Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Witam kiedy montowaliście drzwi zewnętrzne ,po tynkach i wylewkach czy przed,jeżeli po tynkach to jak później je obrabialiście ,u mnie będzie tynk cementowo-wapienny pod malowanie.

Hej

Wszystko zależy jakie drzwi- bo jak metalowe - to wszystko jedno kiedy

Jak drewniane - to po tynkach wylewkach - no a potem normalnie ktoś musi je obrobić.

Nie chce być posłańcem złej nowiny ale jeśli planujesz tynki cementowo-wapienne - to one nie nadają sie pod malowanie:-( :no:

Są twardsze od gipsowych i mają większą strukurę ziarna tynku - po prostu są chropowate i trzeba na nie gładz:yes:

Ja mam gipsowe i to diamanty - najdroższe i niby najlepsze a i tak trzeba szlifowac jak chce się miec gładko :-(

Pozdrawiam Saly

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Hej

Jak drewniane - to po tynkach wylewkach - no a potem normalnie ktoś musi je obrobić.

Nie chce być posłańcem złej nowiny ale jeśli planujesz tynki cementowo-wapienne - to one nie nadają sie pod malowanie

Są twardsze od gipsowych i mają większą strukurę ziarna tynku - po prostu są chropowate i trzeba na nie gładz

Ja mam gipsowe i to diamanty - najdroższe i niby najlepsze a i tak trzeba szlifowac jak chce się miec gładko

Pozdrawiam Saly

Witaj,oglądałem tynki cem-wapienne prosto pod malowanie,ja nie będę na nie kład gładzi ,nie lubię ścian jak lustro ,będę miał drzwi drewniane wiec chciałbym je założyć przed tynkami aby je od razu obrobili bo później jak będą obrabiane to może być widać mała różnice na tynku.

Hej

Nie chce być posłańcem złej nowiny ale jeśli planujesz tynki cementowo-wapienne - to one nie nadają sie pod malowanie

Są twardsze od gipsowych i mają większą strukurę ziarna tynku - po prostu są chropowate i trzeba na nie gładz

Ja mam gipsowe i to diamanty - najdroższe i niby najlepsze a i tak trzeba szlifowac jak chce się miec gładko

Pozdrawiam Saly

Witaj,oglądałem tynki cem-wapienne prosto pod malowanie,ja nie będę na nie kład gładzi ,nie lubię ścian jak lustro ,będę miał drzwi drewniane wiec chciałbym je założyć przed tynkami aby je od razu obrobili bo później jak będą obrabiane to może być widać mała różnice na tynku.

Witam

Od kilkunastu lat pracuję w firmie produkującej drzwi drewniane i szczerze odradzam montowania takich drzwi przed tynkami, tak się wypaczą, że prawdopodobnie ich nie otworzysz. Producenci w gwarancji zaznaczają, że montaż drzwi drewnianej po zakończeniu mokrych robót w domu.

Pozdrawiam

e.

Witam

Jakie drzwi zewnętrzne antywłamaniowe polecacie ?

Jaki piec do ogrzewania gazowego polecacie ?

Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki :)

Hej

Nie ma tak naprawdę drzwi zew antywłamaniowych

Są zamki które mają odpowiednie atesty - ale jeśli chodzi o zabezpieczenia to :no:

Raczej wybór drzwi do koloru okien no i wiadomo ze drzwi metalowe będą mniej ciepłe niż drewniane

Jeśli chodzi o piec do centralnego to znowu do czego on ma być ????

czy tylko do ogrzewania Czy także do Ciepłej wody ???

Ja osobiście polecam immergas model zeus z zamkniętą komorą spalania

Ale piec należy dobrać do wielkości domu i rodzaju gazu ( z sieci czy z butli) - najlepiej doradzi hydraulik robiący instalację

Pozdrawiam

Saly

Gdyby Ktoś potrzebował dobrą, sprawną ekipę w rozsądnej cenie od tynków cementowo-wapiennych (drobne ziarno, my nie kładliśmy gładzi) to przekażę namiar do naszego wykonawcy Pana Edwarda, teraz robi u nas też elewację. Szczerze polecam!

I bez gładzi można było malować już takie powierzchnie?

Poproszę namiary na priv.