Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

a powiedz mi ile dałeś za materiał - bo cena za robociznę kusząca

ja mam gościa który krzyknął 45 zł ale z materiałem (kable, puszki, 2 tablice rozdielcze itp.)

za całość (w sumie robocizna i materiał) ok 14.000 zł - dom 220m2 pow użytk plus 40 m2 garaz, sporo punktów, w tym okablowanie alarmów, bramy, wideofonu, tv, netu itp, itd schody na poddasze - każdy schodek :)

edit - od punktu do punktu i wyszło 270 pkt i 16.800 zł :(

A macie już hydraulika ?? Bo ja szukam ??

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ktoś robił tynki c-w z własnym materiałem ?? Ile Wam wyszło +- za materiał na m2 ?

No i kto poleci tynkarza, bo Ci dotychczas polecani mają odleeeeeegłe terminy a ja potrzebuję już........ wiem, że późno szukam, ale wcześniej nie było środków......

ja wczoraj byłem u gościa co robi ręcznie polecany na forum

p. Kazimierz 605 635 044 krzyknął 15 zł (plus 7 zł za filcowanie) za robociznę i plus około 3500,00 za materiał na dom 135 mkw.

P.S. Jakbyś znalazł jakiegoś fajnego tynkarza to daj znać bo też jestem na tym etapie

Jeśli planujecie pozostawić tynki CW jako ostateczne wykończenie ścian (bez kładzenia gładzi gipsowej), to polecam maszynowo z gotowych - workowanych mieszanek. U siebie robiłem tradycyjnie - ręcznie i z materiału mieszanego na budowie. Tynki wyszły wyjątkowo ładnie, ale i tak miałem dylemat czy je zostawić, czy "dogładzić". Ostatecznie położyłem jeszcze cienkowarstwową "gładź tynkową" firmy Quick Mix (nie mylić z gładzią gipsową, bo jest to również mieszanka cementowo-wapienna, ale o bardzo drobnym i równym uziarnieniu).

Pamiętam, że porównywałem moje koszty materiałów i dwukrotnej robocizny z kosztami maszynowego wykonania tynków z workowanych mieszanek u forumowych znajomych. Wyszło na +/- to samo, a efekt i tak lepszy u znajomych.

Ja niestety za późno dowiedziałem się o takiej możliwości.

Dodatkowa korzyść, to znacznie sprawniejsze wykonanie.

A macie już hydraulika ?? Bo ja szukam ??

Niezmiennie polecam Pana Tadeusza. 502 351 248 Facet konkretny, jest wiele lat na rynku, ma uprawnienia i co ważne, zawsze doradzał lub odradzał pewne rozwiązania u moich rodziców.

Natomiast ja mam pytanie, czy ktoś się orientuje skąd najlepiej brać drewno na więźbę dachową ?? okolice Nowosolnej. Bo w tartaku Bela dosyć drogo mają..

Pozdrawiam.

oraz jakaś w miarę niedrogą ekipę do dachów polecacie?

My sporo braliśmy z tartaku przy Opolskiej 2, tarcicę mieli w lepszej cenie niż w Beli i dużo ładniejszą, ale więźbę wzięliśmy od faceta z okolic Przedborza, bo było taniej (znaleziony na alledrogo). Sumienny i uczciwy gość i ma dobre ceny - Stanisław Dębski tel. 782 340 412

Witam,

mam do sprzedania kontener budowlany. Idealny do schowania narzędzi i jako zaplecze socjalne dla budowlańców. Stan jak na zdjęciu, spokojnie obsłuży jeszcze niejedną budowę.

Odbiór własny z Łodzi, ul. Kolumny.

Mój telefon: 691698776

cena: 1000zł do negocjacji.

http://i.ebayimg.com/00/s/NTYyWDEwMDA=/$(KGrHqFHJE4E-zzGLJyrBP35uy(BEw~~48_35.JPG

http://i.ebayimg.com/00/s/NTYyWDEwMDA=/$(KGrHqRHJFcE+e!lCRcEBP35u-YhoQ~~48_35.JPG

Mam do sprzedania stemple budowlane sosnowe w bardzo dobrym stanie.

1) długość 2,50 - 2,60m - ok 50 szt - cena 3,00zł/szt

2) długość 2,80 - 3,00m - ok 120szt - cena 3,50zł/szt

Stemple do odbioru w Konstantynowie Łódzkim tel 500 701 601

Ogłoszenie ze zdjeciami na tablicy ->http://tablica.pl/oferta/stemple-sosnowe-budowlane-konstantynow-l-ID17omx.html#8a056868;r:;s:

Popieram :) Nie zauważyłam żadnego dyskomfortu ani odczuwalnego ciepła bijącego od podłogówki w sypialni. Znacznie większy dyskomfort jest przy spaniu w pobliżu grzejącego kaloryfera i jest to o wiele bardziej odczuwalne :)

Mity, mity ... ;) Kaloryfer, nawet gorący w spaniu nam nie przeszkadza. Nie przesadzajmy ...

Przecież nie śpi się z głową na kaloryferze, jak i plecami bezpośrednio na podłodze ;)

Znaczy na podłodze się czasem śpi ... ale wtedy nic nam nie przeszkadza :lol2:

pozdrawiam, majki