Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

:D WITAM WSZYSTKICH

Jestem na forum od niedawna i widze ze sie tutaj jednak troche dzieje na tej lodzkiej grupie.Postaram sie stawic na spotkanie 21.06.

Jesli chodzi o moja budowe to jestem na etapie czekania na ciesle moze juz 21 bede mogl powiedziec ze juz zaczal dzialac. Dom buduje w miejscowosci Samotnik to jest zaraz za Smardzewem (takie fajne spokojne miejsace). Musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolony narazie z postepow budowy (zadnych problemo z ekipa, nadzorem itp.)

W najblizszym czasie czekaj mnie ciezsze tematy takie jak poprowadzenie instalacji oraz wybor okien. Ciekaw jestem czy juz ktos z was przeszedl ten etap i moze sie podzielic spostrzezeniami :D

Pozdrawiam wszystkich budujacych i tych co maja dopiero zaczac :wink:

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Chyba juz wiem o co chodzi - jm2000 - on czy ona - nie wiem- przeczytał posty z 1 strony grupki łodzkiej. 21-06 spotaknie miało być ale w 2002r.

Nonem-omen- może by zorganizować jakieś spotkanie ???? Czekam na propozycje. Ja osobiście byłabym za 27-06 tj. piątek. Może piwo gdzieś na Piotrkowskiej- czekam na odzew. :lol:

Ciechanka napisał:
Czekam na propozycje. Ja osobiście byłabym za 27-06 tj. piątek. Może piwo gdzieś na Piotrkowskiej- czekam na odzew. :lol:

Pomysl przedni - jestem za! Tylko, ze ja nie dosc ze nowy jestem to jeszcze budowac nie zaczalem wiec nie wiem czy mnie wpuscicie ;)

A jeszcze pytanko: czy ktos z Was buduje sie mzoe w rejonie 'parku krajobrazowego wzniesien lodzkich' np w okolicach kalonki, grabiny.. Chcialbym poznac ceny za dzialki w tym rejonie - bede wdzieczny za info na priva (na pewno wybierajac swoja ogladaliscie wiele dzialek). Dzieki za pomoc :)

buduje sie na granicy w miejscowosci Samotnik zaraz za Smardzewem

W mojej okolicy dzialki uzbrojone zaczynaja sie od 29zl (ostatnio slyszalem o tej cenie ale zaraz byla sprzedana) wiec pewnie taka normalna cena to 35zl i wiecej .

Ludzie od ktorych kupilem dzialke jeszce maja pare sztuk i teraz sprzedali niedawno jedna dzialke po 25zl (nieuzbrojone) i narazie nie sprzedaja.

Pozdrawiam :D

Z tymi cenami to nie wiem, bo u nas okolice Tuszyn-lasu ostatnio mało transakcji, ale myślę, że są one zbliżone do cen przedmówcy. U mnie wielkie sprzątanie po poprzedniej ekipie. Pierwsza noc w domu już zaliczona. Na razie w gołych murach i "unplugged" czyli bez prądu (ale co tam :lol: ). Drzwi wewnętrzne na dole mam już wstawione, w wiatrołapie i garderobie panele ścienne też. Teraz rozplantowuję ziemię przy domu, a niedługo na urlopie biorę się za malowanie ścian i sufitów. Rozglądam się też za dobrą i niedrogą oczyczalnią przydomową. Czy ktoś ma już na tym polu jakieś doświadczenia?

Pozdrawiam,

Martin

tdxls napisał:
Co do spotkania to jestem za. 27.06.2003 Piotrkowska jakiś ogródek piwny (jaki?) godzina 16:00.Leszek

Pewnie jestescie b zajeci.. jak nie dachem to stropem.. albo ogrzewaniem :) Poniewaz moja budowa jest jeszcze w planach.. a bardziej moze w sferze marzen, to buszuje po internecie szukajac wiedzy (chlone co sie da).

Przegladajac poprzednie dostepne posty stworzylem liste osob wchodzacych w sklad naszej 'grupy lodzkiej' :) i pozwolilem sobie wyslac do wszystkich (22 osob!!!:)), ktorzy w profilu podaliscie swoj adres informacje o tym, ze obecnosc na spotkaniu 27 czerwca jest obowiazkowa ;)

Jesli kogos pominalem to przepraszam i chetnie dopisze. Oto lista (mniej wiecej chronologicznie w kolejnosci wypowiedzi na forum):

Luśka, rchmielewski, krzychol, Młody, Aleksander, Tommco, mch, FOXAL, Martin, Agucha, Pawidor - Kalonka :), Krzynio, PS, zibi, morfeusz32, AndrzejS, Ciechanka, Edzia, JarekA, hippo, tdxls, Darkop, jm2000 .. i ja tez nieskromnie dopisuje sie do tego doborowego towarzystwa;)

Jak dla mnie 27.06 może być. Tylko jeszcze kwestia ustalenia miejsca...ale patrząc na Piotrkowską, to z tym nie powinno być problemu. Chociaż właśnie może być problem z różnorodnością.

U mnie właśnie fachowcy tynkują. Bardzo wolno to idzie, ale jak ma być dokładnie, to musi iść powoli.

\ napisał:
  tdxls napisał:
Przegladajac poprzednie dostepne posty stworzylem liste osob wchodzacych w sklad naszej 'grupy lodzkiej' :) i pozwolilem sobie wyslac do wszystkich (22 osob!!!:)), ktorzy w profilu podaliscie swoj adres informacje o tym, ze obecnosc na spotkaniu 27 czerwca jest obowiazkowa ;)

Warto uściślić jeszcze gdzie, może ogródek przy Piotrkowskiej 77 (tzw siódemki). Znak rozpoznawczy tradycyjnie Murator. To dla takich jak ja, który nie są znani i nie znają nikogo.

Czekam o 16-tej.

Leszek

Grupko Łódzko kochana,

Chciałam uroczyście poinformować, że w dniu dzisiejszym 10.06.2003 AD przeprowadziliśmy się do nowego domu. Kurczę, co to za frajda!!!! Sama sobie zazdroszcze, choć to może niezbyt skromne :oops: Ale jak mi sił i czasu wystarczy, to się na spotkaniu odmelduję z Muratorem w zębach i różą w ręku lub na odwrót. Ponieważ neostradę będę miała dopiero za jakiś tydziń (jak dobrze pójdzie), to na Forum też w dalszym ciągu rzadko. Ale będę!!!

Pozdrowionka serdeczne

Luśka

jm2000 napisał:
Tylko godzina niech bedzie troche pozniej powiedzmy ok 18-18.30

Mam nadzieje ze ciesle nie zepsuja terminu :-? ale jak by co to dam

Ja bym wolał jednak tą 16-tą (nie warto mi wracać do domu i znów drałować do Łodzi), myślę, że posiedzimy dłużej i spóźnialscy z 18-tej do nas dobiją.

Luśka gratulacje. Następnym razem wpraszamy się do ciebie na spotkanie grupy łódzkiej. :lol: :wink:

Dzięki wszystkim za życzenia - w dalszym ciągu jestem w euforii, choć totalnie zmęczona. Oczywiście, że zapraszam do nas, jak się tylko trochę zorganizujemy. Dobrze, że trochę pada bo moje roślinki podrosną no i przede wszystkim trawa! Będę się odmeldowywać, jak tylko dopadnę jakiś komputer z internetem.

Pozdrowionka

Luśka

Stefan dzięki za maila. Też jestem za spotkaniem ale niestety 27 i cały ten tydzień jestem nieuchwytny. Ale może nastepnym razem. Bawcie sie dobrze . Paweł C.

PS wprowadzam sie we Wrześniu właśnie kończa mi glazure na dole. Góra w planach za parę lat. Na razie poprawiam błędy , co do których sam się troszke przyczyniłem. Ale tak jest gdy sie buduje pierwszy dom.

:D