majki 09.05.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Pytanko do tych, którzy mają na jednym poziomie i podłogówkę i ogrzewanie grzejnikowe. Jak wygląda u Was podłoga - czy w tych pomieszczeniach, w których jest podłogówka jest po prostu próg i podłoga jest wyżej, czy da się to zrobić jakoś bez różnicy w wysokości podłóg ?? I jeszcze jedno odnośnie podjazdu - chciałabym go ogrzać, żeby latem nie odśnieżać - wykonawca ma pomysł, żeby położyć pod kostką matę elektryczną. Co o tym myślicie ? A może macie jakieś inne rozwiązania ? Różnicy poziomów nie ma żadnej, wszystko zalewane za jednym zamachem, wczesniej położona podłogówka w kilku pomieszczeniach. "Latem nie odśnieżać" ... szacun Ja wiem, że mamy zimne lata ostatnio, ale śnieg nie pada ... Serio - nawet w zeszłą zimę kiedy snieg padał w pewnym okresie mocno, dawałem radę z odśnieżaniem ... Maty pewno zadzą egzamin, ale to będzie parę łądnych kW, ale to pewno wiesz ... No i sterowanie do tego z czujnikami, żeby włączyło ogrzewanie nie dosyć jak spadnie temperatura, ale posypie sniegiem ... Mocno advanced Komfort kosztuje, ale nie uważam to za fanaberię. Jak jest kasa to prosze bardzo pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 09.05.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Różnicy poziomów nie ma żadnej, wszystko zalewane za jednym zamachem, wczesniej położona podłogówka w kilku pomieszczeniach. pozdrawiam, majki Rozumiem, że w pomieszczeniach, gdzie nie ma podłogówki poszło w podłogę więcej styropianu albo grubsza wylewka tak ?? No bo kłaść rurki od podłogówki a nie kłaść to jest co najmniej 2 - 3 cm różnicy. I dzieki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.05.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Rozumiem, że w pomieszczeniach, gdzie nie ma podłogówki poszło w podłogę więcej styropianu albo grubsza wylewka tak ?? No bo kłaść rurki od podłogówki a nie kłaść to jest co najmniej 2 - 3 cm różnicy. I dzieki za odpowiedź. Nie ... wszędzie mam 15 cm styro, tylko tam gdzie jest podłogówka, na tych 15-tu centymetrach leżą rurki i wszędzie jest te 7-8 cm wylewki ... I wylewka "oblewa" te rurki i grzeją one wtedy jastrych. Fotki jak coś to w dzienniku budowy ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.05.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Gdyby ktoś szukał ekipy do ociepleń budynków, wykończenióki, zabudowy poddaszy - bardzo dobra jakość i kultura ekipy - prosze o info. Mówiłem, ze będe chwalił swoją ekipę innym, więc to czynię pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.05.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Ogłoszenie parafialne Jakby ktoś chciał kupić 1 wiaderko tynku Weber TD336 w kolorze średnio szarym - starczy na otynkowanie jakiś 20 m2 ściany, kolor w próbniku A43, tanio odsprzedam Faktura baranek 1mm. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 13.05.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Kupię kozę. Jakby komuś już nie była potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 15.05.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Kupię kozę. Jakby komuś już nie była potrzebna Niech tylko je co popadnie i daje dużo mleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwester7 15.05.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Czy ktoś walczył ostatnio z przyłączem kanalizacyjnym? Nitka kanalizacji kończy się kilkanaście metrów od mojej działki i zamierzam prosić/dopominać się w urzędzie gminy (Nowosolna) o dobudowanie brakującego kawałka - ale domyślam się, że mogą odpowiedzieć "ni ma pinindzy w budżecie" i cześć? Działkę kupiłem "z dostępem do kanalizacji", mając nadzieję na możliwość wpięcia się w inną rurę przebiegającą przez moją posesję, ale okazało się, że jest nieaktywna :-/ Gdy budowaliśmy przyłącze wewnątrz innej działki, dla moich rodziców, wyszło 80 zł za metr rury 160. Czy ta cena może radykalnie wzrosnąć przy wychodzeniu poza działkę, grzebaniu w drodze (bez asfaltu), innych utrudnieniach...? Z góry dzięki za wszelkie informacje i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 15.05.2012 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 I jeszcze jedno odnośnie podjazdu - chciałabym go ogrzać, żeby latem nie odśnieżać - wykonawca ma pomysł, żeby położyć pod kostką matę elektryczną. Co o tym myślicie ? A może macie jakieś inne rozwiązania ? Pomijając kwestię odśnieżania latem - ja myślę żeby położyć coś takiego, choć może nie całe maty, a kable grzejne w dwóch rzędach - ale jeszcze nie rozpracowywałam tematu szczegółowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 16.05.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Co do kabli grzejnych to pan z tej firmy http://www.polcontact.pl/ zrobił nam na targach cały wykład. Na temat klasycznej podłogówki przy okazji też A co do wyboru między matą grzejną a kablami grzejnymi to zdecydowanie na korzyść tych drugich, choć my akurat o podjazdach nie myśleliśmy, tylko o łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 16.05.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 A jak się takie kable sprawdzają jeśli przez noc spadnie 15cm śniegu? Wiecie coś? Jakie jest zużycie prądu do rozpuszczenia takiej warstwy śniegu na m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 16.05.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Też jestem ciekawa jak to w praktyce wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 16.05.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Cześć babo, wieki Cię nie słyszałam. Szalejesz na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelinasylwek 16.05.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Witam,proszę o namiary na firmę sprzedającą i montującą przydomowe biologiczne oczyszczalnie ścieków. Bardzo proszę o sprawdzone kontakty. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 16.05.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Witam.Poszukuję blaszaka lub izotermy jako "kanciapy" na czas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 16.05.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Cześć babo, wieki Cię nie słyszałam. Szalejesz na budowie? Dzieńdoberek - idę do Ciebie żeby tu nie przynudzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 16.05.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Witam. Poszukuję blaszaka lub izotermy jako "kanciapy" na czas budowy. Będę mieć niebawem na wydaniu fajny barakowóz - jak coś to szczegóły na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwester7 16.05.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Witam. Poszukuję blaszaka lub izotermy jako "kanciapy" na czas budowy. Mam jednosezonowy blaszak do oddania za 600 zł, stoi w Aleksandrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 16.05.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Kupię pilnie pół palety suporexu. Ktoś chce odsprzedać ?? Co do kabli grzejnych dzięki za podpowiedź, a co je różni od maty tak w praktyce, czemu są lepsze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 17.05.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Witam, proszę o namiary na firmę sprzedającą i montującą przydomowe biologiczne oczyszczalnie ścieków. Bardzo proszę o sprawdzone kontakty. dzięki. KB Instalacje Krzysztof Bobrowski 607 443 816 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts