Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich.

Czy ktos z was mial do czynienia z firma Eurokominki w Łodzi na ul. Legionow 86?

Jezeli tak to poprosze o opinie i cos jeszcze....macie jakies tele do panów ktorzy tam pracuja-konkretnie chodzi mi o osoby ktore tam montuja kominki.Tele prywatne.Do siedziby firmy mam.

Z gory dziekuje.

Ewa

Chyba taki to już lajf, jak mawia młodzież :) U moich rodziców (parter, ok. 140 użytkowej, dwa obiegi, jakieś 60 m2 podłogówki, 2 łazienki, jakiś standard typu Vaillant eco tec 246/3-5) w 2011 wycena była na 33,5 kzł, wyszło nieco więcej. Do tego kominek z płaszczem wodnym - plus 9 kzł... Aż się boję o swoją wycenę w tym roku.

A z innych fobii ;) - boję się zamówić okna. Mam wyceny dobrych okien drewnianych (co prawda z krótką gwarancją na powłokę) i dobrych PCV (np. Schueco CT70 cava plus fajny Winkhaus) w znanych i lubianych firmach i obie zmierzają w stronę 29-31 tysi. Zejście do Veki Perfectline plus Winkhaus w tajemniczych firmach, o których forum raczej milczy to już 20 - 24 tysiące. No kurde, dziesięciu, ani nawet sześciu patoli nie ustrzelę na jarmarku z wiatrówki... Ale jak tu się nie bać?

Okna PVC profil VEKA na Zgierskiej 73 bezpośrednio u producenta - firma ULIBAU

Okna drewniane - Maratońska 162 bezpośrednio u producenta - firma ARIES

A jakie konkretnie lustra ?

pozdrawiam, majki

No takie, które mogę sobie przykleć do ściany w łazience. Duże, ale bez przesady :)

No i jeszcze jedno: poszukuję sprawdzonego dostawcy internetu (chyba radiowego) na płd Łodzi. Marcin ty ponoć na moim polu w piłkę grałeś- internet był ? :D

No i jeszcze jedno: poszukuję sprawdzonego dostawcy internetu (chyba radiowego) na płd Łodzi. Marcin ty ponoć na moim polu w piłkę grałeś- internet był ? :D

Na Rudzie w okolicy Stawów Stefańskiego korzystam z internetu radiowego z FORWEB ŁAGIEWNICKA 54/56 Tel : (42) 235-10-00. Działa całkiem nieźle :)

Ludzie ludzie, potrzebuję pomocy!

1. Ile zamówić metrów drewna na dogrzewanie w sezonie jesienno-zimowym (palenie wieczorne i weekendowe) - podzielcie się swoimi doświadczeniami...

2. Ile płaciliście za zrobienie certyfikatu energetycznego do odbioru budynku?

Plizzzz o odpowiedzi!

Heejo,

Za certyfikat płaciłam 5 setek (ale w tym był też "koszt inny")

A o drewnie na "kominkowym dziale" szukałaś?

(Może tam warto zapytać. Ale pewnie będą chcieli wiedzieć, jakie drewno Cię interesuje, jaką powierzchnię chcesz dogrzewać, jakie palenisko masz....)

Z 10 mp, moim zdaniem, trzeba chyba kupić (najlepiej ze ścinki zimowej) i różnego. No i suche musi być, tzn. ze 2 lata sezonowane. Może brykietu też kup.

Pozdrawiam wszystkich... "starych" i "nowych"!!

1. Ile zamówić metrów drewna na dogrzewanie w sezonie jesienno-zimowym (palenie wieczorne i weekendowe) - podzielcie się swoimi doświadczeniami...

Plizzzz o odpowiedzi!

Ja zapłaciłem 320 zł panu z koluszek polecił mi go kominiarz- pan Rusek, polecany na tym forum.

Plizzzz o odpowiedzi!

1. Zależy jak często będziesz palić ... W moim przypadku to 2 sezony temu jakieś 5m3, poprzedni sezon około 2m3 ...

2. 500 zł. Wiem, przepłaciłem :(

pozdrawiam, majki

No takie, które mogę sobie przykleć do ściany w łazience. Duże, ale bez przesady :)

Namiary lecą na PW. Mamy od tego szklarza zarówno lustra w łazienkach klejone między płytkami, jak i szybę w kuchni na ścianie.

pozdrawiam, majki

Kochani dzięki za odpowiedzi. Drewna zamówię w takim razie gdzieś ze 3 m3 (mam jeszcze z 1,5 m3 drewna z budowy). A za świadectwo energetyczne do odbioru technicznego zapłacę ... 50 zł. Namiar mam z allegro, sprawdziłam, że jest na liście audytorów energetycznych. Powiedział, że z dojazdem do klienta bierze 300 zł. Faktem jest, że kilka godzin spędziłam wypełniając ankietę z pytaniami o piece, zasobniki i inne pierdoły, robiąc zdjęcia i takie tam. Klientów zadowolonych ma, spotkaliśmy się osobiście więc wątpliwości nie mam.

Pozdrawiam - Z-35

Szukam dobrej i sprawdzonej ekipy do tynków... ale gipsowych.

Znalazłem kilku polecanych ale z tego co widziałem robili głównie C-W.

Próbował ktoś z Was może samemu kłaść ?

Ja miałam dwie forumowe ekipy. Dzień i noc. Zdecydowanie polecam ekipę pana Rolnika!

A pana Ruska kominiarza też polecam. Niedrogi i bardzo mało kłopotliwy!