Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Gdyby ktoś z forumowiczów kiedyś utwardzał sobie drogę, to jako materiał polecam kruszywo betonowe 0-63mm. Jest to gruz betonowy kruszony (bez metalowych elementów).

W moim przypadku wysypałem to na rzadkie błoto i glinę, przez dwie godziny ubijała to koparka. Przejazd teraz wygląda bardzo dobrze.

Gdyby ktoś potrzebował, to mam namiary do człowieka który tym handluje.

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ze swojego doświadczenia i "użytkowania" ;) rynien od 4 lat - zadowoleni jesteśmy z Lindaba

http://www.lindab.com/pl/private/products/Pages/Lindab-Rainline-.aspx?refpageid=28aedf7a-a1c8-4da4-8d44-2221080d8cb9

Nie rdzewieją, nie blakną, nie przeciekają, wytrzymuja zsuwanie się z dachu czap śniegu po zimie :)

pozdrawiam, majki

Dzięki ja właśnie zastanawiałam sie nad Lindab, Galeco. Ale myślę że lindab. Obejrzałam twój dziennik i mam pytanko jaką masz dachówkę chodzi mi o producenta i dokładną nazwę dachówki, i jaki kolor orynnowanie i podbitki do tego wybrałaś. Dzięki. Pozdrawiam

Tak mowię o K4 z Brzezin. Dostawa materiałów na dach złożona 4 marca do dnia dzisiejszego dotarla cząstkowo. najgorsze w tym, że nie powiedzą szczerze ze nie dostarczą materiału tak aby można bylo gdzie indziej zamowić tylko z dnia na dzień zwodzą, nie polecam. nawet ich autoryzowai wykonawcy przenieśli się do innej hurtowni - to też o czymś świadczy. Dla mnie porażka na całej lini.

P.S. Sailor podeślij namiary na to kruszywo (i powiedz jak to cenowo wychodzi)

Dzięki ja właśnie zastanawiałam sie nad Lindab, Galeco. Ale myślę że lindab. Obejrzałam twój dziennik i mam pytanko jaką masz dachówkę chodzi mi o producenta i dokładną nazwę dachówki, i jaki kolor orynnowanie i podbitki do tego wybrałaś. Dzięki. Pozdrawiam

Dachówka to Braas Celtycka Cisar, rynny i blachy Lindaba grafitowe, podbitka Orobel grafitowa, kolor Antracyt 143 - http://www.orobel.pl/kolory.htm

pozdrawiam, majki

Sławojka/ kibelek poszukiwany

Cześć,

Czy ktoś nie ma na zbyciu 'przechodzonej' sławojki, która już nie komponuje się obok nowo wybudowanego domu? ;-) Preferowana lokalizacja - południe Łodzi / Ksawerów.

Pozdrawiam!

Witam,

mam do sprzedania taki kibelek. Kupiłem go w 2010 roku od kolegi.

Obecnie jest w stanie dobrym i jeszcze nie jedną budowę zaliczy (nie przecieka itd.). Na wyposażeniu są dwie klapy oraz beczka na nieczystości.

Gratis dorzucę bloczki betonowe do postawienia na ziemi.

Do obejrzenia na Rąbieniu AB.

Preferowany termin odbioru - połowa czerwca; natomiast rezerwacji można dokonać wcześniej.

https://picasaweb.google.com/krzysztof.stawicki.80/Kibelek#5870380224152008130

witam,

Może ktoś polecić firmę lub stolarza wykonującego meble kuchenne?Szukam także informacji nt. firmy "nowa kuchnia" z okolic Łasku-może ktoś korzystał z ich usług ?

Mogę polecić stolarza od kuchni. Jest dobry co przekłada się na cenę.

pozdrawiam, majki

Witaj,

Ja startuje w tym roku na Ziemiańskiej.

W/g dokumentacji geotechnicznej badania podłoża gruntowego jakie zrobiłem:" Woda gruntowa występuje bardzo płytko. Woda ma swobodne zwierciadło, które podczas badań znajdowało się 0,2m poniżej powierzchni terenu. Stwierdzony poziom wody należy traktować jako wysoki. Przewiduję się, że w suchych porach roku lustro wody obniża się o ca 0,5m".

Tyle teorii. Ale praktyka pokazuję coś innego - kopałem studzienkę wodomierzową w zeszłym roku (w czerwcu - nie był upalny) i wody nie było na 2m!

Ale równie dobrze 5 m dalej woda mogła być płytko.

Pozdrawiam

Witam!

Znajomi wybudowali się w rejonie Wolskiej i Zagajnikowej. Utopili prawie całe piętro w wodzie. Budowali klasycznie, ława, fundamenty. Podwyższyli działkę o 0,5 m. Teraz mając tę wiedzę mówią zdecydowaliby się na płytę fundamentową.

Pozdrawiam!

Gdyby ktoś z forumowiczów kiedyś utwardzał sobie drogę, to jako materiał polecam kruszywo betonowe 0-63mm. Jest to gruz betonowy kruszony (bez metalowych elementów).

W moim przypadku wysypałem to na rzadkie błoto i glinę, przez dwie godziny ubijała to koparka. Przejazd teraz wygląda bardzo dobrze.

Gdyby ktoś potrzebował, to mam namiary do człowieka który tym handluje.

Możesz podesłać namiary i jakieś orientacyjne ceny.

Pozdrawiam

Orientujecie się może czy takie schody http://www.greg-mart.pl/foto/75d941bd7ee3a14899b69d921047bd3f.JPG mocuje się tylko do ściany czy do podłogi również trzeba?

Pytam bo chciałem dać na całości podłogówkę i nie wiem czy nie będzie później problemu z takimi drewnianymi schodami

Pozdrawiam