Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Nie dojdziemy do porozumienia;) powtórzę jeszcze raz ja sie nie upieram przy pianie chodzi mi tylko o to ze jezeli jest podobny do welny material jesli chodzi o przepuszczalnosc to plusem jest to ze nie powstaja mostki termiczne czyli nie potrzebuje kłaść dwoch warstw aby tego uniknąć. Piana wchodzi w każdą szczeline eliminuje mozliwosc pozostawienia jakiejś szpary. Czyli takie 22 cm powinny wystarczyć do ocieplenia. A brakuje mi w tej dyskusji wlasnie takiego glosu kto to ma i powie jasno i wyraźnie zeby tego nie robic bo to wuj, dupa i kamieni kupa jak mawial klasyk;)

w temacie co wystarcza do ocieplenia to odpowiem ci tak: 22cm piany ledwo ledwo spełnia normę i nic ponadto, nie gwarantuje ultra super niskich rachunków CO, nie wpływa korzystnie na mikroklimat, nie wiąże krawatów, nie prostuje ścian itp

PS mój domek ma wypiankowaną ścianę 3W w piwnicy, dawno temu ten pomysł wydawał mi się wyjątkowo przedni, jak zobaczyłem rachunek to spadłem z krzesła z wrażenia

Witam

Potrzebuje elektryka i ekipy do zamontowania podbitki

mile widziana ekipa do tynków wewnątrz budynku ,moze ktoś da namiar na rozsądne ceny i dobrą jakość

czekam i pozdrawiam

do podbitki zadzwoń pod ten numer 693-420-235

tynki 514-057-718 lub inna firma 793-741-321

powołaj się na Glanca Łukasza

POzdrawiam

Witam,

może ktoś polecić kogoś od rekuperacji w Łodzi lub okolicach? (Budowa w okolicach Rzgowa)

Na wiosnę ruszam z budową - a że dom będzie stał na płycie to chciałbym jak najszybciej zrobić projekt rekuperacji + GWC.

@mpoplaw - może możesz kogoś polecić?

robiłem dom pod łodzią 750m2 i robiła tam firma rekuperacje oraz całą istalacje CO i WodKan podaje numer Sławek 607-429-992 powołaj sie na Glanca

Pozdrawiam

Witam

Mam pytanie. Muszę zrobić taras nad pomieszczeniem ogrzewanym. Zastanawiam się jak to zrobić by się nie lało a czytałem i słyszałem, że tak może się zdarzyć. Chciałem się zapytać czy słyszeliście o takiej metodzie KORA-TER tarasowy system bezklejowy. Trochę o nim czytałem i powiem szczerze, że nie chce mi się wierzyć za bardzo, że luźno położone elementy "będą cały czas w tym samym miejscu". Może słyszeliście o czymś takim, może znacie kogoś kto to robił i jakąś dobrą ekipę.

Z góry wielkie dzięki.

Gdyby ktoś szukał sprawdzonej ekipy budującej to polecam znalezionego zresztą gdzieś tu na forum pana Stasiaka z Łasku. Ekipa budowała szybko i sprawnie, a do wykonanej pracy nie mamy zastrzeżeń. Wszystko równo, czysto, nawet wymagający kierownik budowy nie miał zastrzeżeń. Gdyby ktoś był zainteresowany to podaję kontakt - Przemysław Stasiak 691 754 608

• 2 weeks później...

mam dwa namiary 607-812-039 lub 604-409-969 powołaj się na glanca od posadzek.

zadzwoń, zapytaj.

Pozdrawiam

quote=cichy1981r]Witam

Poszukuję firmy, która zajmuje się sprzedażą kruszyw. Konkretnie interesuje mnie kamień, który mógłbym wysypać na podwórku, na podjazd. Może macie bądź znacie takie firmy. Z góry dziękuję.