kielmac 10.07.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Witam wszystkich serdecznie, mam pytanie i prośbę zarazem, czy któryś z forumowiczów może polecić mi na terenie Łodzi lub najbliższych okolic osobę/firmę zajmującą się sprzedażą i transportem piasku w rozsądnej cenie ... Potrzebuję około 180t piasku zasypowego do fundamentów na utwardzenie pod chudziak. Najtańsza oferta, którą znalazłem powola na kolana - 600 zł netto (bez fv) za 16-18t pospółki z transportem, czyli za cały piasek co najmniej 6000 zł. Może nie jestem na czasie, ale dla mnie to cena z kosmosu. Jeśli możecie mi pomóc, z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olobolo13 10.07.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Zajac w Kraszewie ma zasypkowy po 350PLN za 20t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajek5 11.07.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Witam wszystkich serdecznie, mam pytanie i prośbę zarazem, czy któryś z forumowiczów może polecić mi na terenie Łodzi lub najbliższych okolic osobę/firmę zajmującą się sprzedażą i transportem piasku w rozsądnej cenie ... Potrzebuję około 180t piasku zasypowego do fundamentów na utwardzenie pod chudziak. Najtańsza oferta, którą znalazłem powola na kolana - 600 zł netto (bez fv) za 16-18t pospółki z transportem, czyli za cały piasek co najmniej 6000 zł. Może nie jestem na czasie, ale dla mnie to cena z kosmosu. Jeśli możecie mi pomóc, z góry dziękuję. Spróbuj zadzwonić pod ten numer 604955684. Wydaje mi się że było w miarę tanio ale dla pewności możesz porównać z Zającem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 11.07.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Gorąco polecam Panią Architekt Monikę Bachmańską tel: 514 492 299 z Łodzi.Świetny design. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 12.07.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Witam wszystkich serdecznie, mam pytanie i prośbę zarazem, czy któryś z forumowiczów może polecić mi na terenie Łodzi lub najbliższych okolic osobę/firmę zajmującą się sprzedażą i transportem piasku w rozsądnej cenie ... Potrzebuję około 180t piasku zasypowego do fundamentów na utwardzenie pod chudziak. Najtańsza oferta, którą znalazłem powola na kolana - 600 zł netto (bez fv) za 16-18t pospółki z transportem, czyli za cały piasek co najmniej 6000 zł. Może nie jestem na czasie, ale dla mnie to cena z kosmosu. Jeśli możecie mi pomóc, z góry dziękuję. Spróbuj też w kopalni piasku w Józefowie gmina Zgierz, mają bardzo dobre ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zychu 12.07.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Witam. Zaczynam budowę w weekend.Czy ktoś porównywał ostatnio ceny porothermu 25 wienenbergera lub z kozłowic w naszym regionie ?Czy cena 2,60 za bloczek fundamentowy jest dobra?Z osób z którym na razie miałem do czynienia mogę polecić mega kompetentnego geodetę Henryka Zdzinickiego tel 603 688 330 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makj1 12.07.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Witam. Zaczynam budowę w weekend.Czy ktoś porównywał ostatnio ceny porothermu 25 wienenbergera lub z kozłowic w naszym regionie ? Czy cena 2,60 za bloczek fundamentowy jest dobra? Z osób z którym na razie miałem do czynienia mogę polecić mega kompetentnego geodetę Henryka Zdzinickiego tel 603 688 330 CENTRO-BUD z Ozorkowa porotherm 25- 5.10zł. Kozłowice 5.15zł. z transportem 30 km. Kupilem Kozlowice B.dobry pustak. Teraz brakło mi na szczyty i dokupiłem LEIERA Czeskiego( 5 zł.)- strasznie kruchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zychu 13.07.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 CENTRO-BUD z Ozorkowa porotherm 25- 5.10zł. Kozłowice 5.15zł. z transportem 30 km. Kupilem Kozlowice B.dobry pustak. Teraz brakło mi na szczyty i dokupiłem LEIERA Czeskiego( 5 zł.)- strasznie kruchy. Dzisiaj tam podjechałem i trafiłem na promocję winenbergera 25 za 4,90 Dzięki za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 15.07.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Witam.Jak w temacie.Ma ktoś jakieś namiary na firmy zajmujace się montażem gruntowych pomp ciepła z woj. Łódzkiego??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakszak 16.07.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Witam.Jak w temacie.Ma ktoś jakieś namiary na firmy zajmujace się montażem gruntowych pomp ciepła z woj. Łódzkiego?? Pozdrawiam Mam pompę BUDERUSA z pionowymi odwiertami- całość z podłogówkami przez TERMO-SERWIS A.Rosiak z Feliksina- najlepsza ekipa jaką miałem na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 17.07.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 To ja może powiem co my się dowiedzieliśmy w kwestii gazu. Ogrzewanie ekogroszkiem czy peletem odpadło ze względów zdrowotnych i nie tylko. Względy zdrowotne to chory kręgosłup mojego męża. Pompa ciepła odpadła ze względów finansowych tj. opłacalności tej inwestycji. Gaz (albo olej) jest bezobsługowy, nie trzeba targać worków i jest czysto. Gaz płynny to oczywiście nie jest tanie rozwiązanie, ale my się zdecydowaliśmy. Po przeanalizowaniu ofert kilku firm, a także opcji zakupu własnego zbiornika i nabywania gazu na wolnym rynku wybraliśmy Dragongaz. Gdyby nie to, że prawdopodobnie w ciągu 2 lat uda się podciągnąć gaz ziemny to wtedy byśmy zbiornik kupili. Co do pieca to u moich rodziców bardzo dobrze od jakichś 5 lat spisuje się piec włoskiej firmy Ferroli (oni mają piec dwufunkcyjny z zasobnikiem 60l). Jest znacznie tańszy niż piece bardziej znanych firm typu Vaillant czy Viessman, ale dowiedzieliśmy się, że on też jest robiony na niemieckich podzespołach. A w tamtych to płaci się głównie za markę. My też wybraliśmy piec Ferroli. a mozna wiedzieć gdzie można zakupić taki kocioł ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 17.07.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Muszę zmienić kierbuda. Po kłopotach, które mielismy z poprzednim - raczej takiego, który nie szuka dziury w całym i jest tani..... Nie musi byc przy każdej czynności, nie musi być super doradcą. Ma wpisywać i tyle Do zrobienia wykonczenie - etap po instalacjach. Wiem, że dawaliście juz namiary (mam spisane ale raczej tych co to pilnie sprawdzają prace, a ja potrzebuję kogoś niekłopotliwego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakszak 17.07.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Muszę zmienić kierbuda. Po kłopotach, które mielismy z poprzednim - raczej takiego, który nie szuka dziury w całym i jest tani..... Nie musi byc przy każdej czynności, nie musi być super doradcą. Ma wpisywać i tyle Do zrobienia wykonczenie - etap po instalacjach. Wiem, że dawaliście juz namiary (mam spisane ale raczej tych co to pilnie sprawdzają prace, a ja potrzebuję kogoś niekłopotliwego..... Spróbuj Pana Krzysztofa, 607778047, jak poprosisz to przyjedzie "rzucić okiem"- tzw. jakąś wiedzę ma... i uprawnienia...Wpisy zrobi i weźmie parę groszy- do uzgodnienia i w zalezności od miejsca dojazdu. Generalnie niekłopotliwy. Na bieżąco trzeba pilnować samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naftalka 17.07.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 IMHO, raczej wolałabym kierownika kłopotliwego na etapie budowy niż później ręce umywającego od wszystkiego... Spróbuj Pana Krzysztofa, 607778047, jak poprosisz to przyjedzie "rzucić okiem"- tzw. jakąś wiedzę ma... i uprawnienia...Wpisy zrobi i weźmie parę groszy- do uzgodnienia i w zalezności od miejsca dojazdu. Generalnie niekłopotliwy. Na bieżąco trzeba pilnować samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 17.07.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 IMHO, raczej wolałabym kierownika kłopotliwego na etapie budowy niż później ręce umywającego od wszystkiego... takiego już miałam, teraz szukam niekłopotliwego Dzięki Czakszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajek5 17.07.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Muszę zmienić kierbuda. Po kłopotach, które mielismy z poprzednim - raczej takiego, który nie szuka dziury w całym i jest tani..... Nie musi byc przy każdej czynności, nie musi być super doradcą. Ma wpisywać i tyle Do zrobienia wykonczenie - etap po instalacjach. Wiem, że dawaliście juz namiary (mam spisane ale raczej tych co to pilnie sprawdzają prace, a ja potrzebuję kogoś niekłopotliwego..... Możesz także spróbować zadzwonić pod ten numer 603741497. To też jest mój drugi kierownik. Ja jestem z niego naprawdę zadowolony. Raczej woli być przy newralgicznych pracach na budowie i chętnie służy radą chociaż nie z każdej korzystałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merunia 19.07.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Witam,czy ktoś jest szczęśliwym (lub nie) użytkownikiem oczyszczalni ekologicznej z Mirmaxu z Budziszewic? Zaproponował najniższą cenę ale też ktoś mi ją polecał jednak mam wątpliwości. Może ktoś poleci firmę z łódzkiego (jest koło Bełchatowa, chyba w Łasku ale nie wiem jak u nich z jakością). Dzięki za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 19.07.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Polećcie kogoś rozsądnego cenowo do wykonania przyłącza wody - zwikowska wycena nas powaliła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 19.07.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Polećcie kogoś rozsądnego cenowo do wykonania przyłącza wody - zwikowska wycena nas powaliła... Chodzi o przyłączenie działki do sieci miejskiej ?? - nas przyłączyły wodociągi zgierskie (jesteśmy gmina Zgierz) za ok 3.000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 19.07.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Zdecydowałam się na skorzystanie z usług salonu Inspiro w Łodzi, jeżeli chodzi o zakup "łazienek" i płytek podłogowych. Pisaliście o sporych rabatach. Ktos mógłby podać konkretnie ile mozna wynegocjowac przy dużych zakupach. moze być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts