qlesh 13.06.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 a powiedz mi ile dałeś za materiał - bo cena za robociznę kusząca ja mam gościa który krzyknął 45 zł ale z materiałem (kable, puszki, 2 tablice rozdielcze itp.) za całość (w sumie robocizna i materiał) ok 14.000 zł - dom 220m2 pow użytk plus 40 m2 garaz, sporo punktów, w tym okablowanie alarmów, bramy, wideofonu, tv, netu itp, itd schody na poddasze - każdy schodek edit - od punktu do punktu i wyszło 270 pkt i 16.800 zł A macie już hydraulika ?? Bo ja szukam ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 13.06.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Ktoś robił tynki c-w z własnym materiałem ?? Ile Wam wyszło +- za materiał na m2 ? No i kto poleci tynkarza, bo Ci dotychczas polecani mają odleeeeeegłe terminy a ja potrzebuję już........ wiem, że późno szukam, ale wcześniej nie było środków...... ja wczoraj byłem u gościa co robi ręcznie polecany na forum p. Kazimierz 605 635 044 krzyknął 15 zł (plus 7 zł za filcowanie) za robociznę i plus około 3500,00 za materiał na dom 135 mkw. P.S. Jakbyś znalazł jakiegoś fajnego tynkarza to daj znać bo też jestem na tym etapie Jeśli planujecie pozostawić tynki CW jako ostateczne wykończenie ścian (bez kładzenia gładzi gipsowej), to polecam maszynowo z gotowych - workowanych mieszanek. U siebie robiłem tradycyjnie - ręcznie i z materiału mieszanego na budowie. Tynki wyszły wyjątkowo ładnie, ale i tak miałem dylemat czy je zostawić, czy "dogładzić". Ostatecznie położyłem jeszcze cienkowarstwową "gładź tynkową" firmy Quick Mix (nie mylić z gładzią gipsową, bo jest to również mieszanka cementowo-wapienna, ale o bardzo drobnym i równym uziarnieniu). Pamiętam, że porównywałem moje koszty materiałów i dwukrotnej robocizny z kosztami maszynowego wykonania tynków z workowanych mieszanek u forumowych znajomych. Wyszło na +/- to samo, a efekt i tak lepszy u znajomych. Ja niestety za późno dowiedziałem się o takiej możliwości. Dodatkowa korzyść, to znacznie sprawniejsze wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukassssja 13.06.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 A macie już hydraulika ?? Bo ja szukam ?? Niezmiennie polecam Pana Tadeusza. 502 351 248 Facet konkretny, jest wiele lat na rynku, ma uprawnienia i co ważne, zawsze doradzał lub odradzał pewne rozwiązania u moich rodziców. Natomiast ja mam pytanie, czy ktoś się orientuje skąd najlepiej brać drewno na więźbę dachową ?? okolice Nowosolnej. Bo w tartaku Bela dosyć drogo mają.. Pozdrawiam. oraz jakaś w miarę niedrogą ekipę do dachów polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 14.06.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 My sporo braliśmy z tartaku przy Opolskiej 2, tarcicę mieli w lepszej cenie niż w Beli i dużo ładniejszą, ale więźbę wzięliśmy od faceta z okolic Przedborza, bo było taniej (znaleziony na alledrogo). Sumienny i uczciwy gość i ma dobre ceny - Stanisław Dębski tel. 782 340 412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 15.06.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 My całe drewno braliśmy z Łodzi z okolic Zgierza - ul. Okólna tel. 504 - 256 - 604 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukassssja 16.06.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Ok, dzięki, sprawdzę te namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 16.06.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 witam poszukuje wykonawcy balustrady na balkonie niedrogo a porządnie. Okolice Zgierza. Z góry bardzo dziekuję A drewno braliśmy w Tartaku Dobra /k Strykowa 501005012 POLECAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerryK 18.06.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Witam,mam do sprzedania kontener budowlany. Idealny do schowania narzędzi i jako zaplecze socjalne dla budowlańców. Stan jak na zdjęciu, spokojnie obsłuży jeszcze niejedną budowę.Odbiór własny z Łodzi, ul. Kolumny.Mój telefon: 691698776cena: 1000zł do negocjacji. http://i.ebayimg.com/00/s/NTYyWDEwMDA=/$(KGrHqFHJE4E-zzGLJyrBP35uy(BEw~~48_35.JPGhttp://i.ebayimg.com/00/s/NTYyWDEwMDA=/$(KGrHqRHJFcE+e!lCRcEBP35u-YhoQ~~48_35.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arus666 19.06.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 witammam do sprzedania stemple budowlane2,80m - ok. 150 szt.3,50m - ok. 50 szt.w rejonie Konstantynowa Łódzkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdydurke 19.06.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Witam, Czy dysponuje ktos wolnym blaszakiem? Najlepiej w okolicach ksawerowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerryK 19.06.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Witam, Czy dysponuje ktos wolnym blaszakiem? Najlepiej w okolicach ksawerowa? Mam kontener - dane 2 posty wyżej Może się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sombrero 22.06.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Mam do sprzedania stemple budowlane sosnowe w bardzo dobrym stanie. 1) długość 2,50 - 2,60m - ok 50 szt - cena 3,00zł/szt2) długość 2,80 - 3,00m - ok 120szt - cena 3,50zł/szt Stemple do odbioru w Konstantynowie Łódzkim tel 500 701 601 Ogłoszenie ze zdjeciami na tablicy ->http://tablica.pl/oferta/stemple-sosnowe-budowlane-konstantynow-l-ID17omx.html#8a056868;r:;s: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 22.06.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Mam prośbę jest tablica lodzka na ktorej można umieszczać ogłoszenia ten wątęk jest do wymiany doswiadczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 24.06.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 mam pytanko odnośnie podłogówki - czy wykładzina dywanowa jest polecana na podłogówkę czy raczej nie ?? i jakie są minusy podłogówki (oprócz unoszenia kurzu i bezwładności) - bo własnie muszę ostatecznie zdecydować czym ogrzewać sypialnie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 25.06.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Ja bym w sypialniach nie robiła podłogówki. Jak głowa jest za blisko źródła ciepła (a w pozycji leżącej blisko do podłogi ) to nie jest to zbyt komfortowe. Wiatrołap, łazienki - czemu nie, ale tam gdzie się śpi lepiej jak jest chłodno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 25.06.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 polecam wątek: podogówka i drewno skończcie z tymi bzdurami !http://forum.muratordom.pl/showthread.php?101637-Podłogówka-ogrzewanie-podłogowe-a-drewno-podłoga-drewniana-deski-parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 25.06.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Dobrze wykonana podłogówka w pokojach nie jest ciepła, po prostu nie jest zimna. Tyle by nogi nie marzły chodząc boso - więc raczej ciężko mówić o braku komfortu z powodu bliskości głowy względem podłogi, kiedy leżymy na łóżku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaibartek 26.06.2012 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Popieram Nie zauważyłam żadnego dyskomfortu ani odczuwalnego ciepła bijącego od podłogówki w sypialni. Znacznie większy dyskomfort jest przy spaniu w pobliżu grzejącego kaloryfera i jest to o wiele bardziej odczuwalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 26.06.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 A ja jeszcze raz proszę o jakieś namiary na sensownych wykonawców od murowania ogrodzenia z klinkieru. Niestety to co dostałam i znalazłam sama się nie sprawdziło Help! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.06.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Popieram Nie zauważyłam żadnego dyskomfortu ani odczuwalnego ciepła bijącego od podłogówki w sypialni. Znacznie większy dyskomfort jest przy spaniu w pobliżu grzejącego kaloryfera i jest to o wiele bardziej odczuwalne Mity, mity ... Kaloryfer, nawet gorący w spaniu nam nie przeszkadza. Nie przesadzajmy ... Przecież nie śpi się z głową na kaloryferze, jak i plecami bezpośrednio na podłodze Znaczy na podłodze się czasem śpi ... ale wtedy nic nam nie przeszkadza pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts