majki 26.06.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 A ja jeszcze raz proszę o jakieś namiary na sensownych wykonawców od murowania ogrodzenia z klinkieru. Niestety to co dostałam i znalazłam sama się nie sprawdziło Help! Sprawdzałaś ten namiar co podawałem kiedyś w moim poście na tabliczy ogłoszeń ? Wymurowane ok, równo i dobrze, ale twardo negocjuj ceny i dogadaj każda czynność i opłatę za nią. Lubi się zmieniać... Przynajmniej kiedyś ... pozdro, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukassssja 27.06.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 A ja mam pytanie, czy ktoś miał styczność z dekarzem Mieczysławem Gosą? W APK na Brzezińskiej mi go polecili, ale chciałbym zasięgnąć opinii forumowiczów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 27.06.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Przyszedł czas na oczyszczalnię ścieków - mam dobry grunt według projektu ma być zwykła (nie biologiczna) POŚ. Moje pytanka: - wg projektu zgloszonego do PnB była POŚ na 3 osoby, a doszły bliźniaki i teraz czy: 1. zmieniać projekt 2. zmieniać PnB No i jaką POŚ polecacie i kto Wam ją sprzedał i montował ?? I jesli można też wiedzieć to za ile (może byc na priv, jesli ktoś woli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 27.06.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 No i jeszczs taras - ma być utwardzony piachem (będzie prawie na poziomie gruntu, minimalnie wyżej, bez dużego podnoszenia, mam równą działke i taras w parterze) i wyłożony kamieniem. Polecicie kogoś do wykonania takiego tarasu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 27.06.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 ja wczoraj byłem u gościa co robi ręcznie polecany na forum p. Kazimierz 605 635 044 krzyknął 15 zł (plus 7 zł za filcowanie) za robociznę i plus około 3500,00 za materiał na dom 135 mkw. P.S. Jakbyś znalazł jakiegoś fajnego tynkarza to daj znać bo też jestem na tym etapie Ja się umówiłam z p. Zdzisławem też tu polecanym - wchodzą po połowie lipca, cena 14 zł/m2 robocizny, zobaczymy co zrobią ........ materiał kupuję sama. A macie kogoś od podbitki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 30.06.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Witam Poszukuję sprawdzonej firmy od tynków gipsowych rejon zgierz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 01.07.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Mam jeszcze jedno pytanko - mam garaż w bryle domu, w garażu będzie kaloryfer, ale to będzie pomieszczenie niedogrzane w stosunku do reszty domu. Planuję ocieplić ściany garażu od strony wnętrza domu i sufit garażu (nad nim jest pokój) styropianem 5, ale zastanawiam sie czy nie będzie mi sie wtedy woda skraplała na ścianach i wrotach. Wiecie coś na ten temat ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merunia 03.07.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Witam,ktoś się może orientuje gdzie w łódzkiem (ewentualnie okolice Radomia-Radomska) można stosunkowo niedrogo zamówić płyty meblowe na szafki kuchenne? Najlepszym oczywiście rozwiązaniem dla mnie było by podanie firmie wielkości szafek bez wyliczania konkretnych wymiarów ale to chyba pozostanie w sferze marzeń... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 03.07.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Witam. Ma ktoś namiary na firmę, hurtownie gdzie można by kupić piaskowiec do obłożenia kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 03.07.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Mam jeszcze jedno pytanko - mam garaż w bryle domu, w garażu będzie kaloryfer, ale to będzie pomieszczenie niedogrzane w stosunku do reszty domu. Planuję ocieplić ściany garażu od strony wnętrza domu i sufit garażu (nad nim jest pokój) styropianem 5, ale zastanawiam sie czy nie będzie mi sie wtedy woda skraplała na ścianach i wrotach. Wiecie coś na ten temat ??? 5 cm-trochę mało... a nie mozesz dać od strony garażu? Ja mam tak w projekcie. Daliśmy 15cm. Nic się nie skrapla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 03.07.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 5 cm-trochę mało... a nie mozesz dać od strony garażu? Ja mam tak w projekcie. Daliśmy 15cm. Nic się nie skrapla. źle się wyraziłam ocieplać będziemy ściany w garażu (od strony garażu) tyle, że nie wszytskie ściany, ale tylko te, które są dzielone z domem boimy się tylko, że się nam będzie woda skraplać (ktoś nam tak powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olobolo13 04.07.2012 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 źle się wyraziłam ocieplać będziemy ściany w garażu (od strony garażu) tyle, że nie wszytskie ściany, ale tylko te, które są dzielone z domem boimy się tylko, że się nam będzie woda skraplać (ktoś nam tak powiedział Moim skromnym zdaniem to raczej bedzie sie skraplac jak nie ocieplicie (zimna scian w cieplym pomieszczeniu i kondensacja jak sie patrzy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 04.07.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 SPRZEDAM GARAŻ BLASZANY 3 x 5, kupiony w marcu tego roku. Stan jak NOWY !. Cena 1000 do negocjacji.Garaż do odbioru w Zgierzutelefon 607 545 544 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 04.07.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Qlesh, moim zdaniem izolacja w garażu powinna być podobnej grubości, jak ściany domu na zewnątrz. U mnie będzie podobnie, ale nad garażem taras, na którym będzie 10cm styroduru, więc od środka garażu tylko ściana wspólna z domem będzie ocieplona - chyba tak jak u Olgi, 15cm. Taras na gruncie planuję podobnie - będę szukała jakiegoś sensownego brukarza w tym celu. Tarasy mają łączyć się z kostką na podjeździe i chodnikami, więc pewnie wszystko będzie robione razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelinasylwek 05.07.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Witam,Czy ktoś może nam coś powiedzieć na temat przydomowych oczyszczalni firmy Centroplast z Bełchatowa? Jak się sprawują? Czy polecacie?pozdrawiamEwelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 05.07.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Qlesh, dobrze Cię zrozumiałam, ja pisałam własnie o ścianie wew. między garażem, a domem. Swojego czasu liczyłam pkt rosy, ale właśnie dla ściany porotherm 24cm plus styro 15cm i nie ma prawa nic się tam nigdzie skraplać. Podejrzewam, że przy 5 cm, również nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 05.07.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 No i jeszczs taras - ma być utwardzony piachem (będzie prawie na poziomie gruntu, minimalnie wyżej, bez dużego podnoszenia, mam równą działke i taras w parterze) i wyłożony kamieniem. Polecicie kogoś do wykonania takiego tarasu ?? U mnie też tak będzie. I zrobimy tak jak Mila, jednym zamachem z podjazdem. Szukaj na tablicy polecanych brukarzy, na pewno wykonają taki taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plumbum 05.07.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Witamwybieram się na dniach po perlit do Bełchatowa. Jeśli ktoś z okolic Łodzi zainteresowany, to mam na aucie trochę miejsca jeszcze, będzie z parę metrów sześciennych. Zapraszam na privaplumbum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 06.07.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Dzieki bardzo, w takim razie szukam brukarza do tarasu, a w garażu robimy 10 cm styro (więcej nie wlezie, bo za blisko zrobiliśmy rozdzielnię z elektryką). Czy korzystał ktoś z usług firmy projektującej kuchnie - lignarius ?? Mają siedzibę w Top Shopping na ul. Piłsudskiego. Podobają mi się ich pomysły. no i jeszcze zastanawiam się nad obłożeniem wanny kamieniem - ktoś zna punkt w którym robia cos takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 08.07.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Sprzedam stemple budowlane 290-295 cm 200 sztuk - tanio 3-3,5 PLN. Odbiór Ksawerów.Kontakt priv lub 502107364 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts