Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Ponawiam:

Oddam w dobre ręce kontener jako pomieszczenie gospodarcze tymczasowe na budowę za 200 zł. Stacjonuje w Józefowie gm. Zgierz trasa Zgierz-Stryków. Dość wysłużony, ale jeszcze posłuży.

Sprzedam też stemple sztuk około 130 długości 2,9 - 3 m. za cenę 3,5 zł od sztuki, jesli ktoś weźmie wszytskie może być za 3 zl od sztuki.

Ja jestem bardzo zainteresowana kontenerem. Możesz wstawić jakieś zdjęcie? Jestem ze Zgierza więc i lokalizacja w Józefowie mi bardzo odpowiada:)

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

kupowal ktos drzwi do kotłowni zewnętrzne ?? Znalazłam w poleceniach tylko namiar na mag mar, ale tel nie działa, a firma nie ma strony w necie. Jesli ktos gdzies kupił o poleca to dajcie namiary - priorytet drzwi ciepłe i niedrogie :)

Podpinam się pod pytanie, bo też szukam takich drzwi. Wymogi - oprócz tego że ciepłe i tanie, to jeszcze białe :rolleyes:

Markoos, masz jakieś info o takich drzwiach?

Poszukuję składu , stolarni z deskami sosnowymi na podłogę. Solidny stolarz też poszukiwany - podłoga i schody do ułożenia.

Urwał mi się kontakt do mojego stolarza Pana Marka z okolic ul. Pabianickiej solidna z niego firma i teraz jestem zmuszony szukać nowego fachowca. Ktokolwiek widział, ktokolwiek słyszał o Panu Marku proszony o kontakt.

Podpinam się pod pytanie, bo też szukam takich drzwi. Wymogi - oprócz tego że ciepłe i tanie, to jeszcze białe :rolleyes:

Markoos, masz jakieś info o takich drzwiach?

Ja juz zamówiłam. W salnie drzwi na przeciwko dawnego Nomi. Zwykłe, stalowe (zdecydowanie grubsza blacha niz w marketach), ocieplane, grubsze niż standardowe ( 55-tki) w kolorze, ja akurat orzech, ale był duży wybór :) Jeszcze nie wiem czy polecam, ale mam z głowy :) Zawsze to jakis namiar :) Moje nazywają się Mieszko i wyszły coś trochę poniżej 1000 zł.

Drzwi zamówione teraz kominek - no i tu pytanie - robił ktoś kominek narożny (rogowy) taki troszku większy np 80 cm na długość, panoramiczny ?? Polecacie jakiś nie-dramatycznie-drogi ?? Bo mnie ceny u polecanego tu wyknawcy powaliły :( I to nie ceny obicia i robocizny tylko właśnie wkładu.......

Witam.

Powoli przymierzam się do założenia alarmu w domu. Okablowanie położy elektryk razem z pozostaymi instalacjami. Ale co dalej, czy wziąźć jedną firmę do montażu porządnego alarmu a osobno agencję ochrony do monitoringu czy też może zdecydować się na montaż alarmu od razu przez agencję ochrony (taniej)? Jakie macie doświadczenia z agencjami ochrony z Łodzi i okolic (zwłaszcza łódź-wscód tj. Koluszki-Andrespol)?

@sylwek 1974: ja zrobiłem to tak, że elektryk założył mi alarm (centralkę plus czujki), a później firma S..... S..... (popularna agencja ochrony) dołożyła swój moduł i mam komplet. Nie odpowiem Ci co lepsze, ale moje rozwiązanie się o tyle sprawdziło, że elektryk założył mi alarm w ciągu 1 dnia (kable położone przed tynkami) i później mogłem czekać trochę spokojniej na finalizację procedury w firmie ochroniarskiej (1,5 miesiąca) ze świadomością, że wyjący alarm przepłoszy mniej wprawionych złodziejaszków.

sylwek 1974:

Ja długo wertowałem temat alarmów tylko u mnie wszystko zrobiłem sobie sam. Powiem, tak: jeśli masz kasę niech zrobi to fachowiec, a firma ochrony niech podepnie swój moduł GSM i tyle. Naoglądałem się wielu instalacji robionych przez firmy ochroniarskie i wniosek jest jeden: partacze i paproki do kwadratu, aby szybciej, więcej, prościej!!!

Jak masz czas możesz troszkę poczytać:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?9326-Instalacja-alarmowa-raz-jeszcze

Witam.

Powoli przymierzam się do założenia alarmu w domu. Okablowanie położy elektryk razem z pozostaymi instalacjami. Ale co dalej, czy wziąźć jedną firmę do montażu porządnego alarmu a osobno agencję ochrony do monitoringu czy też może zdecydować się na montaż alarmu od razu przez agencję ochrony (taniej)? Jakie macie doświadczenia z agencjami ochrony z Łodzi i okolic (zwłaszcza łódź-wscód tj. Koluszki-Andrespol)?

A nam kompleksowo zrobił S..S.. i nie narzekamy. Wszystko działa.

ja już mam temat docieplenia i wykończenia poddasza za sobą. Moge z pełna odpowiedzialnością polecic ekipe młodych chlopakow ktorym nic nie stoi na przeszkodzie w wykonywaniu pożądnej pracy. robia całe wykończenie srodka z instalacjami i do tego elewacje tez mi zrobili przed zimą. Gość ma na imie Adrian. namiar 513655610. Dotarłęm do niego rownież z polecenia.