Gosia Łódź 10.05.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam Gratulacje dla Mamy i Taty forumowych:)) Pablo - dla Ciebie Ja mam znów ogromną prośbę. Podjęliśmy decyzje o kredycie i szybkim wykańczaniu domu, na początek. Poszukuję: 1. "Schodziarza" - do moich schodów wylewanych ( i Wasze zdanie na co zwrócić uwage ? i jakie wybrac drzewo? ) 2. Obudowa kominka - solidnego, pojętnego, rzetelnego fachowca ( jakich kamieni nie używać? )) 3. Kuchnia - meble i sprzęt ( chciałabym chciała piekarnik na "rolkach" więc chyba tylko Siemens ?? 4. Ogrodzenie - stal + "domki klinkierowe" ( nie wiem czy to ten sam wykonawca ??) 5. Balustrada taras i ewentualnie schody - pamiętajcie mam dom "nowoczesny" ) 6. Rolety, żaluzje - takie ozdobne na szybki:), ewentualnie karnisze i firaneczki:) 7. Podłoga - deski czy parkiet? a na górze panele ??? - i jakiej firmy? na co zwracać uwagę?? Jedyne co mam na dziś dzien to wtkonawcę do glazur, terakot i malowania ... acha a jaką farba najlepiej ( zmywalną? I wstępne rozmowy -podjazdy Wiem, ze to już było, ale ja nie mam teraz dostępu do internetu - grzecznościowo - tylko w pracy chwilkę. Proszę podzielcie się sprawdzonymi namiarami i radami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 10.05.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 http://autostrady.mojpiotrkow.pl/images/duze6.jpg http://www.toya.net.pl/~yarroc/y-web//drogi/150.jpg I tylko adres, bo zdjęcie-grzmot: węzeł Łódź-Teofilów na S-14: http://www.toya.net.pl/~yarroc/y-web//drogi/S14t.jpg We wczorajszej Wyborczej było, że podpisali z Belką "pakt" o S-14. Był tam właśnie ten szkic. Pablo, moje gratulacje!!! Życzę powodzenia, a ja w cichości się cieszę, że teraz to mnie czekać na wnuki, ale nie za szybko. Kcem słońca!!! bo staw na działce mi się znudził!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 11.05.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 No to montaż kuchni rozpocznie się 23 maja...mam nadzieję, że już bez poślizgów. Oni zaproponowali, że zaczną 19go, ale ja 20go nie mogę być w Łodzi. Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.05.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 ja czekam na slonce i prad bo musze wode wyciagnąc z szamba i zakleic jeszcze raz bo poprzednie dało w łeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 11.05.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 ...co zakleić...co dało w łeb...? Jakiś tajemniczy Pablo jesteś Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 12.05.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Słuchajcie , moja ekipa na budowie idzie jak burza, nie nadążam za nimi!Dach juz ocieplony, a jakże - 20 cm Unimaty, wygląda bardzo porządnie!Z zabudowa z g-k poczekamy do przyszlego tygodnia na elektryka i veluxy, od wczoraj przyklejają mi styropian od zewnątrz -15 cm z felcem, bardzo fajna pierzynka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 12.05.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Pooh: prośba o namiary na Twoich kafelkarzy. Moja ekipa też chce 30 zeta za metr (metrów mam kilkaset - podłogówka), ale podpadli mi bo okazało się przy montażu drzwi że ściany nie trzymają pionów i poziomów Okazuje się że z poziomnicą trzeba biegać na okrągło i nie ufać nikomu. Zły jestem bo jeszcze niedawno ich polecałem. Mogę się dopisać do listy pytań Gosi Łódź a w szczególności: schody z drewna na wylewane i kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pooh 12.05.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Darwol: Namiary wyślę na priva, żeby nie okazało się, że reklamuję fachowca, który okaże się "fachowcem". Co do pionów i poziomów to moje ściany zostały wyrównane mimo, że wydawało mi się, że są równe. Człowiek robi baaaardzo powoli więc nie radzę umawiać się na płatność za godzinę. U mnie siedział od 7 do 17 co najmniej , a ostatnio do 22. Na razie jestem zadowolony i zamierzam zlecić mu kafelkowanie kuchni, przedpokoju. Przyznał też, że robi praktycznie całą wykończeniówkę, ale u mnie to większość już mam więc nie mogę ocenić jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 12.05.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 WitamSzukam namiaru na ekipę do zrobienia ogrodzenia działki (siatka na podmurówce) - Ja mam 250 mb - ale rozmawiamy z sąsiadami i w sumie jest ok 1200 mb ogrodzenia do zrobienia.Ekipy z którymi rozmawiałem chcą 25-30 (niektóre nawet 35) za mb (robocizna) - czy ma ktoś kogoś tańszego ale akceptowalnego jakościowo w tym temacie?pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krulik 13.05.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Witamy wszystkichszukamy DOBREJ ekipy budowlanej (fundamenty, ściany, dach) na sierpień-wrzesień (może zdążymy do tego czasu papiery załatwić). Budowa w Bukowcuz góry dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 13.05.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Tommciozakleic kominy od szamba i rure przelewową oraz wlot do szambadało w łeb bo deszcze wielkie były i klej powymywały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.05.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 chyba sie udało podłaczenie do szamba zaklejone tylko czy złapie?? własnie czym kleic takie elementy ja uzywalem kleju do glazury i plastyfikatora pozostają jeszcze kilichy i zasypanie elektryk sie opierdzoela i nie przyjechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 16.05.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 W kwestii gazociagu: Zebralem kilka wnioskow od bardziej i mniej zainteresowanych gazociagiem w naszej ulicy i wystapilem z tym do Gazowni, zeby pokazac, ze jestesmy zainteresowani podpieciem. Z tego, co wiem wszyscy dostali odpowiedz "pozytywnie odmowna": sa warunki techniczne, ale nie oplaca sie ze wzgledow ekonomicznych... i ze jak sami pokryjemy czesc inwestycji, to gazownia owszem, chetnie...Myslimy, zeby wkrecic w proces gmine, ale watpie, zeby chcieli... Ma ktos pomysl/doswiadczenie co jeszcze z tym mozna zrobic albo do kogo uderzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.05.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 jaka kasa, ile chcą za ten gazociąg od osoby u mnie tez taka kwestia jest ale sie jeszcze nie dowiadywałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 16.05.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Czesc wszytskim, mam juz ocieplone poddasze i styropian z felcem 15 cm na ścianach zewnętrznych. Dziś ekipa zaczyna zabudowę poddasza z g-k (ścianki działowe mam murowane , chodzi o zabudowę połaci dachowych) oraz wszedł nasz nieoceniony elektryk -Pan Marek z Panem Andrzejem (pseudonim Gucio ) i rozkładają plataninę kabli w domu. Oj będzie ich trochę będzie razem z dwoma tablicami (pod ogrzewanie elektryczne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 16.05.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Kto może polecić sprawdzonego wykonawcę przydomowej oczyszczalni ścieków - POPROSZĘ Tylko nie WOBET-HYDRET, olali mnie drugi raz, teraz już skutecznie. Dziękuję bardzo. Nie to nie, naprzykrzać się nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.05.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 na kopcinskiego na wiadukcie nazwa na priv oni biora z wobeta ale sami robia wszystko i koles taki chudy czarny nawet rozsadnie gada i mily jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 17.05.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 W Wobet-Hydret nie można gadać z taim łebkiem w okularach, co siedzi po lewej stronie jak się wchodzi... on rzeczywiście jest jakiś "przykry"...Szef całego interesu (musiałem mu uświadomić jakiego ma specjalistę od obsługi klientów w firmie), oraz jego syn i żona są całkiem do rzeczy.... Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 17.05.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.05.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 ostatnio jak bylem to koles mowi ze jest nowy a i tak odsylal mnie do konkurencji... :) ci tez zrobilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts