi tynki pan Rolnik bo nikt nie powiedział złego słowa na jego pracę a było już kilku fachowców po nim. Nie żal wydanych pieniędzy.

Poszukuję tym razem kamieni, "otoczaków" takich normalnych jak czasem z pola sie wykopuje ;) :)

Jakby ktos nie miał wizji na nie, a chciał sie pozbyć za jakieś zimne piwko ;) to chętnie wezmę :)

Najlepiej takie max 15-20 cm średnicy ...

pozdrawiam, majki

Cześć:)

Sylwester, wchodzisz na dział dzienniki budowy dzień po dniu http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?18-Dzienniki-budowy-dzień-po-dniu i na samym dole masz plusik z napisem "napisz nowy temat" klikasz i już:)

A w ogóle to mam przyczepkę kempingową do sprzedania. Może ktoś z rozpoczynających budowę chciałby kupić sobie na czas budowy, żeby w ludzkich warunkach pomieszkać nim dom stanie? Wieczorem postaram się dodać zdjęcia.

Poszukuję tym razem kamieni, "otoczaków" takich normalnych jak czasem z pola sie wykopuje ;) :)

Jakby ktos nie miał wizji na nie, a chciał sie pozbyć za jakieś zimne piwko ;) to chętnie wezmę :)

Najlepiej takie max 15-20 cm średnicy ...

pozdrawiam, majki

Dużo tych kamieni chcesz? i jakie to piwo...? :)

Cześć:)

Sylwester, wchodzisz na dział dzienniki budowy dzień po dniu http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?18-Dzienniki-budowy-dzień-po-dniu i na samym dole masz plusik z napisem "napisz nowy temat" klikasz i już:)

A, ha! :) Właściwie miałem nadzieję, że jest to tak proste, jak założenie nowego wątku, ale na starość człowiek robi się podejrzliwy ;) Dzięki.

Dużo tych kamieni chcesz? i jakie to piwo...? :)

Do ułożenia kwadratu 1,5x1,5 m, będzie to "placyk" na palenisko ogniska.

Piwo do dogadania, jakie pijecie, takie będzie ;)

Serio, mielibyście trochę kamienia ? No i gdzie dokłądnie budujecie ... ? Ewentualnie dalej na PW ...

pozdrawiam, majki

witam

mam do sprzedania stemple budowlane (używane). Są poukładane wg długości.

Wymiary, ilości i ceny:

235 cm - 20 szt. Po 3 zł za szt,

250 cm - 7 szt. Po 3,5 zł za szt ,

295 cm - 107 szt.po 4 zł za szt,

325 cm - 29 szt.po 4 zł za szt,

355 cm - 17 szt.po 4 zł za szt

jak ktoś weźmie wszystko to puszczę za 600 zł.

Odbiór osobisty babiczki (za konstantynowem łódzkim).

Tel kontaktowy 515-282-646 lub na priva

pozdrawiam

już nieaktualne

Pytanko do tych, którzy mają na jednym poziomie i podłogówkę i ogrzewanie grzejnikowe. Jak wygląda u Was podłoga - czy w tych pomieszczeniach, w których jest podłogówka jest po prostu próg i podłoga jest wyżej, czy da się to zrobić jakoś bez różnicy w wysokości podłóg ??

I jeszcze jedno odnośnie podjazdu - chciałabym go ogrzać, żeby latem nie odśnieżać - wykonawca ma pomysł, żeby położyć pod kostką matę elektryczną. Co o tym myślicie ? A może macie jakieś inne rozwiązania ?