jacekkkk 21.03.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 witam Łodziaków, właśnie jadąc dzisiaj do Łodzi zajechałem na swoją budowę i muszę powiedzieć że powiało wiosną gdyby nie ta niska temperatura to rozejrzałbym się za grillem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 21.03.2005 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Mam pytanie do Honoraty. Wyczytałem na forum że planujesz w swoim domu ogrzewanie typu komunek + piece akumulacyjne.Wyszło coś z tego ?Napisz jak chciałaś to rozwiązać, a jeżeli zrezygnowałaś to dlaczego. POZDR Sprawa ciagle jest otwarta. Nadal mam taki zamiar. Tzn. napewno bede miec w domu ogrzewanie elektryczne (odchodzi mi koszt budowy kolejnego komina spalinowego, kotlowni, zakupu kotłów, instalacj co, tak na dzien dobry oszczednosc rzedu 30 tys) + kominek z DGP. Musze sie wybrac do fachowcow od elektrycznego, a ciagle mi cos przeszkadza i dobrac do mojego domu jakis miks, pomiedzy konwektorami, podlogowka, piecami akumulacyjnymi ze statycznym i dynamicznym rozladowaniem, wtedy powiem cos blizej. Jezeli pojde w drozsze piece akumulacyjne z gornej polki, to caly system ogzrwania elektrycznego wyniesie mnie maks 10 tys (wiec i tak w porowaniu z tradycyjnym co bede 20 tys do przodu), a kominek i tak planowalam niezaleznie od rodzaju ogzrewania glownego. Zaznaczam ejdnak, ze pewnie nie w kazdym domu taki system sie sprawdzi, my budujemy w gminie bez gazu z sieci, mamy mala i zwarta bryle domu z centralnie polozonym kominkiem, dom bedzie dobrze ocieplony. U mnie sprawa wygląda całkiem podobnia. Gazu nie ma ,Wybrany projekt(chyba) to Zakątek z APA DOMY. Czy Masz na uwadze jakiegoś konkretnego fachowca lub firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.03.2005 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 jacekkk ja bylem u siebie w sobote , ale bloto jak diabli.... ale gril moze byc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 21.03.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 jacekkk ja bylem u siebie w sobote , ale bloto jak diabli.... ale gril moze byc.... u mnie na szczęście sucho, już tęsknię za grillami chociaż w zeszłym roku już mi się znudziło żarcie grillowane, po świętach pojadę coś porobić trzeba zaczynać sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.03.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 ja musze wykopac row przez ulice na prąd row przy ogrodzeniu na dociagniecie wody:( dół na szambo:( szpadla nie wbije ziemia zmarznieta czekac trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 21.03.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 ja musze wykopac row przez ulice na prąd row przy ogrodzeniu na dociagniecie wody:( dół na szambo:( szpadla nie wbije ziemia zmarznieta czekac trzeba mój teść to maszyna w sprawach kopania jak miałem wykopy to jak go się włączyło rano to do wieczora nie chciał schodzić nawet jak zjadł coś to zaraz gonił do pracy . Ja już padałem przy nim ze zmęczenia a on jest ode mnie o połowę chudszy i mniejszy a i ja nie jestem duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 21.03.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 od jutra ma się ocieplać to już niedługo ziemia puści, mi z kopania zostało jeszcze pod oczyszczalnię nie przepadam za tą robotą wolę coś konkretniejszego przy budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.03.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 jacekkk jazda... tesc w deche... moj powiedział ze pomoze ale w naszej wersji jest zupejnie odwrotnie tesc kawał chłopa ale słaby pewnie ) a ja polowa jego ale ze szpadlem jestem za pan brat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 21.03.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 u mnie najgorsza jest pierwsza warstwa ok.50 cm. twarda jak cholera potem to już z górki ja sam zlamałem 2 szpadle. Napisz gdzie w Aleksandrowie budujesz, mieszkałem 4 lata na al. Wyzwolenia [wynajmowałem w bloku kawalerkę] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.03.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 jjacekkk przez 25 lat w na tym samym osiedlu, teraz w Łodzi ale w krótce wracam na Aleksandrowa łono buduje na granicy Łodzi i Aleksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 22.03.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Mam pytanie do Honoraty. Wyczytałem na forum że planujesz w swoim domu ogrzewanie typu komunek + piece akumulacyjne.Wyszło coś z tego ?Napisz jak chciałaś to rozwiązać, a jeżeli zrezygnowałaś to dlaczego. POZDR Sprawa ciagle jest otwarta. Nadal mam taki zamiar. Tzn. napewno bede miec w domu ogrzewanie elektryczne (odchodzi mi koszt budowy kolejnego komina spalinowego, kotlowni, zakupu kotłów, instalacj co, tak na dzien dobry oszczednosc rzedu 30 tys) + kominek z DGP. Musze sie wybrac do fachowcow od elektrycznego, a ciagle mi cos przeszkadza i dobrac do mojego domu jakis miks, pomiedzy konwektorami, podlogowka, piecami akumulacyjnymi ze statycznym i dynamicznym rozladowaniem, wtedy powiem cos blizej. Jezeli pojde w drozsze piece akumulacyjne z gornej polki, to caly system ogzrwania elektrycznego wyniesie mnie maks 10 tys (wiec i tak w porowaniu z tradycyjnym co bede 20 tys do przodu), a kominek i tak planowalam niezaleznie od rodzaju ogzrewania glownego. Zaznaczam ejdnak, ze pewnie nie w kazdym domu taki system sie sprawdzi, my budujemy w gminie bez gazu z sieci, mamy mala i zwarta bryle domu z centralnie polozonym kominkiem, dom bedzie dobrze ocieplony. U mnie sprawa wygląda całkiem podobnia. Gazu nie ma ,Wybrany projekt(chyba) to Zakątek z APA DOMY. Czy Masz na uwadze jakiegoś konkretnego fachowca lub firmę? Chyba njawiększy wybór w Łodzi ogrzewaczy elektrycznych, podlogówek etc. ma firma Polcontact, http://www.polcontact.com.pl , tel.6508030, maja dwa sklepy na Próchnika 16 od 10 do 18 i na Lisciastej 96 od 7 do 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 22.03.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Pablo1979 ja mieszkałem w 13 bloku do zeszłych wakacji na wyzwolenia, teraz mieszkamy sobie koło Poddębic, a chatka rośnie 16 km. od Alexa po drodze na Poddębice . Napisz czy projekt kupywaleś gotowca czy daleś zrobić , ja mam gotowca z muratora D22 . Ta liczba1979 to rok twoich urodzin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.03.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 jacekkk kupilem gotowca w stanie surowym zamknietym, Agrobisp WB-3337 1979 to faktycznie rok mojego urodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 22.03.2005 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 pablo1979 jaki masz stan robót ? U mnie stan surowy prawie otwarty -niedokończone pokrycie dachu nie stykło kasy w zeszłym roku .Teraz jesteśmy w trakcie załatwiania małego kredyciku [30 tyś] do tej pory robiliśmy za swoją kase ale w końcu nadszedł moment że trzeba budować za pożyczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 22.03.2005 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 1979 to faktycznie rok mojego urodzenia Zaznaczam, że jestem pełnoletnia od jakiegos czasu i rok 1999 nie jest moim rokiem urodzenia A tak powaznie, to miło, ze coraz młodsi biora się za trud budowania. W moim przypadku pozytywne jest to, ze nie musze sie martwić, co będzie jak dzieci urosną i dom stanie sie za duzy - jest mały, bo dzieci już na "odchodnym". Po ostatnich ociepleniach i roztopach mam rade dla budujących: jesli cie nie stac od razu na wszystko, zrób to co musisz, ale na pewno zrób podjazdy, wybrukuj co trzeba kostką i ciesz sie na wiosne, że nie masz stawu na działce i wchodzisz do domu sucha nogą (wiem co mówie, w mojej części Aleksa jest wysoki poziom wód gruntowych - studzienka wodomierzowa pełna wody). Na tym nie warto oszczędzać. Mimo słońca jeszcze zimno. Dla chcących informacja: przy mrozach -15 i pierwszym sezonie grzewczym (zero palenia w kominku - drewno sie skonczyło ) mój dom na c.o. i ciepłą wodę zuzywał ok. 220 m3 gazu na miesiąc. To chyba dobry wynik? Wraz z poprawą pogody wracam do myśli z ubiegłego roku - może grill na dzialeczce?? Co o tym sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 22.03.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Jestem zaaaaa grillem oczywiście. Ale jakoś chyba na początku maja...ehhh Pozdrawiam PS. Taki jestem zajęty, że nie wiem w co ręce włożyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 22.03.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 HONORATA Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 22.03.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Witam wszystkich.U mnie błoto jest też odstraszające! Najgorsze są te ciężkie samochody z dostawami do sąsiednich budów. Cieszę się,że inni też się budują. Pamiętam dobrze,że dostawy do nas też psuły "strukturę" drogi. Anna99 ja też zużywam ok. 220m3 gazu na m-c (dom 222m2) wraz z CWU. Drewno do kominka suche też mi się skończyło i to w styczniu. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 22.03.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 co do wieku to fajnie że Pablo1979 ma taki rok urodzenia mój to 1974 także mam tutaj swojego prawie rówiśnika, gdyby każdy okazał swój wiek na naszym forum , to moglibyśmy zobaczyć w jakim wieku Łódz i okolice się budują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 22.03.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 jeśli chodzi o sezon grillowy to może przyjśc szybciej niż myślimy w kwietniu ma już być podobnież ponad 20 st. Ciekawe tylko czy w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts