Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Hej,

mam problem działka w KAsawerowie, glina teraz dość wilgotno a potrzebuję wykopać pod zbiornik na deszczówkę i rozplantować 200ton nawiezionej ziemi.

Był gość z koparką JCB czy coś takiego ale więcej rozwalił niż zrobił bo się zakopał. Doradżcie kogoś lub może rodzaj sprzętu który dałby radę. Myślę o gąsienicówce ale na oczy nie wiedziałam jak to daje radę i do czego się nadaje. musi przejechać z boku między domem a płotem szerokość 5 m.

Bede wdzięczna za pomoc

Witaj Johana, my budujemy się w południowej części Łodzi i mamy tam mnóstwo gliny. Po zeszłej zimie żaden sprzęt czy czekanie nie dawało rady. Trzeba było montować drenaż i utwardzić wjazd, Dopiero potem koparka mogła zacząć wykopy. Polecam takie rozwiązanie by nie stracić kilku miesięcy, tak jak my:)

Mam pytanie do wszystkich - jak ocenianice okna Gidanexu i gdzie je zamawialiście? Długo się na nie czeka?

Ewentualnie jakich innych producentów lub przedstawicieli producentów okien drewnianych polecacie?

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Cześć, czy ktoś wie, gdzie można od ręki kupić profile ocynkowane 60x60 lub 80x80? Potrzebuje zamontować jako słupki do ogrodzenia frontowego.

Może ktos dysponuje dodatkowo namiarami na sensownego wykonawcę bramy przesuwnej - potrzebuję sam szkielet do wypełnienia drewnem + inne przyległości (furtki, profile)...

p.s. Wykonawcę dobrego i drogiego już znalazłem... ;) Teraz szukam dobrego i ekonomicznego.

mmmad żyjesz !!! :) :) :) Kopę lat ! :)

Na Pw idą do Ciebie namairy na mojego ślusarza od bramy i nie tylko :)

Jest na 200% dobry i moim zdaniem rozsądny cenowo.

pozdro, majki

mmmad żyjesz !!! :) :) :) Kopę lat ! :)

pozdro, majki

Jutro mija 9 lat odkąd się zarejestrowałem na forum :)

Na Pw idą do Ciebie namairy na mojego ślusarza od bramy i nie tylko :)

Jest na 200% dobry i moim zdaniem rozsądny cenowo.

Dzięki, już nawiązałem kontakt.

p.s. Czy są tu jeszcze jacyś inni żyjący "weterani"?

Majki, czy czasami forowicze się jeszcze spotykają live?

Dobry wieczór wszystkim:-)

przepraszam,że nie przekopuje forum jak to robiłam kilka lat temu - jeszcze raz dziękuję za wszystkie namiary. Już dzięki Bogu pięc lat mieszkamy w domu, nawet już remont na dole się przyplątał ( 3 biegających maluchów płci męskiej robi swoje:-). Podajcie plis jakie teraz ceny na tynki cementowo- wapeinne i docieplenie, aha czy robia jeszcze tynki z materiałem klienta, bo słyszałam ze teraz sa jakies gotowe mieszanki, ale to pewnie kasa wieksza> I moze ktos podpowie gdzie najkorzystniej styropian, ja brałam z kolgrostu. Może ktos pomoże z budujących się obecnie? ps brat się buduje i obiecałam pomóc, a czasu bardzo mało. dziękuję z góry i pozdrawiam wszystkich budujących- póxniej jest super!!!

Dobry wieczór wszystkim:-)

przepraszam,że nie przekopuje forum jak to robiłam kilka lat temu - jeszcze raz dziękuję za wszystkie namiary. Już dzięki Bogu pięc lat mieszkamy w domu, nawet już remont na dole się przyplątał ( 3 biegających maluchów płci męskiej robi swoje:-). Podajcie plis jakie teraz ceny na tynki cementowo- wapeinne i docieplenie, aha czy robia jeszcze tynki z materiałem klienta, bo słyszałam ze teraz sa jakies gotowe mieszanki, ale to pewnie kasa wieksza> I moze ktos podpowie gdzie najkorzystniej styropian, ja brałam z kolgrostu. Może ktos pomoże z budujących się obecnie? ps brat się buduje i obiecałam pomóc, a czasu bardzo mało. dziękuję z góry i pozdrawiam wszystkich budujących- póxniej jest super!!!

Tynki cementowo-wapienne cemwnt-piasek-wapno moge polecić Grzegorz Smolarek 604-975-865 bardzo solidna firma

z gotowych materiałów wyjdzie drożej a w/w firma zrobi tynki bardzo solidnie powiedz ze numer masz od glanca łukasza od posadzek

styropian zamawiam w zgierzu bardzo wielu klientów tam skierowałem nawet właściciel o tym nie wie hehe polecam go od prawie dwóch lat ma styropiany dobrych producentów i dobre ceny kleje izolacje itp wszystko tam kupisz kom. 513 855 855

ekipa do elewacji polecam Darek 693-420-235 powołaj sie na glanca od posadzek

jeżeli chcesz jakis namiar pisz wykonuje posadzki maszynowe znam wiele dobrych firm widze ich prace na różnych budowach podeśle ci zawsze sprawdzona ekipe

pozdrawiam

Tynki cementowo-wapienne cemwnt-piasek-wapno moge polecić Grzegorz Smolarek 604-975-865 bardzo solidna firma

z gotowych materiałów wyjdzie drożej a w/w firma zrobi tynki bardzo solidnie powiedz ze numer masz od glanca łukasza od posadzek

styropian zamawiam w zgierzu bardzo wielu klientów tam skierowałem nawet właściciel o tym nie wie hehe polecam go od prawie dwóch lat ma styropiany dobrych producentów i dobre ceny kleje izolacje itp wszystko tam kupisz kom. 513 855 855

ekipa do elewacji polecam Darek 693-420-235 powołaj sie na glanca od posadzek

jeżeli chcesz jakis namiar pisz wykonuje posadzki maszynowe znam wiele dobrych firm widze ich prace na różnych budowach podeśle ci zawsze sprawdzona ekipe

pozdrawiam

Dziekuje bardzo, jeszcze na pewno sie zgłosze po namiary:-) Pozdrawiam.

Jutro mija 9 lat odkąd się zarejestrowałem na forum :)

Dzięki, już nawiązałem kontakt.

p.s. Czy są tu jeszcze jacyś inni żyjący "weterani"?

Majki, czy czasami forowicze się jeszcze spotykają live?

Mnie już stuknęło 11 lat ... :bye:

Ostatnio weteranów coraz mniej ... :( Spotkanie tez było jakieś 3 lata temu ...

Życie ...

Choć fajnie było by się spotkać i pogadać ;)

pozdrawiam, majki

Szmbo wkopane....ale była masakra. Normalnie aż mnie serce bolało.

gąsiennicówki nie znalazłam, ale jeśłi ktoś potrzebuje ekipe koparkowo ładowarkowo cięzarówkową to mogę polecić nie są najtańsi, ale uwierzcie mi że lepiej czasem 100 za h dać niż 80pln i będzie więcej zrobione. Ojciec i syn. Ratowali mi wykop na 3 m głęboki w wodzie i glinie i wszystko zakończyło się sukcesem.

Jeśli chodzi o tynki ja będę robiła za miesiąc mam tynkarza z polecenia, po spotkaniu jestem na tak, kosztowo cen-wap robiony na budowie to robota 15zł materiał wychodzi koło 7zł na metr (tak mi wykonawca mówił) jeśli chodzi o cen-wap gotowe to usługa z materiałem 26zł/m2 a tynki gipsowe diamant (na które my się zdecydowaliśmy) - ponoc mega twarde no i już gładkie na gotowo też 26pln/m2, za jakieś specjalne zacieranie na gładko cem-wapiennych trzeba doliczyć 1zł/m2 i ponoć nadają się do malowania.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany Kontakt podam chętnie jak zrobią u mnie :)

orientujecie się jaki koszt muszę założyć za mb rury gazu już na własnej posesji? koszt przyłącza z gazowni znam i chciałąbym oszacować ile mnie ta przyjemność doprowadzenia gazu wyniesie, projekty też są. Na chłopski rozum, ekipa z uprawnieniami 50mb gazociągu na mojej działce, skrzynka chyba z zaworem na elewacji i tylko przez ścianę do kotłowni do pieca.

Podrzućcie wsoje koszty i namiary na gazowników wspólpracujących z gazownią PAbianice :) bo nei wiem czy myśleć o pompie czy zostać przy gazie....

od rekuperacji też szukam jakby ktoś chciał zarekomendować :)

orientujecie się jaki koszt muszę założyć za mb rury gazu już na własnej posesji? koszt przyłącza z gazowni znam i chciałąbym oszacować ile mnie ta przyjemność doprowadzenia gazu wyniesie, projekty też są. Na chłopski rozum, ekipa z uprawnieniami 50mb gazociągu na mojej działce, skrzynka chyba z zaworem na elewacji i tylko przez ścianę do kotłowni do pieca.

Podrzućcie wsoje koszty i namiary na gazowników wspólpracujących z gazownią PAbianice :) bo nei wiem czy myśleć o pompie czy zostać przy gazie....

Co do rekomendacji ekipy od rekuperacji na priv wysłałam namiar.Pozdrawiam :)

Wysłałam Ci na priva namiar na super gazownika. Pozdrawiam

Witam,

Czy mógłby ktoś powiedzieć ile kosztuje położenie dachówki ceramicznej na dachu dwuspadowym wraz z obróbkami blacharskimi, oknami dachowymi i kominem, oczywiście ołatowanie i folia też?

Mam jedną ofertę ale wydaje mi się strasznie drogo i szukam porównania.

Z góry dziękuję.

Co prawda w 2008 roku więc trzeba wziąć na to poprawkę, płaciliśmy bodjaże 75zł/m2 dachu gotowego : deskowanie, papa, łaty, dachówka betonowa, rynny, obróbki kominów, 2 okna dachowe, dach wielospadowy. Ekipa sprawdzona i dobra. Bez żadnych problemów od 5 lat :) pozdrawiam, majki