janaro 16.06.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Za 230 - 250 kupisz na każdej hurtowni. Do tego parę desek na stojak i po robocie.Po 250 są w OBI Dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 16.06.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 A my na razie wybieramy rodzaj tynku zewnętrznego, chyba stanie na silikatowym=krzemianowym , zmywalny, paroprzepuszczalny, podobno trwaly, no i tanszy od silikonu i akrylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.06.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Honorata: a ile kosztuje m2?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 16.06.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 A my na razie wybieramy rodzaj tynku zewnętrznego, chyba stanie na silikatowym=krzemianowym , zmywalny, paroprzepuszczalny, podobno trwaly, no i tanszy od silikonu i akrylu Kolor? Kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 17.06.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 No cena jak zwykle zalezy od kilku czynników, producenta, hurtownika, faktury tynku, granulacji, zużycia na m2. Np. w Terranowa, silikatowy , baranek, granulacja ziarna 1 mm, cena netto za 1 kg 6,18 zł lub 185, 40 zł za opakowanie 30 kg., zużycie na 1m2 od 1,5 do 2 kg. Im większa granulacja, tym większe zużycie materiału , więc robi się drożej. Kolor-przy jasno-szarej dachówce celujemy w jakąś spokojną odmianę niebieskości-błękitu. Ale tak trudno wybiera sie z papierka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 17.06.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 honorata to kup kg połóż na kawałek płyty g-k lub nawet tekturę dołóż na śianę i podziwiaj (jak nie będzie pasował to jesteś w plecy 6PLN warto stracić niż zmieniać po położeniu kawałka ściany gdy fachowcy czekają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 17.06.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 To prawda, że ciężko wybrać z próbnika. Pamiętaj, że na większej płaszczyźnie odcień na pewno nabierze intensywności, a szarości, błękity i niebieskości, są "trudnymi kolorami" i potrafią się bardzo obok siebie nie lubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 17.06.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 To prawda, że ciężko wybrać z próbnika. Pamiętaj, że na większej płaszczyźnie odcień na pewno nabierze intensywności, a szarości, błękity i niebieskości, są "trudnymi kolorami" i potrafią się bardzo obok siebie nie lubić. I to jest własnie powod, dla ktorego wyglad estetyczny przyszlego domu zostawilem decyzji zony. Ona sie co nieco na tym zna, z racji pracy i wykształcenia, oraz wrodzonego kobiecego tego czegos, co pozwala po 5 latach opisac suknie slubna kolezanki z dokladnoscia do czubkow butow i koloru kwiatkow we wlosach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 18.06.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 mmmad jesteś bardzo roztropnym mężczyzną ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 18.06.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 Hej! Czy moglibyscie polecic mi fachowca z naszych okolic od schodow drewnianych? Mam stare schody na poddasze do wyremontowania, sa mocno zniszczone stopnie i kilka z nich sie ugina. Na nowe kasy nie mam, ale mysle o montazu jakichs nakladek z twardego drewna na stopnie i wymianie uszkodzonych stopni zeby wyglad mialo jak nowe, bylo wytrzymale no i koszta mnie wieksze, niz 1/4-1/3 kosztu nowych schodow. Jesli macie jakies namiary na "schodziarzy", poprosilbym bardzo o kontakt na priv. Jeszcze jedno - prosilbym o namiar na dekarza, ktory montowal u was podbitke zewn. Przy okazji - ile to was kosztowalo (sama robocizna)? dzieki i pozdrotomek_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 18.06.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 u mnie dzis wate ułozyli i folie rozwineli w poniedzialek ciag dalszy do profili i płyt k-g hydraulik tez bedzie konczył robote moze uda mi sie walnac fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 18.06.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 A u mnie komin murowany z wkładem ceramicznym z Bolesławca. Koszt wkładu 680 PLN komin 10.3 m . Długi napisz gdzie kupowałeś komin boleslawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 18.06.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 miałem niezły tydzień zacząłem przy szwagrze uczyć się tynkować u mnie no i po 2 dniach mam rany na palcach po zaprawie nie mogę ruszać palcami ale podobnierz po tygodniu się zagoi więc będę mógł dalej mu pomagać o ile już nie skończy do tego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 18.06.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 wiem dlaczego tynkarze często mają czapki przy pracy ja do tej pory wydlubuję resztki zaprawy z wlosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.06.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 jacekkkk ja kozystam z twojego kontaktu w sprawach materialów.Tynkarz konczy scianki działowe i tez mam zaprawe we włosach. po ile płaciles styropian na wylewki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 19.06.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Pablo nie pamiętam dokładnie ale fs20 -ka to było coś chyba ok.120-130 zł ale negocjuj z nim ile wlezie każde pare zł. na metrze sześćiennym to pieniądze które możesz wydać na coś innego, wiem że styropian miał zdrożeć . Masz już stalowy komin do kominka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 19.06.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Jacekkkk wkład Bolesławca kupowałem na Janosika.\ Niezłe ceny ale trzeba je precyzyjnie określić przed zakupem i lepiej je sobie zapisać. Poza tym nie przywieźli mi wyczystki.W TZ na wedmanowej mają kominy Presto . Zbliżona cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.06.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 koles od kominków bedzie we wtorek dopier, nie robilem nic w tej sprawie wiesz musze najpierw do komina kotłowego wstawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 19.06.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Styro Fs 20 Organika po 126 w PSB na Rokicińskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.06.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Rokicinskiej ile?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts