Ciechanka 14.04.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Co jest grane??? Wszyscy na Hawajach? U mnie zaczęli wykop pod fundament. Oprócz tego prowadzimy batalię zdobywania różnych papierków do kredytu. Dostaliśmy również pozwolenie na garaż (wczesniej nie można było). 14 kwietnia jest śswietnym dniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 14.04.2003 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 U mnie dzis rozpoczelo sie kladzenie rurek miedzianych (CO i woda uzytkowa). Bardzo duzy zawrot glowy....czacha dymi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin 14.04.2003 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Tommco, skąd ja to znam Wszystkie fronty robót na raz! Trudno to wszystko ogarnąć. Póki co zrobiłem dziś mały rekonesans kominkowy. Pojeździłem pooglądać wkłady kominkowe i wyrobić sobie zdanie. Byłem na Uniwersyteckiej i Neonowej. Na dzień dzisiejszy optymalne wydają mi się SUPRA i FONTE FLAMME. Kosztują więcej od THERMIDORA z supermarketu, ale wydają się być niezawodne i godne zaufania (przy założeniu, że mogą stać się głównym źródłem ogrzewania. A może ktoś z Was ma już ten temat za sobą i podzieli się doświadczeniami? Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 15.04.2003 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Co do kominków skłaniam sie raczej ku Tarnawie. Ale jestem na dalszym etapie, nie wiem czy wybrać kominek z płaszczem wodnym czy standardowy. A poza tym biorę się za kładazenie instalacji. Front robót rusza po świetach. A przy okazji macie jakieś doswiadczenia na temat kredytu hipotecznego. W tej chwili jestem w sytacji znalezienia odpowiedzi na pytania: - jaki bank? - jaki kredyt? - w jakiej walucie? Pozdrawiam:smile::smile: Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 15.04.2003 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Tommco! Idę właśnie dzisiaj do Mulibanku. Pgadamy zobaczymy. A musz już kominkarza? Pozdrawiam Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 15.04.2003 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Słuchajcie sama w to nie wierzę. Wczoraj zaczęli i wykopali całość pod fundament. Dziś zalewają. Nieprawdopodobne. Później tydzień przestoju i do góry. Ja natomiast postanowiłam wziąć sobie dwa dni urolpu (przyszły czwratek i piątek) i pooglądać kuchnie no i może łazienki. Obawiam się że mój mąż jesienią każe mi natychmiast wybierać wszystko na raz. Także zrobię sobie 2 fajne dni. Pozdrawiam wszystkich. Może za czas jakiś byśmy się spotkali???? Maj nastraja bardzo optymistycznie więc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 15.04.2003 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Ciechanka!Słowem front robót w pełni.Tak trzymać.PozdrawiamLeszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 15.04.2003 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Witam Grupkę po dłuższym milczeniu i od razu wyjaśniam brak odpowiedzi na info o dekarzu. Przy ostatnich śniegach coś mi zaczęło przeciekać w koszu z dachu na taras. Parę dni trwało, zanim udało się to wyjaśnić - ale i tak nie do końca. Ponoć przy okazji montowania anteny do komina "ktoś" zrobił dziurę w dachu. Sprawa na tyle zabrzmiała mi tajemnie, że poprosiłam naszego inspektora nadzoru o dogłębne przyjrzenie się kwestii dziury. No i finału jeszcze nie ma. To znaczy dekarz się pojawił i dziury już nie ma, ale wyjaśnienie przyczyny też nie. Mnie osobiście wydaje się mało prawdopodobne, że można na dachu z płytą OSB 18, papą, blachą koszową i gontem zrobić dziurę. Chyba, że któregoś elementu (np. blachy) tam nie ma. Chwilowo więc wstrzymam się z rekomendacjami. A może ktoś zna cierpliwego stolarza do drobnych robótek z wolnym czasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 15.04.2003 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Lusiu a co potrzebujesz zrobić (chodzi o stolarza)?? Jutro zapytam moją przyjaciółkę bo u niej jeden taki magik robił sporo rzeczy w drewnie łacznie ze schodami (piękne) to dam Ci znać. Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 16.04.2003 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 No to nareszcie 6-ta strona! Jeszcze troche i dogonimy Warszawkę Tdxls: Kominek istalowal mi bedzie facet z firmy, ktora jako jedyna handluje Makrotermem w Łodzi. Ciechanka: Prawdziwa kobieta - zaczyna fundamenty, a juz o kuchni mysli.... Ale to dobrze, bo potem rzeczywiscie nie ma czasu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 16.04.2003 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 Fundamenty zalane. Jakieś to wszystko wydaje się małe. Pospacerowałam sobie w "salonie" i w "kuchni" ale frajda. Działka wygląda jak pobojowisko. Jednak i tak jestem zafascynowana. Nie mogę się doczekać jak postawią ściany i zabiorą cegłę. Będę mogła zrobić porządek na tynej części działki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 16.04.2003 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 Lusiu mam znajomego stolarza emeryta z okolic Koluszek. Nie wiem skąd jesteś, bo nie wierzę aby chciał gdzieś dalej podróżować. Jeśli będziesz zainteresowana to dam cynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 16.04.2003 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 Ciechanka: Nie martw sie. Fundamenty zawsze wygladaja na mniejsze niz sa. Potem powierzchnia domu wydaje Ci sie coraz wieksza i wieksza, w miare, kiedy trzeba bedzie kupowac poszczegolne materialy do budowy i na liscie na zakupy beda kilometry kwadratowe i biezace Pozdrawiam <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: Tommco dnia 2003-04-17 07:51 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 16.04.2003 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 Ciechanko, mam do zrobienia szafki i biurko (nawet dwa!) do pokoju syna. Jak pamiętasz, tam jest poddasze i niestety, żeby maksymalnie wykorzystać powierzchnię skosów - trzeba zrobić zabudowę pod wymiar. Mam projekt szafek i biurek, ale terminy u moich stolarzy są dość odległe. Nie chciałabym też zlecać komuś z ogłoszenia, bo to może być potem różnie. Za ofertę z Koluszek dzięki, ale to chyba faktycznie troszkę za daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 17.04.2003 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 A tak przy okazji znacie kominkarza, który doradzi a nie zawróci w głowie? PozdrawiamLeszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 21.04.2003 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2003 Święta Święta i po Świętach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 22.04.2003 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 I wracamy do pracy.Nie jest tak źle. Po dwudniowym leniuchowaniu z nowymi siłami i planami można ruszać dalej.Czego sobie i wszystkim życzę.Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 22.04.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Ciechanka, albo jesteś lepszą ogrodniczką, albo masz lepsze tuje. Moje po zimie mocno zmarniały. Wygladają jak Irak po wojnie. Ale ponieważ za porządkowanie placu planuję później musze to przeboleć.Pozdrawiam Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 22.04.2003 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Leszku - postanowiłam o nie zadbać i wzięłam urlop na czwartek i piątek. Wzruszę wokół nich ziemię (bo jeszcze nie wysypałam korą) podleję no i za tydzień posypię nawozem. Mam nadzieję, że odwdzięczą się piękną zielenią no i przyrostami. Może twoje tuje jeszcze nie poczuły wiosny? Ja ze swoimi nic szczegółnego do tej pory nie robiłam - posadziliśmy je w sierpniu zeszłego roku w torf - bo ziemia u nas nie najlepsza- i czekamy na efekty. Mam oprócz tych 58 tui czarną sosenkę (0,5m) i na nią głównie liczę. Poza tym w najbliższym czasie posadzę sobie brzóski. Co prawda mój mąż jak usłyszał o 7 sztukach to zwątpił (miał nadzieję że poprzestanę na 3) ale 7 będzie tworzyło malowniczy zakątek. Tyle o ogrodnictwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 23.04.2003 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 Ciechanka!Życzę owocnej pracy. Tak przy okazji mam pytanie skąd brałaś torf i po ole?PozdrawiamLeszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts