farfadet 31.05.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Słuchajcie. Orientujecie się może ile w tej chwili średnio biorą za ułożenie wełny i przykręcenie k-g na poddaszu? Dostałam jedną wycenę i zwaliło mnie z nóg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 31.05.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 farfadet coś słyszałam o 50zł, ale cena kosmos, więc nawet nie dopytywałam czy z wełną czy bez. Tak czy siak. wełnę kładziemy sami w ten weekend Qlesh a czy to nie chodzi o wentylację pionów kanalizacyjnych? Bo tylko takie kominki na dachu przychodzą mi do głowy. Jesli masz wentylację grawitacyjną, to zakończeniem kanału wentylacyjnego jest zakończenie komina Kominki wentylacyjne powinny się znajdować w pobliżu pionu kanalizacyjnego i powinny być wyciągnięte ponad kalenicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 31.05.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Do grawitacyjnej też się takie kominki nadają (mimo ogólnej opinii że się nie nadają - parę osób na forum ma i im działa), byle były odpowiedniej średnicy i w miarę wysokie (żeby ciąg był). No i na poddaszu to raczej wspomagane mechanicznie, bo za krótkie kanały żeby naturalna działała. a można zapytać kto projektował tą wentylację ?? bo ja właśnie nie mam ani projektu ani wiedzy, żeby projekt zastąpić własnym pomysłem........ a na rekuperację mnie chyba nie stać...... Nie mam projektu na razie, ale chcę dać komuś do narysowania, żeby później we własnym zakresie to porozkładać. A pomysł zrodził się w efekcie wielomiesięcznego przeszukiwania wszelkiego rodzaju materiałów o wentylacji, męczeniu fachowców i sprawdzaniu przepisów. Nie jestem pierwsza - na forum przewijały się takie tematy. Nie mam nic przeciwko wentylacji zrównoważonej z odzyskiem, ale ceny są stanowczo za wysokie. Dlatego chcę pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 31.05.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Słuchajcie. Orientujecie się może ile w tej chwili średnio biorą za ułożenie wełny i przykręcenie k-g na poddaszu? Dostałam jedną wycenę i zwaliło mnie z nóg... Ja dzwoniłam z miesiąc temu - 30/35 zł sama robocizna za jedną warstwę. Jeśli dwie z płytą wtedy plus 5/10 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 31.05.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Qlesh a czy to nie chodzi o wentylację pionów kanalizacyjnych? Bo tylko takie kominki na dachu przychodzą mi do głowy. Jesli masz wentylację grawitacyjną, to zakończeniem kanału wentylacyjnego jest zakończenie komina Kominki wentylacyjne powinny się znajdować w pobliżu pionu kanalizacyjnego i powinny być wyciągnięte ponad kalenicę. ja to jestem laik w sprawach budowlanych dziś z elektrykiem ustaliłam, że będzie wspomaganie mechaniczne w łazienkach. Wentylacja pokoi na razie bez wspomagania To z każdego pokoju powinna być taka rura spiro zakończona kominkiem ?? Sorki za takie podstawowe pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 31.05.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A ja szukam hydraulika. I też mnie ceny lekko zaskoczyły in minus podłogówka na gotowo 90 zł, sama robocizna 30/35 zł za m2. Punkt zimna, ciepla, odplyw od 140 zl do 180 zl. No i kotłownia z piecem....... swoją drogą - ma ktoś piec firmy buderus, albo coś o tej firmie słyszał ?? bo ceny nawet, nawet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 31.05.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Witam.Szukam 300 stempli o długości 300cm.Info proszę na priw.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 01.06.2012 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 A ja szukam hydraulika Netbeta zatrudnij do wentylacji też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.06.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 qlesh a macie kominy? Bo jeśli macie, to one załątwiają wentylację. Wtedy zapewne chodzi o kominki wentylujące kanalizę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Conrados 01.06.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Sprzedam stemple budowlane ok. 250 sztuk o długości 2,7 i 2,9 m. ok. 200 sztuk ma wymiary 2,9 m Cena za 1 sztukę 4,5zł Stemple po jednej budowie. Ścięte w zeszłym roku. Transport we własnym zakresie. Kwiatkowice - kontakt tel. 504 370 595 http://www.malkaikonrad.mojabudowa.pl/pliki/malkaikonrad/image/2284624443_2.jpg http://www.malkaikonrad.mojabudowa.pl/pliki/malkaikonrad/image/2284624443_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 02.06.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 qlesh a macie kominy? Bo jeśli macie, to one załątwiają wentylację. Wtedy zapewne chodzi o kominki wentylujące kanalizę. mamy wymurowane kominy główne i do tego kominki wentylacyjne takie do wsadzenia w miejsce dachówki. Wykonawca powiedział, że od nich będą szły te rury spiro z łazienek i pokoi, tyle, że nie straczy ich na wszytskie pomieszczenia i dlatego się zastanawiam czemu tak wybiórczo ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 02.06.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 No i zastanawiam się nad zatrudnieniem projektanta wnętrz do zrobienia projektu parteru. Wiecie ile to tak orientacyjnie kosztuje ?? Bo nie wiem czy wogóle o tym myśleć. korzystał ktoś ?? polecacie czy szkkoda kasy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.06.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 No i zastanawiam się nad zatrudnieniem projektanta wnętrz do zrobienia projektu parteru. Wiecie ile to tak orientacyjnie kosztuje ?? Bo nie wiem czy wogóle o tym myśleć. korzystał ktoś ?? polecacie czy szkkoda kasy.... Polecamy i nie szkoda kasy pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 03.06.2012 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Ja dzwoniłam z miesiąc temu - 30/35 zł sama robocizna za jedną warstwę. Jeśli dwie z płytą wtedy plus 5/10 zł. Możecie polecić solidnego fachowca do wykończenia strychu z płyt k-g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 03.06.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Możecie polecić solidnego fachowca do wykończenia strychu z płyt k-g. ja jeszcze nie korzystałam, dzwoniłam tylko do osób, które tu na forum były wcześniej polecane jako fachowcy od ociepania dachu i ustalałam ceny za położenie warstw wełny mineralnej. Dzwoniłam do: Sławomir Oppeln 606 987 302 i Ryszard Warych 604 855 377 A Ty szukasz ekipy do ocieplenia dachu czy podwieszenia sufitów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 03.06.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Qlesh - w pokojach robi się nawiew (przy grawitacyjnej przez nawiewniki w oknach, przy mechanicznej przez czerpnię rurami do anemostatów), a wywiew w pomieszczeniach brudnych. Tak więc zazwyczaj nie wykonuje się w każdym pokoju wyprowadzenia do kominków. Majki - jeśli można poproszę info na temat projektanta wnętrz na priv (koszty, współpraca i w jakim programie robi wizualizacje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 06.06.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Witajcie. Oj dawno tu nie zaglądałam. Z obecnych na forum kojarzę tylko Majkiego. Witaj Majki. A pojawiłam się bo jak to w przysłowiu "jak trwoga to do Boga" a jak o poradę to na forum Potrzebuję elektryka najchętniej z okolic Nowosolnej co by mu za daleko nie było do mojej drobniutkiej robótki. A robótka naprawdę drobniutka i nie każdy chce przyjechać, a jak chcą to sam dojazd mnie "finansowo" wkurza. A robótka taka: w garażu nie mam światła, bo mi panowie którzy kładli ocieplenie na ścianę między garażem a domem walnęli w kabelek prądowy, a sprawa wyszła jak już ich nie było i nie było ich jak ścigać... i tak sobie żyliśmy ze zwykłą lampeczką podłączoną do kontaktu, aż nadszedł czas zrobienia podwieszanego stropu wraz z ociepleniem (co robimy sami) i raptem ... upss... światło by się zdało zrobić ostateczne. Kwestia jest poprowadzenia 3 m kabelka od puszki ... czyli niby nic a z robotą stoimy... pliss dajcie jakieś namiary na normalnych elektryków I pytanie numer 2 Wzięliśmy się za strych który dotychczas ocieplony był położoną na stropie wełną(15cm). Teraz wełna idzie w krokwie i kleszcze , dokupimy wełny na drugi "pas" i zrobimy stelaż do KG. Wszystko sami bo wyceny fachowców nas powaliły...podobnie jak i Was. Najlepszy był gość który dał wycenę z materiałami i nie chciał "naszej" wełny, bo już "rozwinięta i pocięta". Na pytanie co mam z nią niby zrobić stwierdził że to już nie jego problem - śmiać się czy wrzeszczeć??? Tak więc na pierwszą warstwę wełny damy drugą potem żółta folia i KG. No i tu zaczyna się pytanie. Otóż trych ma być używany "z doskoku". Tzn, nie zależy nam aby go ogrzewać stale, stąd na stropie chcemy położyć styropian, żeby ciepełko z dołu nie uciekało na górę. Z drugiej strony chcemy móc okazyjnie wejść na górę i nie marznąć. Strcyh ma być taką "częścią rekreacyjną". Czyli jak wchodzimy na górę to odpalamy farelka i nagrzewamy część strychu i gotowe, a jak miesiąc nikogo nie pili na strych to też dobrze. Na dole powoli zaczyna brakować miejsca na trambambulę dzieciecą, mężowski Atlas do ćwiczeń ( stoi obecnie w niewykończonej łazience, ale łazienkę w końcu wykończymy, czy planowaną za rok trampoliną dla synków. No i przechowujemy tam różne różności. CZy zatem pod ten styropian kłaść jeszcze folię czy nie??? Qlesh - spróbuj u tego Pana 661 371 556 Kamil Czerwiński. Swego czasu nie narzekałam ani na wycenę ani na robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 06.06.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Qlesh - spróbuj u tego Pana 661 371 556 Kamil Czerwiński. Swego czasu nie narzekałam ani na wycenę ani na robotę. dzięki, a to hydraulik czy projektant ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 07.06.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 To nie projektant, tylko wykonawca...projektanta mojego bym nigdy nie poleciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciabas 08.06.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 witamszukam w lodzi angoby na zimno do malowania brzegów dachówki po cieciu, gdzie takie cos mozna dostac lub czym innym te dachówkę pomalować mam na sprzedaż TERMOton 11,5P+W 2 palety około 300 sztuk 12,5szt/m2TERMOTON 25 P+W klasa 15 2 palety około 120 sztuk może trochę więcejgary na strop teriva około 50 sztuksteple 2,7 długości koło 70 sztukcena do dogadaniaodbiór osobisty okolice ozorkowaw razie czego pomogę przy załadunkuiKUPIĘ rusztowanietel 792 033 848 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts