majki 07.11.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Napiszcie proszę gdzie kupowaliście drzwi wewnętrzne do pokojów w swoich domach. Najchętniej kupiłbym drewniane z ościeżnicami regulowanymi, ale cena markowych typu DRE, Budrex, Porta itp. przyprawia o zawrót głowy Może kupowaliście drewniane u jakiegoś prywatnego rzemieślnika w okolicy i możecie go polecić? Znalazłem coś na portalu aukcyjnym, ale nie mam pewności co do jakości produktu: http://allegro.pl/drzwi-wewnetrzne-drewniane-i2759117257.html Rozważam również drzwi okleinowe, ale nie wiem jaka firma jest godna uwagi (oczywiście poza tymi które się wszędzie reklamują np. DRE, Porta, Pol-Skone ipt.). Ze względu na cenę rozważam firmę Door-pol (http://www.door-pol.pl/pl/grupa/drzwi-wewnetrzne-okleinowane). Pozdrawiam, sailor_man Zerknij na Budrex - Srock. My mamy, są super. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 08.11.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Czy możecie podać mi namiary na skład z glazurą w Łodzi i okolicach, gdzie można kupić tanio płytki z grupy Paradyż i Tubądzin? Znalazłem jeden sklep w Tomaszowie Mazowieckim, gdzie oferują 30% a nawet 40% rabatu od ceny katalogowej. Szukam jednak czegoś bliżej, a najlepiej na miejscu W Łodzi nie udało mi się jeszcze takiego składu znaleźć. W Cermagu oferują maksymalnie 15%, a w salonach firmowych wyżej wymienionych firm tylko 10%. Pozdrawiam, sailor_man w Inspiro na ul. Brzezińskiej ja dostałam na duże zamówienie 20 % rabatu, wyszło mnie taniej niz na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 08.11.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Czy ktoś z Was miał kiedyś taki problem, że dym z kominka wydostający się przez komin na dachu wpadał wam do kanału wentylacyjnego? U nas kominek jest w salonie, a obok salonu kibelek (komin w ścianie pomiędzy tymi pomieszczeniami, przewód spalinowy do kominka a wentylacyjny do wc). No i w tym kibelku jak się pali w kominku to zalatuje wędzonką... Wiecie jak sobie z tym poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 08.11.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 masz poważny problem, kominek do prawidłowej pracy potrzebuje 10m3 powietrza na każdy 1KW mocy, czyli używanie kominka automatem wiąże się z otwartym oknem gdzieś nieopodal niego żeby powietrze mogło swobodnie dochodzić, jeżeli powietrze zasysa kanałem wentylacyjnym to znaczy że domek jest bardzo szczelny i kominek wyssał już co tylko mógł i za chwilę pojawią się duszności i zawroty głowy od nadmiaru czadu lub dwutlenku węgla 1. rozwiązanie łatwe to obligatoryjne uchylenie okna do każdego palenia w kominku2. lepsze bardziej skomplikowane to zamknięta komora spalania, czyli przebudowa kominka tak żeby zasysał powietrze z zewnątrz specjalną dedykowaną rurą co eliminuje przeciągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoannka 08.11.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witam, poszukujemy parkieciarza do położenia podłogi (deski na legarach) z Łodzi lub okolic. Przydałby się również specjalista (stolarz ?) od drewnianych balustrad balkonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 08.11.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 No i pytanko - kto zna miejsce (nr tel) gdzie można tanio kupić gaz ?? Mam własny zbiornik i niestety muszę zatankować teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorek71 08.11.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 masz poważny problem, kominek do prawidłowej pracy potrzebuje 10m3 powietrza na każdy 1KW mocy, czyli używanie kominka automatem wiąże się z otwartym oknem gdzieś nieopodal niego żeby powietrze mogło swobodnie dochodzić, jeżeli powietrze zasysa kanałem wentylacyjnym to znaczy że domek jest bardzo szczelny i kominek wyssał już co tylko mógł i za chwilę pojawią się duszności i zawroty głowy od nadmiaru czadu lub dwutlenku węgla 1. rozwiązanie łatwe to obligatoryjne uchylenie okna do każdego palenia w kominku 2. lepsze bardziej skomplikowane to zamknięta komora spalania, czyli przebudowa kominka tak żeby zasysał powietrze z zewnątrz specjalną dedykowaną rurą co eliminuje przeciągi Witam tym razem mąż pisze Mamy doprowadzoną rurę z zewnątrz bezpośrednio do kominka. A przepustnica jest otwierana bo ciąg jest w kominie. Czy może to oznaczać że za mały przekrój tej rury jest? Choć przecież jest dokładnie tej szerokości co wejście na rurę do kominka (to jest chyba 100 albo 125 mm). Prosba o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 09.11.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam tym razem mąż pisze Mamy doprowadzoną rurę z zewnątrz bezpośrednio do kominka. A przepustnica jest otwierana bo ciąg jest w kominie. Czy może to oznaczać że za mały przekrój tej rury jest? Choć przecież jest dokładnie tej szerokości co wejście na rurę do kominka (to jest chyba 100 albo 125 mm). Prosba o pomoc Witam , nie wiem jak macie wykończony komin ponad dachem,ale otwór dymowy powinien być wyżej niż wentylacyjny,lub wentylacja z otworami bocznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 10.11.2012 03:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Czy ktoś z Was miał kiedyś taki problem, że dym z kominka wydostający się przez komin na dachu wpadał wam do kanału wentylacyjnego? U nas kominek jest w salonie, a obok salonu kibelek (komin w ścianie pomiędzy tymi pomieszczeniami, przewód spalinowy do kominka a wentylacyjny do wc). No i w tym kibelku jak się pali w kominku to zalatuje wędzonką... Wiecie jak sobie z tym poradzić? Nie znam waszego domu, ale stawiam na poniższy scenariusz;): Warunkiem działania wentylacji jest zapewnienie dopływu do pomieszczeń świeżego powietrza w ilości równoważącej ilość powietrza usuniętą przez kratki wentylacyjne. Zasada bardzo prosta i nie można jej w żaden sposób ominąć - nie da się domu ani nadmuchać jak balonik, ani wyssać z niego całego powietrza;). Jeśli czuć dym w WC, to znaczy, że w tym kanale wentylacyjnym pojawia się odwrotny ciąg - powietrze jest nim zasysane, a nie wyrzucane. (Przyjmuję, że kanał dymowy wymurowany został poprawnie i jest szczelny) W starych budynkach powietrze dostarczane było przez szpary w stolarce okiennej. Wy macie pewnie wstawione super ciepłe i super szczelne drzwi i okna. W takim przypadku jeden (lub kilka) kanałów wentylacyjnych musi przyjąć rolę kanału nawiewnego. Loterią jest, na który kanał wypadnie. Mieliście pecha - padło na kanał sąsiadujący z kominem. Problem może być dodatkowo pogłębiony przez kwestie sygnalizowane przez mpoplawa i jacka40lodz. 1. mimo "doprowadzenia rury z zewnątrz bezpośrednio do kominka" wiele wkładów nie jest szczelnych i i tak zaciągają powietrze z pomieszczenia, 2. zróżnicowanie wysokości komina dymowego i wentylacyjnego może usunąć zapach dymu ...ale nie musi - nadal może występować zawiewanie dymu zawsze wtedy, gdy pojawi się odwrotny ciąg. Nie pamiętam kto, ale ktoś tu na forum poleca zwykle w takich przypadkach "obrzędy gromniczne" . Od tego bym zaczął - zapalcie świeczkę i poobserwujcie kierunki przepływu powietrza w domu i w kanałach wentylacyjnych. Zobaczcie jak ciągi zmieniają się np. przy różnych kierunkach wiatru i przy otwartych / rozszczelnionych oknach. Być może uda wam się uzyskać właściwy kierunek (przynajmniej w tym jednym kanale w WC) przymykając jakieś inne kratki (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 11.11.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Panowie i Panie. Dajcie namiary na jakieś rozsądne cenowo hurtownie, sklepy itp. z materialami hydraulicznymi.Netbet już coś podrzucił, ale może ma ktoś jeszcze coś do polecenia. Z gory dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 11.11.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Panowie i Panie. Dajcie namiary na jakieś rozsądne cenowo hurtownie, sklepy itp. z materialami hydraulicznymi. Netbet już coś podrzucił, ale może ma ktoś jeszcze coś do polecenia. Z gory dzięki firma BiMS na na ul Zgierskiej i Grudnik na Wólczańskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 12.11.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 firma BiMS na na ul Zgierskiej i Grudnik na Wólczańskiej dzięki, ale te firmy cholernie drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 13.11.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 A co z tym gazem ?? Nikt nie kupuje na wolnym rynku ?? Pliiiisssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakszak 13.11.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 dzięki, ale te firmy cholernie drogie. Sprawdź TERMO-SERWIS A.Rosiak na ul.Feliksińskiej (hurtownia) kupowałem sporo bo- ceny były niskie- na różne marki i "nie marki" pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 14.11.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 A co z tym gazem ?? Nikt nie kupuje na wolnym rynku ?? Pliiiisssss Nikt nie kupuje a ja musiałam najtaniej jak znalazłam to wyszło 2,32 zł brutto. Jesli ktoś będzie szukał i nie znajdzie nic taniej to służę namiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guśka_2 14.11.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Witam, czy możecie polecić solidnego i niedrogiego architekta w celu adaptacji projektu do wz ? szukam także kierownika budowy..... no cóż dopiero zaczynam przygodę z budowaniem... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 15.11.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Dajcie namiary na jakieś rozsądne cenowo hurtownie, sklepy itp. z materialami hydraulicznymi. Poproś o wycenę w http://sklep-ogrzewanie.pl/ (Konstantynów Łódzki). Wydaje mi się, że mają dobre ceny. Ja jeszcze nic u nich nie kupiłem, ale wyceny które mi podali były dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 17.11.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 "obrzędy gromniczne"Mistrz nad mistrzami, fizyk, Adam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelinasylwek 17.11.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Witam, czy możecie polecić solidnego i niedrogiego architekta w celu adaptacji projektu do wz ? szukam także kierownika budowy..... no cóż dopiero zaczynam przygodę z budowaniem... pozdrawiam Witam, Możemy polecić architekta z Łodzi, tel. 603242423 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEKODACH24.PL 17.11.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Witam pomogę i doradzę w wyborze okien dachowych zainteresowanych zapraszam do zadawania pytań pozdrawiamDEKODACH24.PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts