tomek_lodz 04.02.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Wyrazy współczucia dobrze że z Tobą wszystko OK jeżeli bierzecsz kasę z TU to znam taniego mechanika z Aeksandrowa (ojciec mojej pracownicy) lakirował mi ostatnio mój samochód może pupcia niemowlaka to nie jest ale za tą cenę rewelka. Z moich wiadomości lepiej brać kasę z TU niż robić bezgotówkowo, dlaczego masz fundować mebrlki do kuchni lakiernikowi a nie sobie , co do frontów szafek to ja kupowałem na Więckowskiego 39 (obok I LO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 04.02.2005 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Tomek Możesz powiedzieć który to mechanik. Nie dalej jak w grudniu też miałem samochód u lakiernika w Aleksandrowie (zresztą już 2 raz - żaden z mojej winy). Jak się już prawie wyjeżdża z Aleksa to przed CPN/ORLEN w prawo i zaraz po lewej stronie. Czy to ten sam? U mnie i tak bezgotówkowo się pewnie by nie dało. Na 100% powiedzą, że to szkoda całkowita... Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 07.02.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Tomku, wspólczuje, do przyjemnych to nie nalezy...ale dobrze ze sam jestes w calosci... Kochani, piszcie kto wybiera sie 5 marca na spotkanie muratorowe do W-wy. Ja chetnie! Moze pojedziemy grupka z Lodzi razem? Slyszalam ze rok temu bylo super! Rosa, info otrzymalam, odkurzaczami centralnymi nadal jestem zainteresowana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 07.02.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Honorato Oczywiście, że możesz obejrzeć mój domek...tylko, jaśli bardzo Ci się nie spieszy...to wolałbym jeszcze trochę poczekać, aż go trochę posprzątam...no chyba, że to nie stanowi problemu. W Allianz byłem dziś ponad 2 godziny...papierologia...papierologia...ehh Zobaczymy jak to wycenią i co mi zaproponują. Pozdrawiam T. PS. Bardzo ubolewam, ale na spotkanie w tym roku nie dam rady pojechać, bo w tym czasie będę na swoim ostatnim w życiu studenckim wyjeździe w Zakopanem...ale z drugiej strony się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 07.02.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Honorato odnośnie odkurzacza centralnego. SMART projekt gratis, materiały ok.250zł - ROB-INSTAL Robert Głodowski 0-603/469-847 lub 712-55-40. Pan Robert przyjechał na budowę, doradził co i jak (projekt i wykonanie zrobiłem już sam, bo stety jestem teczniczny). Praca łatwa, jak każda fizyczna (cha, cha). Tak będziesz się śmiała jak wcześniej przewidzisz wszystkie bruzdy i przepusty pod rury fi 50mm. Bo inaczej mesel i młotek, lub flex i kupa kurzu. Ja mam dom z poddaszem i u mnie wystarczyły dwa gniazda ssące na ścianach (ok.30cm nad posadzką), przy założeniu,że będę miał wąż dł.6m. To jest proste: bierzesz sznurek dł.6m i sprawdzasz, czy Ci starczy od przewidywanego gniazda do najdalszego miejsca. Pamiętaj o meblach, tarasie, schodach itp. Jednostkę centralną będę miał w garażu (koszt 900-2000zł w zależności od firmy i modelu). Ma ona w sobie gniazdo dodatkowe na podłączenie węża do odkurzenia garażu i np. samochodu. Musisz też przewidzieć w ścianie zewn. odpowiednie miejsce na otwór fi 50 na wyrzutnię powietrza.Pan Jerzy Stącel (BEAM) przekonał mnie do automatycznej szufelki na korytarzu, chociaż przydałaby się też i w kuchni (koszt mater. ok.250zł).Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 07.02.2005 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Sorry, zapomniałem o namiarach do p.Jurka: 0-602/570-800 lub 634-70-14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 07.02.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Dziś moja Ładzina wzięła na siebie STARA. Tommco, aż starch ostatnio tu zaglądać - tak rozrabiasz, że koniec świata Mandaty, demolki, a na dodatek praca magisterska!!! Tyle emocji dostarczasz, że budowanie to już czysty relaks...... Honoratko - w odzewie - ja się piszę na wesoły pociąg do W-wy. Tym razem sama, bo młody z małżonkiem będzie w Krakowie, a drugie dziecię zostaje z psem. Z innej beczki - też mi pan Jurek doradził automatyczną szufelkę; mam w kuchni i jest rewelacyjna!!! Zapraszam do obejrzenia Gosia, Anna, Agata, Darek - jedziecie? Leszek i Ciechanka z Dzikusem raczej uziemieni, ale kto wie..... Wszystkim naszym nowym grupkowiczom powiem tylko, że budowanie bez udziału w zlocie forumowym to jak dom bez dachu!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 07.02.2005 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Luśka....o mandacie już dawno zapomniałem...zapłaciłem...i już.A to, że co chwila jakiś WIELKI pojazd bierze sobie za cel moją ładzinę, to co ja poradzę. Gdyby ktokolwiek był w tym momencie na moim miescu, to też by miał pogiętą blachę. Może ten samochód się robi pechowy....? Ale chyba nie mogę tak myśleć. Jeśli chodzi o pracę mgr mam jakieś 40 stron i nadal piszę. Może nie będzie tak źle, bo dziś odebrałem od promotorki poprawiony rozdział i większych zastrzeżeń nie ma.W środę znowu jadę do Wa-wy...szkoda, że nie będę mógł jechać 5go marca...ehhh. Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.02.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 witam grupe ile to trwało zaczym ją znalazłem... ale jaka silna i wspaniala Pochodze z Aleksandrowa, mialem budowac w Łodzi ale wrócilem na ojczyzny łono. Dzis sie spiesze bardzo na spotkanie z wykonawca. Napisze cos jak wróce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 08.02.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Witaj Pablo!!! Dziś cały dzień spędziłem na działeczce. Konkretnie siedziałem sobie przy oknie i gorącym grzejniku i pisałem pracę mgr. Słoneczko świeciło, w kominku ogień buchał...tylko szkoda, że jeszcze tam taki bałagan Pozdrawiam, T. PS. Może ktoś jedzie jutro do Stolyyyycy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.02.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 czy ktos w Aleksandrowie ostatnio podlaczal wode prad i gaz z ulicy do dzialki?? jakie to przykladowe koszta są?? prosze o odpowiedz bo nie wiem czy sie w to bawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 08.02.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Myślę, że najpełniej na to pytanie odpowie Ci Ania, oczywiście jak się tu pojawi Pozdrawiam Tommco PS. W którym rejonie Aleksa... masz zamiar się budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 09.02.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Tomku, w przerwie miedzy pisaniem pracy, dla rozruszania kregoslupa i innych czlonków mozesz zaczac sprzatac , tym bardziej, ze jeszcze nie stracilam ochoty na obejrzenie twojego domku! A ja jezdze po firmach okniarskich, nie powiem roznice sa w cenach spore, szcegolnie na ta moja witrynke ze szkla, nawet 100%. Szukam, rozmawiam, porownuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 09.02.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Witam wszystkich A ja mam ogromny dylemat co do kolorystyki podłogi w kuchni, jadalni i w ogóle:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 09.02.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 dżizas....jak ja dziś zmarzłem w tej stolyyycyyy....najpierw 30 minut w nie ogrzewanym pociągu na stacji, potem 2 godziny drogi....ehhh....myślałem, że się potem przejdę Nowym Światem....a tu tak nie miałem ochoty, że się spieszyłem, żeby zdążyć na następny pociąg Pozdrawiam T. PS. W tym tygodniu sprzątać pewnie nie zacznę. Może w następnym...ale przecież bałagan aż tak strasznie nie przeszkadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.02.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 a ja nadal nie wiem co zrobic czy szukac działki?? Ale tanie to one wcale nie są - bo taniej wlasnie szukam moze ktos wie łódź i okolice jakas fajna z mediami nawet w drodze Tommco a ty czym bedziesz ogrzewał domeczek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 09.02.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 olej + kominek z płaszczem wodnym Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.02.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 rozumiem ze zasila on domowe ogrzewaniea ile takie cacuszko kosztuje ile ciebie kosztowalo , na ile metrów domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 10.02.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Witajcie Kochani i oczywiście Pablo 1979! W związku z pracą mam ostatnio naprawdę mało czasu na pisanie na forum. A widzę, że u niektórych zima zimą a prace muszą iść. Tommco - jak znajdę wolną chwilę to Cię nawiedzę, bo czytając twoje posty nie mogę się powstrzymać. Do W-wy na zjazd sie niestety nie wybieram. padam ze zmęczenia. U mnie to wlaściwie już swojskie bytowanie. Powoli zapominam, że była budowa. Pewnie wiosną przypomnę sobie widząc ogród-klepisko. Na razie mi smutno, bo drewno mi sie skończyło i w kominku ciemno. Pablo! Witaj w Aleksandrowie (hi, hi, przecież to ja jestem skąd inąd, a Ty swojak ). Jestem bardzo zadowolona z lokalizacji tutaj i nie dałabym się za żadne skarby zamienic na Łódź. oczywiście w ramach tych samych zasobów finansowych. U mnie jest cicho, spokojnie, w miarę sąsiedzi nie zaglądają do okien (choć by mogli bo nie mam zasłon ani firanek). A do "cywilizacji" łódzkiej dobry dojazd. Proste sprawy w gminie, wszystko na miejscu. Oczywiście serdecznie zapraszam do mnie i na pogaduchy. Aha, w połowie lutego w Aleksandrowie uprawomocni sie plan zagospodarowania przestrzennego!!! Daj znać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 10.02.2005 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Pablo Jaśli chodzi o kominek to zapraszam do Klub użytkowników kominków z płaszczem wodnym i jeszcze do wątku aktualnie występjącego w wymianie doświadczeń. Aniu Co to jest, że wszyscy ostatnio pracują tak strasznie... Pozdrawiam T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts