Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

za projektem oszacowania sredniego wieku to moj rocznik to 1973 :)

a u mnie jeden krok dalej w zakupie dzialki ... rada gminy ustanowila ten teren pod budownictwo jednorodzinne .... teraz wlasciciel bedzie dzielil dzialeczki, zakladal ksiege wieczysta i zacznie sie zabawa z odrolnieniem , warunkami zabudowy, pozwoleniami i pozwoleniem na budowe ..... mimo wszystko nie moge sie doczekac wlasnego kawalka ziemi a o domku nie wspomne wogole ...

pozdrawiam swiatecznie

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Honorata

Mam pytanko czy pan od oczyszczalni zajmuje się też papierkową robotą tzn.projektem technicznych oczyszczalni dla potrzeb gminy. u mnie w gminie chcą projekt oczyszczalni i ekspertyze geologiczna.czy on to też robi????

czy oni u ciebie zwariowali ja robiłem to jeszcze za starych przepisów musiałem starać się o pozwolenie na budowę oczyszczalni, ale teraz z tego co wiem to wystarczy zgloszenie więc po co im projekt . firma JPRSYSTEM dawała projekt gratis do swoich oczyszczalni, trzeba było im tylko przesłać mapkę do celów projektowych i za odebraną przesyłkę 150zł. które odliczało się od zakupionej pużniej oczyszczalni

http://foto.onet.pl/upload/40/93/_445004_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/22/2/_445005_n.jpg

Wszystkim, którzy zbudowali, budują i będą budować życzę wytrwałości, radości i nadziei. Oby pogoda, także ducha, była zawsze pomyślna przez cały rok!!!

Wyobraźcie sobie, że dzisiaj, w Wielką Sobotę, o godz. 11 przed południem, do nowego domku (z 4 nowowybudowanych) po drugiej stronie drogi (widzę z okna!! :lol: ) wprowadzili się nowi sąsiedzi!!. Mam nadzieję, że dobrze nam sie będzie po sąsiedzku mieszkać.

Wszystkiego dobrego!!!

Może ktoś z Was ma jakiś namiar na niedrogi sprzęt AGD. Muszę kupić z najbliższym czasie lodówkę wolnostojącą INOX, płytę elektryczną, zmywarkę 60 do całkowitej zabudowy. Nie potrzebuję top modeli. Muszą mieć najpotrzebniejsze funkcje i być nieawaryjne. Przy okazji, żeby nie kosztowały fortuny.

Pozdrawiam

T.

Pablo Myślałem o tym. Pod blokiem mam sklep, w którym sprzedają po okazyjnej cenie sprzęt z delikatnymi uszkodzeniami (typu ryska na boku pralki czy lodówki - której i tak nie widać). Tyle, że jak zobaczyłem w sklepach internetoych, to w tym pod blokiem wcale nie jest taniej, więc facetowi się wydaje, że zrobi interes. Teraz szukam jakiegoś sprzętu z tzw. okazji. Musi być dobry i mieć potrzebne funkcje, ale nie wymagam od płyty grzejnej, żeby odkurzała, a od zmywarki, żeby ścierała kurze :wink:

Jeśli wiecie gdzie/co i jak to dajcie znać.

Pozdrawiam

T.