farfadet 12.12.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Hej Mam pytanie. Zauważyłem że mój majster myje wałki po farbie w wannie i wszystko to ląduje w oczyszczalni czy to oby jej nie zaszkodzi? Może ktoś się orientuje? pozdrawiam Kamil My na tym samym etapie i z podobnymi wątpliwościami. Farby, resztki klejów, gipsów i innej chemii ląduje w oczyszczalni... Gość, który nam ją zakładał doradził, żeby po zakończeniu tego typu prac wybrać ten syf, wrzucić znowu rozruchową dawkę bakterii i już zacząć normalnie używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajek5 18.12.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 WitamCzy możecie mi podać namiar na kogoś kto umie wypełniać zwrot podatku vat ? Wziąłem druki ze skarbówki i kupiłem wykaz materiałów które można odliczyć ale nie mogę się za to zabrać. Jeśli ktoś by mi doradził lub dał namiar na kogoś mądrego byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 19.12.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Witam Czy możecie mi podać namiar na kogoś kto umie wypełniać zwrot podatku vat ? Wziąłem druki ze skarbówki i kupiłem wykaz materiałów które można odliczyć ale nie mogę się za to zabrać. Jeśli ktoś by mi doradził lub dał namiar na kogoś mądrego byłbym wdzięczny. Też się muszę za to wziąć i mimo, że pracuję w finansach to na samą myśl mi sie robi niedobrze... A mądrych to chyba nie ma, bo co urząd to interpretacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 19.12.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 To ja Wam cosik poradzę: jest na FM wątek o zwrocie VAT. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48402-Zwrot-VAT/page344 Tam, dokładnie wczoraj koło g. 22ej trafiłam na link do strony, gdzie za niespełna 7 zł pobrałam sobie program do rozliczania zwrotu Vatu. http://www.pit.republika.pl/vzm.htm Za kolejne bodaj 8 zł ściągnęłam wyszukiwarkę materiałów - (po nazwie/ albo części nazwy/ albo hasłowo/ albo symbolach PKWiU). Do północy rozpisałam ok. 1/3 faktur, które zgromadziłam. Myślę, że do piątku spokojnie sobie z tym poradzę i jeszcze przed Nowym Rokiem zdążę złożyć wniosek w US A może ktoś poleci geodetę, który za rozsądne pieniądze zrobi inwentaryzację powykonawczą (dom plus 3media)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 23.12.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 czy robił ktoś projekty sufitów podwieszanych ?? Szukam inspiracji na sufit do salonu połączącego z jadalnią oraz do sypialni. Może ktoś coś doradzić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 23.12.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 23.12.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 W końcu zamówiłem płytki Tubądzin w firmie Filpol w Pabianicach. Otrzymałem rabat 29% i transport gratis. Przejrzałem wszystkie płytki na budowie i nie mam żadnych uwag. Na razie polecam tą firmę Filpol. Firma istnieje dość długo, jeśli się nie mylę moi rodzice kupowali tam płytki do łazienki około 10 lat temu Wszystko było ok,ale to dość dawno było.....Mają stacjonarny salon ( zaraz przy wjeździe do Pabianic od strony Portu Łódź) zatem przypuszczam,że w przypadku ewentualnych zawirowań można bezpośrednio skontaktować się. Generalnie płytki Tubądzina, które w salonie firmowym po rabacie wyceniono mi na 102 zł/m2 zaoferowali mi w cenie 79zl/m2. Przy zamówieniu 80m2 reprezentant producenta mógłby bardziej się wysilić. Myślę,że warto zapytać tam, bo u mnie akurat wypadli dobrze jeśli chodzi o ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miksar 24.12.2012 03:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 ZDROWYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ORAZ SZCZĘŚLIWGO NOWEGO 2013 ROKU WSZYSTKIM FORUMOWICZOM ŻYCZY MIKSAR Z RODZINKĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 27.12.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Poszukuję firmy do adaptacji poddasza, możecie polecić solidną ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 01.01.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Polecicie solidną ekipę do instalacji wentylacji mechanicznej? Może być na priv lub mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajek5 03.01.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 To ja Wam cosik poradzę: jest na FM wątek o zwrocie VAT. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48402-Zwrot-VAT/page344 Tam, dokładnie wczoraj koło g. 22ej trafiłam na link do strony, gdzie za niespełna 7 zł pobrałam sobie program do rozliczania zwrotu Vatu. http://www.pit.republika.pl/vzm.htm Za kolejne bodaj 8 zł ściągnęłam wyszukiwarkę materiałów - (po nazwie/ albo części nazwy/ albo hasłowo/ albo symbolach PKWiU). Do północy rozpisałam ok. 1/3 faktur, które zgromadziłam. Myślę, że do piątku spokojnie sobie z tym poradzę i jeszcze przed Nowym Rokiem zdążę złożyć wniosek w US A może ktoś poleci geodetę, który za rozsądne pieniądze zrobi inwentaryzację powykonawczą (dom plus 3media)? Wielkie dzięki myślę że skorzystam a na geodetę wyślę ci namiar na priv (nie wiem czy jest b. tani ale możesz sprawdzić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubalka 03.01.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Polecicie solidną ekipę do instalacji wentylacji mechanicznej? Może być na priv lub mail: [email protected] A dlaczego priv lub mail? Ja tez będę szukał sprawdzonej ekipy, więc przyłączam się do pytania. Pozdrawiam, kubalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 03.01.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Poszukuję w Łodzi lub okolicach sklepu z farbami Dulux w dobrej cenie. Czy możecie mi jakiś sklep polecić? Może jest jakiś na ul. Wydawniczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 04.01.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Cześć Wszystkim! Ja dzisiaj dla odmniany trochę z innej, ogrodniczej beczki Od jakiegoś czasu jestem w kontakcie z jedną z forumowych ogrodniczek, działających na naszym terenie (bardzo sympatyczna, cierpliwa, dużo mi doradziła w sprawach ogrodowych). Organizuje teraz warsztaty, które mogą być ciekawą formą zaplanowania ogrodu - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210357-Warsztaty-SAM%28A%29-projektuj%C4%99-SW%C3%93J-ogr%C3%B3d-%C5%81%C3%93D%C5%B9 Ja chyba zlecę projekt, ale te warsztaty mnie baardzo kuszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carnation 06.01.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Witam, mam do Was pytanie o solidną, ale najlepiej niedrogą ekipę do dachu. Może macie kogoś godnego polecenia? Będę wdzieczna za wszelkie namiary Dopiero dzisiaj dołączyłam do Grupy więc w przyszłości postaram się odwdzięczać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 06.01.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Arek Nowak z Brzezin - dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carnation 06.01.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Arek Nowak z Brzezin - dach Dziękuję za szybką odpowiedź Dasz mi jakieś bliższe namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 08.01.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 kupowal ktos drzwi do kotłowni zewnętrzne ?? Znalazłam w poleceniach tylko namiar na mag mar, ale tel nie działa, a firma nie ma strony w necie. Jesli ktos gdzies kupił o poleca to dajcie namiary - priorytet drzwi ciepłe i niedrogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 08.01.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Witam, mam do Was pytanie o solidną, ale najlepiej niedrogą ekipę do dachu. Może macie kogoś godnego polecenia? Będę wdzieczna za wszelkie namiary Dopiero dzisiaj dołączyłam do Grupy więc w przyszłości postaram się odwdzięczać Pozdrawiam nam dach robił polecany tu juz kilkakrotnie pan wyrwas grzegorz - niezła robota, niezła cena, ale trochę niesłowny jesli chodzi o terminy, do tego czasami trudno sie z nim skontaktować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 08.01.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ponawiam: Oddam w dobre ręce kontener jako pomieszczenie gospodarcze tymczasowe na budowę za 200 zł. Stacjonuje w Józefowie gm. Zgierz trasa Zgierz-Stryków. Dość wysłużony, ale jeszcze posłuży. Sprzedam też stemple sztuk około 130 długości 2,9 - 3 m. za cenę 3,5 zł od sztuki, jesli ktoś weźmie wszytskie może być za 3 zl od sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts