URBANEK 28.04.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Super Bardzo dobry pomysł ja dopiero mam zamiar zacząć budowę może od połowy czerwca więc przydałyby się takie namiary na solidnych fachowców np. szukam kogoś do robót wodno kanalizacyjnych.Może macie jakieś namiary?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosias 28.04.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Witam - jestem na forum od 2 dni, a już - dzięki Wam - o niebo wiecej wiem niż przedwczoraj. Wielkie dzięki dla Honoraty za namiar na wykonawcę - skontaktuję się z nimi. Za tydzień lub 2 mam dostać pozwolenie na budowę - i do dzieła. Domek może niewielki - 135 uzytkowej, ale juz mi się podoba. Jeśli ktoś chce- mogę polecić dobrego architekta - solidny, wszystko załatwia sam ( chodzi o papierki i uzgodnienia), w lot łapie sugestie, co bysmy chcieli, a przy tym nie zabija ceną. Robilismy u niego projekt indywidualny i dość szybko doszliśmy do porozumienia. Co prawda i tak okaże się wszystko w praniu - czyli jak dom powstanie, wtedy bedzie można ocenić, na ile jest funkcjonalny. Jeśli jeszcze ktoś mógłby podpowiedzieć ekipę wykonawczą - będę wdzięczna - zdecydowaliśmy się na porotherm lub maxa. Pozdrawiam wszystkich i dzięki za dzielenie się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 28.04.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Hej.... Mam do wszystkich prośbę o namiary na: - sklepy, hurtownie z oświetlniem...mam duży problem, bo nie mogę znaleźć odpowiedniego oświetlenia do salonu. Byłem u Światłego i w Lumino Arte, ale 3000 za żyrandol, to chyba nie to...ma być nowocześnie i jakoś cenowo ten tego... - i jeszcze się spytam, czy ma ktoś doświadczenie z roletkami na okna...gdzie dobrze można to zamówić? Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 29.04.2005 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Tommco Nie pierwszy masz problemy z oświetleniem. Albo drogo, albo markety. Jak sie jedzie na Warszawę (wylot), to chyba Brzezińska (jesli nie to sorry, moja znajomość Łodzi nie jest doskonała), po prawej stronie jest niezły salon z oświetleniem (wśród domków, trochę w głębi), alee wszystko włoskie, większość na zamówienie z katalogu, i ceny też niczego sobie. Nasi znajomi kupowali w salonie oświetleniowym w Tomaszowie Maz. Jak się jedzie od Łodzi to taki pogierkowski "market" po lewej stronie. Ceny przystępne, wzory bardziej urozmaicowe. Roletki - polecam firmę na Nawrot, coś koło numeru 80 (rudy budynek po lewej stronie jadąc od Piotrkowskiej). Mozna wybrać ładne wzory, kolory w kilku grupach jakościowo-cenowych. Do częściowego i całkowitego zaciemnienia (podgumowane). Moje roletki niestety jechały aż z firmy ze Słupska (mój małżonek załatwił montaż miejscowy). Mój profil okienny Gealan 8000 ma lekko zaokrąglone listwy przyszybowe i i nikt w Łodzi i okolicach nie robi roletek do tego systemu zlicowanych z ramą. A odstające wyglądają koszmarnie. Zapraszam do obejrzenia na miejscu (czyli u mnie w domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 29.04.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 No właśnie z tymi roletkami to się zastanawiam...bo nie chciałbym wiercić w ramie...co Ty na to? Czy masz takie montowane bez wiercenia? Pozdrawiam T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 29.04.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Ania, jeszcze jedno...ten salon na Brzezińskiej, to na jakiej wysokości? Jeszcze jak jest dwupasmowa, czy dalej, przed czy za Nowosolną? Każda wskazówka będzie dobra I już nie kokietuj z tą znajomością Łodzi...jesteś już pewnie lepsza od co drugiego Łodziaka... T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 29.04.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Z tego co widzę, to na Brzezińskiej jest Swiatły, a już byłem w jego 2 salonach. Więc na Brzezińską chyba już nie mam po co jechać... Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 29.04.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 WitamMam adhoc pytanko: czy takie ceny są rozsądne dla Łodzi?- za posadzkę (miksokret) . Robocizna 10zl/m + Materiał 10 zl/m (netto)- tynki gipsowe knauf - robocizna + materiał 19zl/m (netto) - tu raczej się obawiam czy cena nie jest za niska (do tej pory wszyscy chcieli 22) - czyli , czy to nie jakaś fuszerka.Będę wdzięczny za infopozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 29.04.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 No pierwszy test intensywnego deszczu nasza witrynka ma za sobą, nie cieknie i ma nadzieje ze nie bedzie cieknac! Dzis wyjezdzam na pare dni w Beskid Niski, do Magurskiego Parku Narodowego, trzymajcie kciuki za pogode, bo chcemy intensywnie polatac po górach. Paaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 29.04.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 to ja trzymam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 29.04.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Ania, jeszcze jedno...ten salon na Brzezińskiej, to na jakiej wysokości? Jeszcze jak jest dwupasmowa, czy dalej, przed czy za Nowosolną? Każda wskazówka będzie dobra T. Może to i Światły, nie wiem. Nie z dwupasmówki tylko dalej. Ale za Boga nie pamiętam czy to przed czy za Nowosolną. A roletki - prowadnice są klejone a kasetka na dwie małe śrubki. Honoratka - pozdrów góry od nas!! Nawet te niższe . Ja od poniedziałku idę na 2 tygodnie urlopu i w tym czasie mam zamiar: 1. założyć trawnik (dzisiaj przyjeżdża z Lublina moja psiapsiółka ogrodniczka) 2. odwiedzić rodzinkę bliższą i dalszą w Lublinie i okolicach. Tam niestety została moja mama, teściowie i większość znajomych. 3. Posiać i posadzić warzywka w nowoutworzonym warzywniku. Jak myślicie, kiedy zbastuję?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 29.04.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Nigdy Aniu, ten typ tak ma (jeszcze w Łodzi) P.S. to trzymajcie jeszcze kciuki coby wszytskie okna były na miejscu jak wrócimy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 29.04.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Aniu Myślę, że przy tych warzywkach wymiękniesz... Honorato 3mam kciuki za okna!!! Ja dziś rozrysowałem sobie niezłą trasę do przemierzenia, na której miałem oświetlenie, roletki, mebelki i inne duperele, ale....samochód mi nie odpalił... Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 29.04.2005 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 chętnie posłucham bo pojecia nie mam co to jest pompa zastanawiam sie nad ogrzewaniem prądowym bo coraz wiecej o nim słysze a ile kosztuje orientacyjnie ogrzanie takiego domu na sezon albo miesiac i ile kosztuje prąd w II taryfie?? co do listy wykonawców to jak jakiegos spotkam to sie przyłącze Prąd normalnie kosztuje ok. 39 gr. za kW. W taryfie nocnej 21 gr za kW w godz. 22-6 i 13.30-15.30. pozostałe godz. 41 gr za kW. Koszt ogrzania domu 120m2. prądem nocnym za pomocą piecy akumulacyjnych http://www.interex.strefa.pl/piece_akumulacyjne.html (liczonych przez różnych specjalistów) wynosi około 300-400zł miesięcznie w sezonie grzewczym. Do tego dolicz około 100-150 zł CWU. Korzystając choćby okazjonalnie z kominka można te koszty obniżyć. Wydatki na ogrzewanie prądem są porównywalne z ogrzewaniem gazem z butli albo nawet niższe. Przewaga nad butlą to o wiele niższe koszty inwestycyjne i totalna bezobsługowość. JA WYBRAŁEM PRĄD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 29.04.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Witam - jestem na forum od 2 dni, a już - dzięki Wam - o niebo wiecej wiem niż przedwczoraj. Wielkie dzięki dla Honoraty za namiar na wykonawcę - skontaktuję się z nimi. Za tydzień lub 2 mam dostać pozwolenie na budowę - i do dzieła. Domek może niewielki - 135 uzytkowej, ale juz mi się podoba. Jeśli ktoś chce- mogę polecić dobrego architekta - solidny, wszystko załatwia sam ( chodzi o papierki i uzgodnienia), w lot łapie sugestie, co bysmy chcieli, a przy tym nie zabija ceną. Robilismy u niego projekt indywidualny i dość szybko doszliśmy do porozumienia. Co prawda i tak okaże się wszystko w praniu - czyli jak dom powstanie, wtedy bedzie można ocenić, na ile jest funkcjonalny. Jeśli jeszcze ktoś mógłby podpowiedzieć ekipę wykonawczą - będę wdzięczna - zdecydowaliśmy się na porotherm lub maxa. Pozdrawiam wszystkich i dzięki za dzielenie się doświadczeniami. Jestem zainteresowany tym architektem do adaptacji gotowca jeżeli możesz to podaj jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.04.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 no i jeszcze ja.... pisac nie mam siły bo rece bolą od wczorajszego kopania szamba z kparą, latania po wykopach i stres ze wykop sie zamkniew koncu wywalili taki wielki dół ze z kopca z piachem mozna bylo na dach wejsc..... szok ja juz zestresowany byłem ze sie to nmie uda dzis maraton po sklepach.... jutro scianki działowe i podłaczen szamba ciąg dalszy najsmiesniejsze były dwie rzeczy: jak wykop sie zawala a kopara nienadaza wybierac a operator dzwigu tak patrzy i mówi - to jest Aleksandrów to juz 20 szambo tutaj tak jest spoko spoko niech sie pan zrelaksuje............a druga to jak juz przysypalismy szambo tak troche po bokach a tesc mój mówi - synek zeby nam go kto nie zapi...ł jak go tak zostawimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.04.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 wiesz AXLe jak kupisz gaz płynny w dobrej cenia i masz rozsadnie ogrzany dom i dobry piecyk to nie wierze ze masz drozej. Kominkiem to zawsze mozna dogrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 01.05.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 kochani szukam desek sosnowych 1 calowych jak najtaniej znalazłem narazie po 520 zł. za metr sześcienny może ktoś zna tańsze miejsce albo może chce ktoś sprzedac dajcie jakieś namiary, jadę dzisiaj w góry świętokrzyskie i po powrocie ostro ruszam na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 02.05.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Gosias dzięki za namiary. Prawie codziennie tam przejeżdżam i widziałem ten ''kiosk'' tylko jakoś nia miałem odwagi tam zajrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 02.05.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 szambo ciąg dalszy dzis podłaczyli szambo z domem, nie widziałem tego ale chyba jest okjutro wpadne z ksiazeczka odbioru:) tymczasem w srodku juz jutro skoncza scianki działowe, potem w sobote tylko tynk i elektryk i dalej dalej...a zona w szpitalu juz polozona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts